From Dust

PC, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation Network, Xbox 360 Live Arcade

Akció
Kiadó: UbiSoft, Fejlesztő: UbiSoft
Újabb hangulatos projekt a Ubisofttól, amely Eric Chahi közreműködésével készült.
Értékelés: 7.0

Itt vannak a PlayStation Plus októberi ajándékai

A Sony is elárulta, hogy milyen ajándékokat kapnak a PlayStation-tulajok az októberi prémiumelőfizetésük mellé. A halloweenre zombiirtással készülünk, de örülhetnek a Transformers-rajongók is!

GDC 2012: Chrome-ban is játszható a From Dust

A Google bejelentette a Game Developers Conference-en, hogy a Ubisoft letölthető istenszimulátora, a From Dust a Chrome böngészőben is játszható lesz, HD grafika és átalakított irányítás mellett. A bejelentés mellé trailer is érkezett, ami szerint áprilisban számíthatunk az új verzió megjelenésére.

Jövőre is lesz Assassin's Creed

Megérkezett a Ubisoft pénzügyi helyzetjelentése, amiből az is kiderül többek között, hogy jövőre folytatódik az Assassin's Creed, méghozzá egy teljes értékű epizóddal, amiben már valószínűleg új szereplőt is köszönthetünk. Az üzleti év első fele egyébként nem sikerült kifejezetten jól.

Végre offline is játszható a From Dust

Nagy balhét csaptak a játékosok - nem is jogtalanul -, mikor kiderült, hogy a korábbi ígéretek ellenére a Ubisoft mégis beletette az állandó internetkapcsolatot igénylő DRM-et a From Dust PC-s verziójába. A közfelháborodást látva megenyhültek a kiadónál, most már offline is játszható a játék.
  • Írta: fojesz
  • 7 komment

Kiszedik a From Dustból a DRM-et

A Ubisoft alaposan felbőszítette a közönséget. A DRM-et amúgy sem szerette senki, de amikor kiderült, hogy a From Dusthoz nem kell állandó internetkapcsolat, mindenki megörült, és egészen addig vigyorgott, mikor megvette és feltelepítette a játékot - a programba ugyanis mégis beletették a védelmet.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Határozottan jobbnak tűnik ez a hét a múltkorihoz képest, de azért hanyatt nem fogjuk vágni magunkat tőle. Ahogy az elmúlt napokban, úgy most is inkább a letölthető, arcade játékokban bízhatunk, ezen a fronton szinte biztosan nem ér majd bennünket csalódás - lássuk, mire számíthatunk!
  • Írta: fojesz
  • 4 komment

Máris rekorder a From Dust

A From Dust az elmúlt hónapok egyik legszimpatikusabb próbálkozása, Eric Chahi láthatóan megint kitett magáért. Rendben, a From Dust nem hétköznapi ötlettel rukkolt elő, lehet, hogy furcsa és szokatlan, de pontosan ez a jó benne, és ezt szerencsére az eladások is alátámasztják.

A Ubisoft szerint sikeres volt a másolásvédelme

Bár a játékosok egytől-egyig rühellték a Ubisoft állandó internetkapcsolatot követelő másolásvédelmét, és a kiadó is eltávolította utólag több játékából a rendszert, a minap a PC Gamernek adott interjúban a szóvivőjük mégis sikeresnek értékelte a kezdeményezést, mert az visszaszorította a kalózokat.

Nem kell állandó internetkapcsolat a From Dusthoz

Éppen tegnap borzolta fel a kedélyeket az újság, melyet a rossz hírek hozója, fojesz tárt elétek: az új Driver bizony nem fog elindulni állandó internetkapcsolat nélkül. Rögtön felmerült a kérdés: vajon az egyszeri vásárló hasonlóan fog járni a szintén ubisoftos From Dust esetében is?

Megjelent a From Dust, itt a launch trailer

Azt hiszem, bátran mondhatjuk, hogy a Peter Molyneux-féle Black & White óta nem jelent meg igazi istenszimulátor. Olyan istenesen istenes. Ezt a hiányt igyekszik most pótolni a minap Xbox 360-ra megjelent From Dust, ahol az égből figyelheted, és terrorizálhatod a jónépet.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Bár az idő borzasztó, és végre lenne időnk játszani, túl sok jó megjelenésre ezúttal sem számíthatunk. Kezd kicsit unalmas lenni, hogy mindig ez a bevezető, de hát mi sem örülünk neki; ha a letölthető játékokat és a kiegészítőket nem komálod, akkor menj moziba, vagy várj türelemmel.

PC-n is késni fog a From Dust

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem jelenik meg az Xbox 360-as verzióval egy időben a PC-s From Dust. A késést már a Ubisoft is megerősítette, de pontos okot nem mondott annak kapcsán, hogy miért kell többet várnunk a játékra. A PS3-as verzió érkezési dátuma még mindig nem ismert.

From Dust - PC-s dátum, gameplay felvétel

Örömhír a számítógépes játékosoknak: a From Dust PC-s verziója egyáltalán nem fog késni az Xbox 360-as játékhoz képest, ugyanazon a napon jelenik meg mindkettő kiadás. Míg a PS3-as változatról még mindig nincs hír, egy gameplay felvételekkel erősítő fejlesztői naplóval tudunk szolgálni azért.

Az Xbox Live-on júliusban indul a nyár

A Microsoft július közepén indítja el a már szokásosnak mondható Summer of Arcade akcióját, melynek időtartama alatt minden héten kapni fogunk egy-egy nagyon jó, vagy legalábbis annak mondott játékot az Xbox Live Arcade-re. A sort a Bastion nyitja, a befejezés az új Toy Soldiersé.

E3 2011: Melyek voltak az expó legjobb játékai?

Mint minden évben, a Game Critics Awards díjátadó keretében idén is kiválasztják az Electronic Entertainment Expo, azaz az E3 legjobb játékait. A jelöltek már megvannak, a BioShock Infinite és az Uncharted 3 kapták a legtöbb voksot - őket négy kategóriában is jelölték.

From Dust - gameplay duplázás

A minap két darab gameplay trailer is befutott a From Dustból, az elkövetkezendő hónapok egyik legfurcsább, de mégis legzseniálisabb játékából. A korábban Project Dust néven ismert program nemcsak játékmenet, de vizualitás és hangulat tekintetében is lenyűgözőnek tűnik. Lássuk, mit tud!

From Dust fejlesztői napló érkezett

Ritkán látni olyan egyedi atmoszférával megáldott játékot, mint a From Dust. Innovációból nincs hiány, elvégre a klasszikus Another Worldot is megalkotó Eric Chahi bábáskodik az XBLA-re, PSN-re és PC-re érkező cím felett. A legújabb fejlesztői videóban a művészeti kialakításról hull le a lepel.

Új képek érkeztek a From Dustról

A From Dustot még a tavalyi E3-on jelentette be a Ubisoft, azóta pedig alig hallottunk valamit felőle. A héten azonban egy nagyobb szabású buli keretében mutatták be újra a játékot a nyugati sajtónak, ahonnan néhány új látnivalót és beszámolókat is kaptunk.

GC 2010: Átnevezték a Project: Dustot

Már az E3-on is nagy felhördülést keltett, amikor az Ubisoft bejelentette a Project: Dustot, amely egy furcsa, szürreális világba kalauzolja el a játékost, mely egyedisége révén igencsak kiemelkedik az átlagból. A Gamecomon bejelentették a cucc végleges címét: ezentúl From Dust néven emlegethetjük.

E3 2010: A kiállítás második galériafrissítése

Castlevania, Dead Rising 2, Epic Mickey, Killzone 3, Ninety Nine Nights 2, Saw II, SOCOM 4, SingStar Dance, Goldeneye 007 és még mindig nincs vége!