Operation Flashpoint: Red River

PC, PlayStation 3, Xbox 360

FPS
Kiadó: Codemasters, Fejlesztő: Codemasters
A realisztikus harci FPS nem áll meg a Dragon Rising után, itt az igazi folytatás - a játékhoz DLC-k is kaphatók.
Értékelés: 7.9

Frissítve: Humble Bundle - Codemasters-játékokkal

Elrajtolt a legújabb Humble Bundle, amelyben a Codemasters játékai kapták a főszerepet. Nem meglepő módon leginkább autóversenyből áll a kínálat, de azért akad itt más is.

Humble Weekly Sale - főszerepben a Codemasters

Elrajtolt a legújabb Humble Weekly Sale, amiben a főszerepet a Codemasters-játékai kapták. Egy dollárért Operation Flashpoint és Overlord jár többek között, hat dollárnál pedig DiRT-játékok is bekerülnek a kalapba.

Akciók a Steamen, ingyen játékok az OnLive-on

Amerikában tegnap hálaadás volt, aminek most az egyszeri magyar is örülhet: a Steam óriási játékakciói ide is eljutnak, ráadásul az OnLive ingyenes játékait, a Homefrontot és a Red Faction: Armageddont mi is élvezhetjük öt nap erejéig. Gamerek, a mi karácsonyunk már elkezdődött!

Újra megjelenik az első Operation Flashpoint

A Bohemia célja, hogy egy név alá hozza az egész sorozatot, így az eredeti, legendás Operation Flashpoint újra megjelenik, csak éppen ArmA néven. Az eredeti példányok tulajdonosai ingyen letölthetik az új kiadást és örülhetnek, hogy megvan nekik ugyanaz a játék kétszer, csak más néven.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Az E3 miatt egy hetet kiestünk a heti játékmegjelenések rovattal - aki nem tudná, megjelent a Duke Nukem, már tesztünk is van róla -, de most újult erővel tértünk vissza: a héten jön az új Alice, a Dungeon Siege harmadik része és játékverziót kap a következő Transformers-film is.

Operation Flashpoint: Red River - launch trailer

Lassan shooter-túltengésünk lesz: éppen csak végigtoltuk az új SOCOM-ot, hamarosan jön a Duke Nukem Forever és a Black Ops pályacsomagja is. Most pedig megkaptuk az Operation Flashpoint: Red River indító előzetesét, ami persze azt jelenti, hogy hamarosan belevethetjük magunkat a végleges játékba.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Bőséges napok várnak ránk, a héten jó eséllyel mindenki talál fogára való játékot - már ha tényleg akar. A legnagyobb királyság természetesen a Mortal Kombat lesz, de mi már kíváncsian várjuk a Portal és az Operation Flashpoint folytatását is. És ez még nem minden...

OPF: Red River - a harmadik fejlesztői napló

Ismét számos gameplay felvételnek lehetünk szem és fültanúi a héten boltokba kerülő Operation Flashpoint: Red Riverből. Ezúttal a multiplayer módról regélnek nekünk a Codemasters munkatársai. Hiába nagy a hangsúly a kompetitív összecsapásokon, azért az igazi ízt a kooperatív lehetőségek adják.

OPF: Red River - a második fejlesztői napló

A hónap végén fut be az Operation Flashpoint következő része, a megjelenés körüli hercehurcák felgyorsulnak, ennek apropóján a Codemasters immáron a második fejlesztői naplóval örvendezteti meg a taktikai FPS-ek szerelmeseit. A folytatás nagyságát a részletgazdagság adja majd.

Operation Flashpont: Red River - a nagy bumm

Ha korlátlan számban bevethetjük a légi támogatást a Codemasters ultrarealisztikus FPS-ében, akkor a komolyabb ellenállást is legyűrhetjük egy csapásra. A Red River legújabb videójában ezt prezentálják nekünk. Az igazság az, hogy a nagy robbanásokat csak limitált mennyiségben vethetjük be.

Áprilisban jön az Operation Flashpoint: Red River

A Codemasters megerősítette, hogy taktikai FPS-ük legújabb darabja még tavasszal meglátja a napvilágot, s már csak a végső simítások vannak hátra a munkálatokból. Az új rész legnagyobb erőssége egyértelműen az, hogy a kampányt kooperatív módban is végigtolhatjuk barátainkkal.

OPF: Red River - üdvözlet Tádzsikisztánban

A múltkori fejlesztői napló után van szerencsénk egy trailert is prezentálni nektek, mely az Operation Flashpoint: Red River helyszínét, Tádzsikisztánt mutatja be. Annyi már most biztos, hogy az amerikai tengerészgyalogosok dolga most sem lesz egyszerű, a gerillák számtalan helyen tudnak borsot törni az orruk alá.

Az első Op. Flashpoint: Red River fejlesztői napló

Az év második negyedévében kel birokra ismét az Operation Flashpoint harmadik részre az eredeti fejlesztők által készített ArmA II ellen, a Codemasters lassan elkezdi tolni a finomabbnál-finomabb anyagokat. Most az első fejlesztői naplóban regélnek arról, hogy mi változott a Dragon Rising óta.

Operation Flashpoint: Red River látnivalók érkeztek

Szerencsére a Codemasters némileg filmszerű, korrekt történeti szálat rittyent az új Operation Flashpointhoz, melynek egyik főszereplője Damien Knox őrmester, aki a legújabb videóban a baka el is magyarázza szépen, mi a szerepe a tádzsikisztáni konfliktusban. Pluszban négy új kép között csemegézhetünk.

OPF: Red River - háború webkamerán keresztül?

A Codies letette a kisdobos esküt, hogy a legreálisabb háborús játékot teszik le az asztalra. Ehhez az is szükséges, hogy a harcok olyanok lesznek, mintha egy kézikamerás felvételen keresztül látnánk őket, és maga a katona rögzítené az eseményeket. Szerintük ez autentikusabb élménnyel kecsegtet.

Az első Operation Flashpoint: Red River gameplay

Végre mozgásban, ingame jelenetekkel tarkítva láthatjuk az Operation Flashpoint: Red River taktikai címet. A Codemasters a mérsékelt fogadtatás ellenére nem hagyja cserben a szériát, a Red River egy fiktív, ámde aktuális konfliktust prezentál - a kampányt co-opban is végigtolhatjuk.

Operation Flashpoint: Red River - az első trailer

Élőszereplős trailert kapott a soron következő Operation Flashpoint játék. Ha jól számoljuk, ez már a harmadik rész lesz, igaz, a Codemasters valószínűleg a jövőben mellőzi a számokat a sorozat részeinek címeiből, elvégre nagyüzemben, két évenként tervezi kiadni az újabb és újabb epizódokat.

2012-ben jön a Race Driver: Grid 2

A Codemasters vezérigazgatója, Rod Cousens fedte fel nagy vonalakban a kiadó következő éveire vonatkozó menetrendjét: úgy néz ki, az angolok alaposan rágyúrnak a folytatásokra, egyik sikercímüket sem szeretnék sokáig pihentetni - 2012-ben például máris jön a nemrégen bejelentett Grid 2!

Kiszivárgott az új Operation Flashpoint címe

Egy belsős Codemasters munkatárs szerint Red River alcímmel fog érkezni a patinás militarista szimulátor, az Operation Flashpoint 2011-ben érkező új része.

Új Flashpoint, Dirt és Grid a Codemasterstől

A Codemasters biztosra megy: három legjobban tejelő játékuknak is készítenek folytatást, melyek közül kettő az autózás szerelmeseinek szól.