Video Game Awards 2010

PC, PlayStation 3, PSP, Xbox 360, Nintendo DS, Wii, PlayStation Network, Wii Virtual Console & WiiWare, Xbox 360 Live Arcade

Rendezvény
Kiadó: VGA, Fejlesztő: VGA
Mintha a téli E3 lenne, annyi új játékbejelentés várható a Spike-féle Video Game Awards-on!
Értékelés: Nincs még értékelve

VGA '10 - Miért nem volt Gears of War bejelentés?

Talán sokan emlékszünk még arra, hogy tervben volt egy nagy Gears of War leleplezés a múlt hétvégén megrendezésre kerülő Video Game Awardson, amit Major Nelsonék az utolsó pillanatban lemondtak. Most az Epic szájhős designere, CliffyB is felszólalt az intermezzo kapcsán.

Video Game Awards 2010 - a nyertesek

Idén is túlestünk a Video Game Awardson, a rendezvényen papírforma szerint egy raklapnyi új címet jelentettek be. Mi livebloggal, valamint az új bejelentések és trailerek megosztásával kedveskedtünk nektek - VGA-tudósításunkat az egyes kategóriák nyerteseinek felsorolásával zárjuk!

Thor: God of Thunder - az első trailer

Jövőre érkezik a skandináv mitológia egyik jeles alakjának a képregény-adaptációjának a filmadaptációjának a játékadaptációja; ebből kaptunk a hajnali VGA-n egy egy perces trailert. A játék tipikus hack & slashnek ígérkezik: nem vállal sokat, de az eddigiek alapján talán érdemes lehet tenni vele egy próbát.

Jön a Forza Motorsport negyedik része

A Video Game Awards másik nagy meglepetése a Forza Motorsport negyedik részének bejelentése volt. A játék már jövőre boltokba kerül, ráadásul a készítők partneri kapcsolatot építettek ki a TopGearrel, és valószínűleg a Kinect-támogatás sem marad el - az első teasert itt találjátok!

Guillermo del Toro új játéka: Insane

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Guillermo del Toro a THQ-val karöltve szorgoskodik új játékon, amelyet - többek között - az idei VGA-n lepleztek le. Sajnos az Insane-ről gyakorlatilag semmi sem derült ki, de az biztos, hogy a korábbi sci-fis címről szóló pletykák nem egészen voltak igazak.

Prototype 2 bejelentés és trailer

A korábban Murder Your Makerként ismert projekt valóban a Prototype folytatását takarja, amely 2012-ben fog megjelenni és nem akármilyen történeti felütéssel indít majd. Csekkoljátok az első trailert, mert sok minden kiderül belőle, legalábbis annyi biztosan, hogy okosabbak legyünk tőle!

Mortal Kombat - videón Kratos

Bár VGA-s meglepetésnek szánták, már napokkal ezelőtt kitudódott, hogy a God of War sorozat főhőse, Kratos is szerepelni fog a Mortal Kombatban. Most őt vehetjük szemügyre akció közben egy rövid, CG trailer keretei között - az biztos, hogy a hányatott sorsú hős tökéletesen helyt áll Scorpionék között!

Új trailert kapott a Portal 2

A Valve és a Portal 2 láthatóan kiélvezi a showbizniszt és a friss premierek által ígért rivaldafényt, merthogy a Portal folytatása kapcsán semmi újdonságot nem jelentettek be, sőt az új trailer sem mutat semmi újat. Az új videó viszont legalább hangulatos, mint úgy általában az összes eddigi Portal-anyag.

Visszatér az SSX, jön a Deadly Descents

Igazak voltak a korábbi híresztelések, sok év kihagyás után visszatér az SSX-sorozat: a VGA-n jelentették be a Deadly Descents alcímet viselő epizódot. A játékról egyelőre nem sokat tudunk, de a most látott CG trailer meglehetősen komor - mármint egy snowboard-játékhoz képest mindenképpen.

Bejelentették az Elder Scrolls ötödik részét!

Mennyien várták, mennyien követelték, és most tessék: a VGA-n bejelentették a The Elder Scrolls sorozat ötödik részét is. Az új játék a Skyrim alcímet fogja viselni, és jövő novemberben kerül a boltok polcaira. Platformlista még nincs, új trailerrel viszont már annál inkább szolgálhatunk.

Trailert és dátumot kapott a Resistance 3

A Video Game Awards 2010 másik PS3-exkluzív nagyágyúja, a Resistance 3 is terítékre kerül: a játék új trailere lényegében az augusztusi élőszereplős anyag folytatása immáron gameplay jelenetekkel megspékelve, a legjobb pedig az, hogy a Sony már ez esetben is tudott pontos dátumot mondani.

Batman: Arkham City - bemutatkozik Hugo Strange

Végre a Batman: Arkham Asylum folytatása is megkapta a maga teljes értékű trailerét, amelyben az ígéretekhez híven egy új játékbeli főgonoszról is lehullt a lepel. Hölgyeim és uraim, lányok és fiúk: bemutatkozik Hugo Strange, az Arkham City őrült professzora, aki még Batman legsötétebb titkait is ismeri...

Igazak voltak a hírek, jön a Mass Effect 3

Pontosabban az sosem volt kétséges, hogy jön majd a harmadik rész is, azt viszont nem tudtuk kitalálni, hogy valóban a VGA-n jelentik-e be a játékot. Nos bejelentették, ráadásul egy elképesztően ütős és áll-leejtős trailert is csaptak mellé a készítők - ez eddigi legkomorabb hangulatú Mass Effect következik.

Uncharted 3: Drake's Deception - itt az első trailer

Ahogy azt a Sony és a Naughty Dog megígérték, a hajnalban megrendezett a Video Game Awardson befutott az Uncharted 3: Drake's Deception első trailere. Az előzetesből kiderült: a játék legalább olyan szép lesz, mint az elődje, ráadásul a Sony tőle szokatlan módon már a megjelenési dátumot is kikötötte.

Video Game Awards 2010 LIVEBLOG

Kicsit megkésve ugyan, de itt vagyunk a Spike TV házi rendezvényén, ami nem csupán az év játékairól fog szólni, hanem egy halom játékbejelentéssel is kecsegtet. Minden eddiginél markánsabb felhozatal ígérkezik, szóval szemből csipát kitörölni, lássuk miért fogunk sóvárogni az elkövetkezendő hónapokban.

Elmarad a mai Gears of War bejelentés

Eggyel kevesebb okunk van izgulni a hajnali Video Game Awards bejelentései kapcsán, Major Nelson ugyanis az utolsó pillanatban jelentette be, hogy a Microsoft döntésére elmarad a Gears of Warral kapcsolatos leleplezés - ötletünk sincs egyébként, hogy mire számíthattunk volna.

VGA 2010 - kik lesznek a győztesek?

Eseménydús éven vagyunk túl, s bár jó dolognak tartjuk azt, mikor az év legjobb játékait kell kiválasztani, az biztos, hogy ez a nemes feladat a legtöbbször nem túl egyszerű. A Video Game Awardson holnap hajnalban számos kategóriában fogják díjazni a legjobbakat: most négy kategória nevezettjeiről érkeztek kisfilmek.

Nyakunkon az idei Video Game Awards

Szokatlan a játékiparban, hogy egy egy éjszakás buli körül ilyen felhajtást csapjanak, ám a Spike VGA joggal érdemelte ki ezt a hype-ot: egy játékosnak sem szabad kihagyni egy olyan díjátadót, ahol nem csupán az elmúlt év legjobbjainak járó elismeréseket osztják ki, hanem bemutatnak egy rakás új címet is.

A Mass Effect 3-at jelenti ma be a Bioware

Szinte biztosnak látszik, hogy a Bioware ma esti - pontosabban hajnali - nagy meglepetése a Mass Effect harmadik része lesz, erről az EA Store-ban egy rövid időre feltűnt előrendelési lehetőség árulkodott az elmúlt órákban. A hirdetés azóta eltűnt, még szerencse, hogy a Joystiq srácai lefotózták azt!

Képlopat a Bioware új játékának előzeteséből

A CVG munkatársai exkluzív screenshotot kaparintottak meg a Bioware legújabb játékának szombati előzeteséből, az Electronic Arts pedig megerősítette, hogy a képkocka valódi. Beindulhatnak tehát a rajongók agytekervényei, az eddigiek alapján meglehetősen komor hangulatú lesz az új projekt - bármi is legyen az.