Stacking

PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation Network, Xbox 360 Live Arcade

Kaland, TPS
Kiadó: THQ, Fejlesztő: Double Fine
Tim Schaffer első próbálkozása az arcade játékok mezején. Szokásos humor és észvesztő karakterek csalnak mosolyt az arcunkra.
Értékelés: Nincs még értékelve

Kalandjátékok az új Humble Bundle-ben

Három napja fut a legújabb Humble Weekly Bundle, amely egy raklapnyi kalandjátékkal kedveskedik az adományaitokért cserébe. A mostani csomag egyébként 160 dollárt kóstálna.

Elrajtolt az idei Amnesia Fortnight

Természetesen idén sem marad el az Amnesia Fortnight, a Double Fine újra előrukkolt egy nagy adag játékprototípussal, amelyek közül ti választhatjátok ki, hogy melyik legyen kész termék!

Újra kapható lesz a Psychonauts

Mármint dobozosan. A Double Fine Productions visszaszerezte néhány korábbi címét a Nordic Gamestől, sőt ha már így alakult, össze is állt vele, hogy a játékok a boltokban is kaphatók legyenek.

A Double Fine visszaszerezné a régi játékait

Tim Schafer jobban alszik éjszakánként, ha csapatánál tudhatja korábbi játékaik jogait. Mint ismert, a THQ csődje után a Nordic Gameshez került a Stacking és a Costume Quest, de szerinte házon belül jobb helyük lenne.

Indul a Humble Double Fine Bundle

Az új Humble Bundle-akció is óriási sikert arathat, ezúttal a Double Fine Productions játékait veheted meg annyiért, amennyiért szeretnéd. (Persze minél többet tejelsz, annál több extrát kapsz majd.)

Kiknek tartozik a THQ?

Most, hogy sikerült túladni a THQ játékain, jöhetnek a követelések: hitelezőknek, kiadóknak, fejlesztőcsapatoknak és volt munkatársaknak is tartozik a becsődölt vállalat többek között.

A Double Fine is ráúszik a THQ címeire?

A hírek szerint Tim Schafer csapata, a Double Fines Productions is érdeklődik THQ-ügyben, jóllehet egyelőre csak találgatni tudunk afelől, hogy mi a fejlesztőcég valódi célja. A Double Fine már több ízben is dolgozott a kiadóval.

Schafer: a kis stúdiókat eltiporja a next-gen

A Double Fine alapítója, a mindig jó kedélyű Tim Schafer ezúttal aggodalmát fejezte ki a közelgő next-gen platformokkal kapcsolatban, mert szerinte a kis stúdióknak nincs biztos helyük az új konzolokon.

Szavazz a Double Fine következő játékára!

Tim Schafer idén is a rajongók segítségét kéri egy roppant fontos kérdés megválaszolásában. Az Amnesia Fortnight projekt keretében a műértő gamerek dönthetik el szavazatok formájában, hogy melyik legyen a Double Fine következő játéka. A négy legígéretesebb alkotás megvalósulhat.

3,3 millió gyűlt össze Schafer kalandjátékára

A Kickstarter történetének legnagyobb sikere Tim Schafer és a Double Fine kalandjátékprojektje. A fejlesztésre egy hónap alatt 3,3 millió dollárt dobtak össze a rajongók. Brian Fargo közben már a Wasteland folytatására kéri a pénzt a néptől, és egyelőre jól megy neki.

Már kétmillió dollárnál jár a Kickstarter-projekt

Gyors helyzetjelentéssel szolgálhatunk Tim Schafer háza tájáról: a Double Fine azon törekvése, miszerint igazi régivonalas, point and click kalandjátékot készít, jóval meghaladta a remélt érdeklődők számát. Az eredeti cél az volt, hogy 400 ezer zöldhasút kaparnak össze a támogatók segítségével - nem így lett.

A 2011-es év legjobb játékai

Hosszú és eseménydús éven vagyunk túl, ám még minden olvasónkra várt egy nagy feladat, hogy megszavazza a 2011-es év legjobb, legizgalmasabb és legmaradandóbb játékait. Az eredményeket összesítettük, megvannak a nyertes címek - győzött a papírforma, de születtek meglepetések is!

PC-re is megjelenik a Stacking

Tim Schafer és Lee Perry közös játéka számítógépeken is tiszteletét teszi. A Double Fine az év elején jelentette meg a Stackinget PSN-en és Xbox Live-on, a PC-tulajoknak egy évet kell várniuk, hogy az ő gépükön is bemutatkozzon a matrjoska-babák főszereplésével készült cucc.

Több játékot is leleplezhet a héten a Doube Fine

A Brütal Legend óta csak apróságokon dolgozik Tim Schafer és csapata, s a jelek szerint apróságokkal is folytatják, ugyanis a héten több címet is terveznek leleplezni, és ezekkel együtt összesen hat játékot mutogatnak majd a sajtónak. Kezdhetünk izgulni?

Hamarosan DLC-vel bővül a Stacking

A THQ és Double Fine Studios bejelentette a Stacking első letölthető kiegészítőjét. A matrjoska babák élete sosem volt egyszerű, nem csoda, ha Charlie Blackmore naptárában is egyre gyűlnek a tennivalók és a megoldandó feladatok - hősünk ezúttal Camelfoot királyságába látogat.

Schafer: Az öncenzúra megfojtja a játékok humorát

A Double Fine főnöke, a legendás Tim Schafer arra kéri a fejlesztőket, hogy legyenek kicsit elnézőek, állítsák le a saját magukra ható öncenzúrát - szerinte ezáltal sokkal viccesebb videojátékok születhetnének. Sok jó humorú fejlesztő dolgozik az iparban, akik valamiért nem mernek poénos dolgokat kreálni.

Februárban jön a Stacking

Tim Schafer és a Double Fine Studios 10 év alatt mindössze két játékot dobott piacra, ám most, hogy ők is a letölthető játékokra fókuszálnak, sokkal több projekttel tudnak foglalkozni. A következő zseniális ötletükben szó szerint matrjoska-babákba bújhatunk.

Stacking - Tim Schafer következő játéka

Végre kiderült, hogy a Brutal Legend után mely játék lesz a Double Fine első arcade játéka. A sajátos humoráról ismeretes Tim Schafer ezúttal a matrjoska babák zűrzavaros világába kalauzol minket. A Stacking egy kissé beteg, kaland elemekkel megspékelt, harmadik személyű puzzle cím lesz. Hűha!