Fight Night Champion

PlayStation 3, Xbox 360

Sport, Box
Kiadó: EA Sports, Fejlesztő: EA Canada
Az EA Canada jóvoltából a Championben a boksz igazi drámáját élhetjük át a ranglétrán előretörve.
Értékelés: 8.6

Egyelőre parkolópályán a Fight Night-sorozat

Az EA Sports egyelőre nem foglalkozik a Fight Night-sorozattal. Bár a jövőben biztosan visszatér majd a bokszolós széria, egy darabig a UFC-re szeretne koncentrálni a cég, ezt Andrew Wilson mondta.

Jóárasították az Electronic Arts-játékokat (x)

Need for Speedezni és FIFA-zni bizony jó, de ki győzi megvenni az évenként érkező epizódokat? Tudunk és mutatunk is egy praktikus módszert: masszív leárazásokat kell keresni, és akkor marad pénz a következő részre is.

A Fight Night-csapat fejleszti a UFC-játékot

Minden nap pontosan nulla levelet kapunk, amiben azt kérdezitek, hogy mégis ki fejleszti az Electronic Artsnál a frissen megszerzett UFC-licencre épülő játékot? Nos, az Electronic Arts megválaszolja a kérdést, amit szó szerint semmi tett fel, mi pedig közvetítjük felétek az eredményt.

A 2011-es év legjobb játékai

Hosszú és eseménydús éven vagyunk túl, ám még minden olvasónkra várt egy nagy feladat, hogy megszavazza a 2011-es év legjobb, legizgalmasabb és legmaradandóbb játékait. Az eredményeket összesítettük, megvannak a nyertes címek - győzött a papírforma, de születtek meglepetések is!

VGA 2011: Íme a díjazottak listája

Az idei Video Games Awards nem csupán az új bejelentésekről és látnivalókról szólt, mégis csak egy díjátadó ceremóniáról van szó. Ezennel megosztjuk veletek a nyertesek listáját, mely kicsit lemaradt a hétvége híreinek terméséből. Ki az abszolút győztes? Rögtön megtudjátok!

Élen nyitott itthon a The Witcher 2

Nem meglepő, hogy a lengyel felebarátaink által fejlesztett The Witcher 2 szépen kezdett itthon: már az első rész is nagy népszerűségnek örvendett anno, sőt az a folytatás sikerére újból bekerült a PC-s toplistára. A felhozatal alaposan átalakult, több új cím is bekavart a szokásos slágerjátékoknak.

Élen nyitott itthon a Crysis folytatása

A Crysis 2-ért megőrültek a hazai játékosok, ez remekül látszik a hazai játékeladásokat összegző toplistán is, ahol az új rész kapásból az első helyen nyitott. Kíváncsiak vagyunk, meddig húzza ki ott, de addig is lehet örülni, mert a World of Warcraft előfizetői kártya legalább hátrébb csúszott - nem is keveset.

Újra letarolta a hazai mezőnyt az Assassin's Creed

Az Assassin's Creed: Brotherhood múlt héten megjelent PC-s verziója óriásit húzott a Ubisoft sikerjátékának hazai eladásain - bizony, valahol még mindig megőrülnek a számítógépes játékokért. A francia kiadó ráadásul triplán örülhet, elvégre a sorozat másik két része is ott figyel a legjobbak között.

Az EA Sports is ejti a nyomtatott kézikönyveket

A környezettudatos gondolkodás a játékiparba is betörni készül, a Ubisoft után a sportjátékairól ismert EA Sports is bejelentette, hogy felhagy a nyomtatott kézikönyvek készítésével. Az intézkedéssel persze spórolni is tud a cég, arról nem is beszélve, hogy a bejelentés marketingeszköznek is elmegy.

Az élen nyitott itthon a Dragon Age II

Bejött a Dragon Age folytatása a magyar játékosoknak, legalábbis ami az üzleti sikert illeti. A Dragon Age II rögtön az első helyen nyitott a hazai toplistán, és PC-n és Xbox 360-on is ez a játék szerepelt a legjobban. PS3-on csak a második lett, a Killzone harmadik részén nem tudott kifogni.

Tizedik helyen nyitott a Fight Night Champion

Még éppen befért a legjobb tíz közé a Fight Night Champion: a PlayStation 3-on a második helyen, az Xbox 360-on pedig ötödik helyen nyitó bokszjátéknak az összesített listán a tizedik helyre futotta, ami azért nem rossz, ha azt vesszük, hogy a Fight Night rétegcím az EA sportjátékai között.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Nem lesz rossz ez a hét sem, a dobozos játékok és a DLC-k között is rábukkanhatunk néhány fogunkra való gyöngyszemre. Stratégáknak az új Warhammer 40.000: Dawn of War II kiegészítőt, a bokszolóknak pedig a Fight Night Championt ajánljuk, a mozikedvelők pedig a Rangót ne hagyják ki.

Fight Night Champion - online edzőterem

Az új fejlesztői napló tanulsága szerint a Fight Night Champion tényleg erősen rágyúr a többjátékos lehetőségekre, az Online Gym funkció segítségével akár saját edzőtermünk is lehet, ahol barátainkkal karöltve felkészülhetünk a következő nagy megmérettetésekre.

Filmszerű történetet kapnak az EA sportjátékai?

A Fight Night Champion sztorimódja olyannyira jól sikerült a játék producere, Mike Mahar szerint, hogy nagyon is elképzelhető, hogy a kiadó a jövőben más sportjátékaiban is hasonlóan filmszerű kampánymódok kaphatnak helyet. Vége a bajnokságok sablonos monotonságának?

Kinectes Fight Nighttal kísérletezik az EA

Ha a Kinectről van szó, rögtön azt gondolnánk, hogy az eszközhöz a legtermészetesebb módon illenek a verekedős játékok. Nos, mint azt a Fighters Uncaged példája mutatja, ez bizony nem így van. Ennek ellenére az EA elkezdett kísérletezni egy Fight Night prototípussal, Kinectre.

Februárban jön a Fight Night Champion demója

Természetesen az EA Sports ökölvívó-szimulátora sem maradhat kipróbálható változat nélkül, így már egy hónappal a végleges változat megjelenése előtt betekintést nyerhetünk a boksz videojátékos berkekben eddigi legvadabb próbálkozásába. A demó online játékkal is fel lesz vértezve.

Fight Night Champion - autentikus sérülések

Kíváncsi vagy, melyik az egyik legfőbb sarkalatos pontja a boxjátékoknak? Nevezetesen a sérülésrendszer, a sok túlzás, vagy épp a következmények nélküli csihi-puhi alaposan rányomhatja bélyegét a végleges produktumra. A Fight Night Champion a jelek szerint nem lesz ilyen, sőt - csekkold a trailert!

Fight Night Champion - terítéken az állóképesség

Folytatódik a március elsején boltokba kerülő Fight Night Champion trailersorozata. A PS3-ra és Xbox 360 készülő játék számos ponton fejlődik és változik majd a korábbiakhoz képest, így átalakul például az állóképesség rendszere is - ezt mutatja most be a legújabb előzetes.

Fight Night Champion - bunyó a sitten

A legtöbb sportjáték legnagyobb problémája, hogy nem képes egy személyes történetet bemutatni. Pedig a boksz nagyon is személyes sport, ahogy azt a Rocky-sorozatból és az Aliból megtudtuk, s jóval több van mögötte, mint amit az eddigi játékok bemutattak nekünk.

Fight Night Champion - az irányítás

Sokat hallottunk már arról, hogy a jövő év március elsején érkező Fight Night Champion új irányítási móddal fog érkezni. Hát most végre megtudjuk milyen is az! Fő alternatívának megmarad az analóg karos módszer, de jelentősen egyszerűsítették azt. Mozgásban láthatjuk, hogy miről is van szó.