Final Fantasy XIII-2

PlayStation 3, Xbox 360

JRPG
Kiadó: Square Enix, Fejlesztő: Square Enix
Hivatalos: közvetlen folytatást kap a Final Fantasy XIII. A játék PS3-ra és Xbox 360-ra érkezik.
Értékelés: 7.7

Még több Final Fantasyt várhatunk a Game Passbe

A Microsoft 2019-ben számos Final Fantasy-címmel ígérte bővíteni az Xbox Game Passt, ám a teljes listát még nem sikerült teljesítenie. A cég szóvivője szerint nincs miért aggódni, 2021 folyamán ezek is rendben megérkeznek.

Final Fantasy - izgalmas lesz a következő esztendő

A Final Fantasy-sorozat termékmenedzsere, Shinji Hashimoto nemrég videóinterjút adott, ami során nem győzte hangsúlyozni, hogy a következő esztendő nagyon nagy év lesz a Final Fantasy-rajongók számára.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Újabb hét, újabb játékmegjelenések és filmpremierek. A karácsony előtti levezetésben főleg kiegészítéseknek és portoknak örülhetünk, de most debütál az új Lara Croft-játék is.

Decemberben landol PC-n a Final Fantasy XIII-2

A Final Fantasy XIII-saga második felvonása december folyamán landol a Steamen. A PC-s verzió számos frissítést és új funkciót tartalmaz majd: a felbontást egyedileg állíthatjuk be, s akár 60 fps-t is kicsikarhatunk a JRPG-ből.

PC-re is megjelenik a Final Fantasy XIII

PC-re is megjelenik a Final Fantasy XIII trilógia, ráadásul nem is kell sokat várni rá, hiszen az első epizóddal már a következő hónapban játszhatnak a vásárlók. A folytatások tavasszal érkeznek.
  • Írta: barackostej
  • 12 komment

Japán: a Final Fantasy XIII is játszható lesz mobilon

Sőt nemcsak a Final Fantasy XIII, hanem több másik Square Enix-cím is. Az ehhez szükséges felhős szolgáltatást a kiadó-fejlesztőcég októberben lövi fel, a mobil-kompatibilis játékokat bérelni lehet majd különböző időtartamokra.
  • Írta: fojesz
  • 6 komment

Kiszállt a Sony a Square Enixből

Merthogy egészen eddig benne volt, illetve mondhatjuk azt is, hogy részben az övé volt: a Sony Computer Entertainment ma jelentette be, hogy eladta a Square Enix-részvényeit egy japán befektetőcégnek.

Final Fantasy - akár a PC is szóba jöhet

Noha a Final Fantasy-sorozatnak vannak olyan részei, amik PC-re is megjelentek, alapvetően konzolos címként tekintünk rá. A Square Enix viszont fontolgatja, hogy változtat ezen, úgyhogy tulajdonképpen örülhetünk.

Final Fantasy - Lightning visszatérhet

És most nem abban az értelemben, hogy Lightning Returns, hanem úgy általában: noha a múlt héten megjelent Final Fantasy lezárja Lightning történetét, a készítők nem zárták ki, hogy később visszatérhet vendégszereplőként.

Szövetkezik a Ubisoft és a Square Enix

Viszonylag ritka a játékiparban, hogy két kiadó összefogjon, pedig a Ubisoft és a Square Enix éppen ezt lépte meg a minap: mostantól mindkét cég árulja a másik merchandise cuccait.

Gyorsabb folytatásokat ígér a Square Enix

A japán kiadó belső üzleti megbeszélésén szót ejtett a jövőbeli tervekről. A cég ügyvezetője, Yosuke Matsuda szerint három új stratégiai kezdeményezést léptetnek életbe. A lényeg: nem kell éveket várunk a folytatásokra.

E3 2013: Itt nézheted a Square Enix bejelentéseit

A japán kiadó elhintette, hogy bárki élőben követheti a cég prezentációit a YouTube-csatornáján keresztül. Mit takar ez a valóságban? Első kézből értesülhetünk az új játékokról és a friss kedvcsinálókról.

Valami készül a Final Fantasy XIII háza táján

A Square Enix fellőtte a Final Fantasy XIII-hoz köthető teaser oldalát, ebből már sejteni lehet, hogy Lightning-saga folytatódik egy új fejezettel. A nagy leleplezésre szeptember elsejéig kell várunk, amikor a fejlesztők újabb bejelentéssel szolgálnak a széria 25. születésnapjának apropóján.

Új Final Fantasy XIII játék készül

Arra számítottál, hogy rövidesen hallasz valamit a Final Fantasy Versus XIII-ról? Felejtsd el, a Square Enix ugyan megint a "tizenhármas" szériához nyúl, viszont egy vadiúj címet készül bejelenteni szeptemberben, a Final Fantasy huszonötödik születésnapját ünneplő rendezvényen.

Square Enix: FFVII-remake helyett új játékok

Nem csak a Final Fantasy-rajongók, de valószínűleg minden igazi játékfanatikus azt várja már lassan a Square Enixtől, hogy készítsék a legjobb Final Fantasy, a VII remake-jét. A cég azonban ezt egyelőre elutasítja, inkább új játékok fejlesztésére fordítanák a kapacitásukat.

Újra nyereséges a Square Enix

A Square Enix taktikája, hogy ráerősít némileg a mobilos és közösségi játékokra, bejönni látszik. Ennek, és a Final Fantasy XIII-2-nek, valamint az új Deus Exnek köszönhetően újra nyereséges a vállalat, bár csak neccesen. Remélhetünk egy Deus Ex-folytatást valamikor?

Így áll az N7-es páncél a Final Fantasy hősein

A múltkori, kissé késve érkezett screenshot után újabb látnivalókat kaptunk a Final Fantasy XIII-2 legfrissebb DLC-jéből, amiben a méltán népszerű N7-es páncélt öltheti fel magára a játék két hőse a Mass Effectből. Az első trailer mellett befutott egy raklapnyi screenshot is, nézzük meg őket!

Mass Effect DLC-t kap a Final Fantasy XIII-2

Igen, a cím nem elírás, bár én magam sem nagyon akarom elhinni. Korábbi pletykák már utaltak rá, hogy esetleg a Mass Effect valamilyen formában megjelenhet a legújabb Final Fantasyben, de a Famitsu mostani száma, úgy tűnik, hogy megerősíti ezeket a híreszteléseket. (Képpel frissítve!)

Final Fantasy XIII-2 - trailer a megjelenéshez

Színes és elborult frizurával rendelkező, mandulaszemű hősök és hősnők, méretes pallosok és japán érzelgősség. A Final Fantasy XIII-2 magán viseli a JRPG-k összes ismérvét, a játék pénteken landol a boltok polcain. A jeles eseményt egy előzetessel is megtámogatta a Square Enix.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Ez a hét a japánoké lesz, teljesen egyértelmű: a távol-keleti kiadók ránk zúdítják a legújabb címeiket, az első olyan játékokat, amik értékelhetők is. Kapunk NeverDeadet halhatatlan főhőssel, Soul Calibur V-t cicikkel és háromméteres pallosokkal, és akkor az új Final Fantasyről még nem is beszéltünk...