Dragon Quest VI: Realms of Revelation DS

Nintendo DS-re költözik a klasszikus Dragon Quest epizód az ArtePiazza és a Nintendo jóvoltából.
1633611600

Elhunyt a Dragon Quest legendás zeneszerzője

Koichi Sugiyama harmincöt évet töltött videojátékok zenéinek megkomponálásával, amelyek közül minden bizonnyal a Dragon Quest-játékokhoz írt dallamai a leghíresebbek. Kilencvenéves korában hunyt el.
1302688800

Júniusban jön a 3DS-es Zelda: Ocarina of Time

A Nintendo hosszú listát közölt, melyen azok a platformjaira készülő játékok szerepelnek, amelyek tavasszal vagy a nyár elején kerülnek boltokba. Az egyik legérdekesebb cím közöttük minden bizonnyal a 3DS-es The Legend of Zelda: Ocarina of Time, amely júniusban mutatkozhat be a nagyközönség előtt.
1300982404

Square Enix: nagyobb prioritásban a mobiljátékok

A japán kiadó tegnap bejelentette, hogy egy új stúdiót hozott létre Hippos Lab néven, amely a jövőben kizárólag a mobiltelefonos játékok fejlesztésére koncentrál majd. A Square Enix sem várt sokáig arra, hogy beszálljon az iparág egyik legjövedelmezőbb ágába, állítólag a munkálatok már gőzerővel zajlanak.
1297706514

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Még mindig viszonylag kevés a friss megjelenés, viszont legalább egyik-másik platformon találni olyan játékot, amelyik valóban kihagyhatatlan darab lesz. No nem feltétlenül az Oscar in Toyland 2-re gondolunk, de még az is megeshet, hogy valakinek ez lesz a legszimpatikusabb játék a heti felhozatalból.