Lara Croft and the Guardian of Light

PC, PlayStation Network, Xbox 360 Live Arcade

Akció, Kaland
Kiadó: Square Enix, Fejlesztő: Crystal Dinamics
Folytatódik Lara Croft története, ám ezúttal némileg más formában - a játékot csak letölteni tudjuk majd.
Értékelés: 9.0

Két Tomb Raider-játékot kínál ingyen a Square Enix

A ma esti rendezvényének promóciójaként egy kis meglepetéssel készült a Square Enix: limitált ideig ingyenesen lecsaphatunk a PC-s Lara Croft and the Guardian of Lightra és Lara Croft and the Temple of Osirisre.

Íme, a Games with Gold januári játékai

Díjnyertes indie játékok, raliversenyzés és Far Cry. Januárban sem fognak unatkozni az Xbox Live előfizetői. A Microsoft már az ünnepek előtt lerántotta a leplet a Games with Gold ingyenes játékairól.

Új direktor bábáskodik a Tomb Raider-játékok felett

A Crystal Dynamicsnek nyolc hónapba telt megtalálni Brian Horton utódját. A Tomb Raider-frencsájz felett immáron Ian Milham bábáskodik, aki korábban a Visceralnál dolgozott. Ő volt a Battlefield: Hardline kreatív direktora.

Videó: múltidézés Lara Crofttal

A tegnapi bejelentés mellé érkezett egy hosszabb videó, amiben nemcsak a Rise of the Tomb Raider 20 Year Celebration kiadása villantja meg magát, de az elmúlt húsz év összes Tomb Raider-játéka is. Múltidézés következik.

2018-ban jön az új Tomb Raider-film

Bár sokáig azt pletykálták, hogy akár már jövőre láthatjuk az új Tomb Raider-filmet, a Warner Bros. most bejelentette, hogy pontosan mikor is kerül a mozikba a rebootolt cím.

Megvan, ki játssza Larát a Tomb Raider-filmben

És nem, nem a Star Wars: Az ébredő Erőból ismerős Daisy Ridleyre esett a GK Films választása. Egy másik - ráadásul Oscar-díjas - leányzó tetszeleghet Lara Croft szerepében. Rögtön eláruljuk, hogy ki.

Frissítve: Square Enix-címek a Humble Bundle-ben

Elrajtolt a Humble Square Enix Bundle 2, az ajánlat keretében olyan kiváló játékokba ruházhatunk be baráti áron, mint a Deus Ex: Human Revolution, a Hitman: Absolution, a 2013-as Tomb Raider és a Sleeping Dogs.

A TMNT írója jegyzi a Tomb Raider-filmet

Evan Daugherty írja majd a Tomb Raider-reboot forgatókönyvét, az úriember a Teenage Mutant Ninja Turtlesről, a The Divergentről és a Snow White and the Huntsmanről lehet ismerős, amely nem feltétlenül jó hír.

Valami készül Lara Croft: Relic Run címmel

A Square Enix brit részlege levédette a Lara Croft: Relic Run címet, ami annyit tesz, hogy már javában készül az új Tomb Raider-mellékág. A névből kiindulva esélyes, hogy egy mobilos endless runnerrel lesz dolgunk.

Elrajtolt a Humble Square Enix Bundle

A 2K Games után a Square Enix kapja a főszerepet a Humble Bundle-ben, akár tizenhat játékot is bezsebelhetsz, ha elegendő pénzt fizetsz ki - persze szokás szerint ez csak rajtad múlik.

Sleeping Dogs jár az Xbox Live-előfizetőknek

A United Front Games Hongkongban játszódó nyitott világú akciójátékát kapják meg ingyen az Xbox Live Gold-előfizetéssel rendelkező játékosok a Games With Gold promóció keretében. Már tölthetjük is!

Lara Croft: Reflections levédetve - már megint

Nem tudjuk, hogy mit takarhat konkrétan, de a Square Enix Európában is levédette a Lara Croft: Reflections címet. A Tomb Raider: Definitive Edition mellett másik Tomb Raider-bejelentésre is számíthatunk?

Négymillió példánynál jár a Tomb Raider

Az új Tomb Raider volt a legjobban fogyó epizód a sorozat történetében, hiába múlták alul az eladásai a Square Enix várakozásait. Most már a Sleeping Dogs is nyereséges, eddig kellett várni erre.

Leépítések a Tomb Raider fejlesztőinél

Aggasztó hírek érkeztek a Crystal Dynamics háza tájáról: mindegy tizenkét munkavállalójuktól váltak meg a múlt héten. A leépítés nem érinti az új Tomb Raidert, egy második, titkos projekten dolgozó csapat az érintett.

Ingyenes lett a Lara Croft and the Guardian of Light

Tovább bővül a free-to-play modellben játszható címek listája a Square Enix Core Online platformján. Ezúttal egy felülnézetes, kooperatív akcióra kihegyezett arcade játékkal bővült a felhozatal, nevezetesen a Lara Croft and the Guardian of Lighttal. A futtatáshoz egy szimpla webböngésző szükségeltetik.

Core Online - itt a Square Enix online játszótere

A Square Enix útjára bocsájtotta online játékszolgáltatását, a Core Online-t. Ingyenesen, böngészőben futtathatunk olyan címeket, mint a Hitman: Blood Money és a Mini Ninjas, s ez még csak a kezdet. A dolog működik, próbáljátok ki Ti is! A kiadó ezzel új üzleti modell felé nyit.

Chrome-ban is futni fog a Lara Croft játék

A Square Enix és a Google a minap jelentették be, hogy ősztől a Chrome böngészőben is futtatható lesz a Lara Croft and the Guardian of Light. A kiadó-fejlesztőcég abszolút elkötelezett az új platform mellett, ígérete szerint a jövőben több játéka is tiszteletét teheti ilyen formában.

Megvan a nagy év végi szavazás győztese

Lezárult a Gamekapocs tavaly év végi szavazása, amelyben arról kérdeztünk Titeket, hogy melyek voltak a 2010-es év legjobb játékai. A kategóriák győzteseit már ismeritek, míg a legeslegjobb címre egy második forduló keretében voksolhattatok - a Gamekapocs olvasók szerint az év játéka nem más, mint a...

Új karakterekkel bővül a Lara Croft-játék

Végre felfedte a Crystal Dinamics, milyen új karakterekkel vághatunk neki Lara Croft és Totec kalandjainak. Az extra főhősöket tartalmazó DLC-k még az idén elérhetővé válnak, azonban a rajongók szavazhatják meg a Twitteren, hogy melyik csomag jelenjen meg először.

Megkapta a co-op támogatást a PC-s Lara Croft

Csaknem két hónappal a megjelenés után vált elérhetővé a kooperatív játékmód a Lara Croft and the Guardian of Light windowsos verziójához. Mi volt az oka a hosszas várakozásnak? Vélhetőleg az Xbox 360 prioritása. A hét elején még csak a PS3-as felhasználók örülhettek a lehetőségnek, most már mindenki.