Facebook játékok

Rovat
Kiadó: Facebook, Fejlesztő: Facebook
Farmville, Mafia Wars, Happy Aquarium és még vagy ezer slágerjáték a világ legnagyobb közösségi oldalán. Hogy milyen a Facebook egy gamer szemével? Most megtudod!
Értékelés: Nincs még értékelve

A Facebook is beszáll a cloud gaming-versenybe

A Facebook is felhőalapú játékszolgáltatást indít, csak erre nem kell előfizetni, ugyanis free-to-play mobiljátékokat futtathatunk majd a segítségével. Az persze nagy kérdés, hogy mennyire lesz ez jó biznisz a cégnek.

Facebook Gaming - új mobilapp játékközvetítésre

A Facebook új mobilalkalmazással próbálja meglovagolni a játékközvetítések népszerűségét. Az egyelőre csak Androidon elérhető alkalmazás nemcsak a játékok nézését teszi lehetővé, de a streamerré válásban is segít.

Fejlődik a játékstreaming a Facebookon

A Facebook szeretne még jobban felzárkózni a YouTube és a Twitch mögé. A közösségi oldal új programot indított, amely lehetővé teszi, hogy a játékstreamerek pénzt keressenek a közvetítéseikkel. A videók minősége is jobb lesz.

A Facebook játékoskereső funkción dolgozik

A Facebook fejlesztői csendben olyan funkcióbővítést tesztelnek, ami lehetővé tenné, hogy a felhasználók játékostársakat keressenek az oldalon. Több gamer csoport számára már elérhető az újítás.
  • Írta: bobzenub
  • 0 komment

HWSW: Játékplatformmá válik a Messenger

Instant Games gyűjtőnév alatt játékok érkeznek a Facebook Messenger felületére. A mobilról és webről is elérhető tartalmak egyelőre zárt bétában játszhatók, 17 játék szerepel a repertoárban a Pac-Mantől a Space Invadersig - írja a HWSW.

HWSW: Letölthető a Facebook Steam-vetélytársa

Elrajtolt a korábban Facebook Games Arcade-ként megismert Gameroom fejlesztői verziója, a közösségi oldal visszaszerezné a mobil platformok miatt elveszített játékosokat - írja nagytestvérünk, a HWSW.

A Steam babérjaira tör a Facebook

A világ legnagyobb közösségi oldala összeállt a játékmotorgyártó Unityvel, hogy egy olyan platformot készítsen, amit leginkább az elkötelezett játékosoknak szánnak. Egy Steamre emlékeztető programról lesz szó, komolyabb címekkel.

HWSW: Egymilliárdan facebookoznak - naponta

Hihetetlen kitekintést nyújt a Facebook negyedéves üzleti jelentése: a másfél milliárd felhasználó kétharmada napi szinten facebookozik, több mint 700 millió pedig kizárólag mobilról - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Masszív leépítések a Zyngánál

Nem megy jól a Farmville és a Words with Friends fejlesztőjének szekere, ezért a Zynga úgy döntött, hogy a költségek csökkentése érdekében dolgozóinak 18 százalékától megválik. 364 fő veszíti el az állását.

Don Mattrick elhagyja a Zyngát

Az egykor szebb napokat is megélt Zynga, a Farmville és a Words With Friends fejlesztője tegnap megerősítette, hogy a 2013 nyarán csatlakozott, korábban a Microsoft Xbox-részlegét vezető Don Mattrick elhagyja a csapatot.

Kirúgatnák Don Mattricket a Zyngától

A Zynga pocsék évet zárt, a lejtmenete folytatódik. Az elemzők közül ki pozitívabb, ki negatívabb jövőt jósol a cégnek, van már viszont olyan is, aki Don Mattrick vezérigazgató kirúgását javasolja.

Egyre kevesebben játszanak a Zynga játékaival

A Zynga jóformán azóta küszködik, hogy a Facebook kirántotta alóla a szőnyeget, a vesztesége egyre csak nő, és a cég vezetői is csak az év végére várnak fordulatot. Addig a spórolás megy ezerrel.

Breaking: megvette a Facebook az Oculust

Késő esti breaking, a Facebook bejelentette, hogy felvásárolja a VR-szemüvegéről ismert Oculust, méghozzá nem is kis pénzért. Az Oculus Rift munkálatai természetesen folytatódnak.

10 éves a Facebook: íme, a visszatekintés!

A Facebook ma lett 10 éves. Ebből az alkalomból kapunk egy rövid videóba vágott összesítést az oldalon töltött éveink legjobban kedvelt pillanataiból. Kövesd a linket a sajátodhoz!

HWSW: Mi nem fog történni 2014-ben?

Év eleji jóslatokkal Dunát lehet rekeszteni, a HWSW szerkesztősége most megpróbálta megtippelni, mi nem fog bekövetkezni az idén. Marad a Windows XP, nem lesz Apple tévé és új mobilplatform sem.

Mobiljátékokat ad ki a Facebook

A legnagyobb közösségi oldal bejelentette, hogy ezentúl mobiljátékot kiadásával is foglalkozni fog. A vállalat ugyan nem finanszíroz, nem fejleszt, csak forgalmazói szerepkört tölt be - főleg a kis fejlesztők produktumaival foglalkozik.

A Zynga felvásárlására készült a Microsoft?

Akkor még jó ötletnek tűnt: fel akarta vásárolni a Zyngát a Microsoft, méghozzá Don Mattrick vezetésével. A bennfentesek szerint ezek a tárgyalások alapozták meg az úriember és a cég közötti jó kapcsolatot.

HWSW: Dolgozói ötödét szélnek ereszti a Zynga

A webalapú játék kétségtelenül az elmúlt évek egyik nagy sikertörténete, de a Zynga túlértékelte saját potenciálját, illetve a képességét arra, hogy függetlenül is megálljon a weben és a mobilos világban - írja a HWSW.

Növekedtek a Facebook-játékok bevételei

A közösségi platformon jelenlévő játékok forgalma 12 százalékkal növekedett az első negyedévben, igaz, a Facebook legnagyobb játékfejlesztője, a Zynga nem járult hozzá a sikerhez.

Tizenhárom játékát állítja le a Zynga

Enyhén szólva sincs toppon a Zynga ezekben a hónapokban. Nem elég, hogy a csapat teljes létszámának öt százalékát tette lapátra, októberben bezárta a bostoni stúdióját is. Ezúttal a tizenhárom leggyengébben teljesítő Facebook-játékát teszi jégre - köztük van a Fishville és a Treasure Isle.