F1 2011

PC, PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo 3DS, Vita

Autóverseny, F1
Kiadó: Codemasters, Fejlesztő: Codemasters
Az F1 2010 óriási siker volt, a Codemasters természetesen idén is elkészítette a folytatást.
Értékelés: 8.9

A Codemastersnél maradnak az F1-jogok

A versenyjátékairól híres brit stúdió és kiadó, a Codemasters hivatalosan is megerősítette, hogy sikerült megállapodniuk a Forma 1 jogtulajdonosával, és 2025-ig ők készíthetik a hivatalos játékokat.

Heti akciók és leárazások - 41. hét

Egy-két klassz akció mindig felbukkan a neten, mi pedig válogatunk nektek. Egy kicsit megint spórolhattok a hőn áhított játékokon, amiket mindig meg akartatok venni, de sajnáltátok rá a teljes árat. Íme, a 41. heti kínálat.

Kiknek tartozik a THQ?

Most, hogy sikerült túladni a THQ játékain, jöhetnek a követelések: hitelezőknek, kiadóknak, fejlesztőcsapatoknak és volt munkatársaknak is tartozik a becsődölt vállalat többek között.

A Forma 1-et is beveszi az Angry Birds

Az Angry Birds-széria nem először tűnik fel a Forma 1-ben, most első alkalommal fog előfordulni, hogy a Rovio az egyik versenyzővel együttműködve népszerűsítse a játéksorozatát. Az egyik dühös madár Kovalainen bukósisakján fog feszíteni, a megállapodás értelmében pedig egy új játék is érkezik.

Traileren az F1 2011 Vita-verziója

Holnaptól már Európa-szerte hivatalosan is elérhető lesz a PlayStation Vita, s habár a magyar vásárlók valószínűleg nem kifejezetten az F1 2011 miatt fogják megvásárolni, nem árt elraktározni az agyunkba, hogy hamarosan már a buszon is versenyezhetünk.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Örvendetes nap ez a mai, új platformmal bővítettük a megjelenési listánkat, a héten ugyanis boltokba kerül a Sony újgenerációs kézikonzolja, a PlayStation Vita. A kütyü egy raklapnyi játékkal rajtol majd el, össze is szedtük Nektek őket, hogy képben legyetek. Persze nemcsak a Vita körül forog a világ...

A 2011-es év legjobb játékai

Hosszú és eseménydús éven vagyunk túl, ám még minden olvasónkra várt egy nagy feladat, hogy megszavazza a 2011-es év legjobb, legizgalmasabb és legmaradandóbb játékait. Az eredményeket összesítettük, megvannak a nyertes címek - győzött a papírforma, de születtek meglepetések is!

F1 2011 - itt a szezonzáró trailer

A hétvégén ér véget a Formula 1 idei évadja, s bár Vettel és a Red Bull csapat már világbajnokok, sok izgalmakat ígér az utolsó, Brazil nagydíj. A Codemasters ennek örömére egy újabb trailerrel kedveskedett, érdemes végigülni azoknak, akiknek már megvan a játék és azoknak is, akiknek nem.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Nyugodtabb hét következik, bőven lesz alkalmunk bepótolni a lemaradásunk az őszvégi fennforgás közepette. Persze új játékokra ezúttal is számíthatunk, nívósabb megjelenésből viszont kevesebb lesz, és azok között is inkább DLC-ket, bővített kiadásokat találunk. Azért a PC-s Batman jó lesz.

A hónap végén jön 3DS-re az F1 2011

Ugyan az F1 2011-ben bizonyára jó páran már több évadot végigtoltak PC-n, Xbox 360-on és PS3-on, jelenleg két port megjelenése van függőben. Pontosabban csak a PS Vitára érkező verzióé, mivel a Codemasters ma közölte a Nintendo kézikonzoljára érkező változat megjelenési dátumát. És egy videót is.

Launch traileren az F1 2011

Még pár nap, és végre belevethetjük magunkat a nappalis versenyzésbe, hogy legalább otthon megtörjük Vettel egyeduralmát. A Codemasters úgy gondolta, jobb emlékeztetni minket arra, hogy a játék most már megjelenik, még pedig egy kicsit művésziesre vett launch trailerrel.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Masszívan elkezdődött a szeptember, azt kell, hogy mondjuk, igaz, ez az időjáráson még nem látszik. Mindenesetre ne legyen bűntudatod a napsütés miatt, nyugodtan vesd bele magad az e heti termésbe is, ha találsz a fogadra való játékot: Gears of War 3, F1 2011, jöhet?

F1 2011 - itt az utolsó fejlesztői napló

Az utolsó fejlesztői fejtágításra tartogatta az idei Formula 1-es játékot érintő legnagyobb újdonságot a Codemasters: a Safety Cart. Belemerülünk abba, hogy miként képzelik el a cégnél a biztonsági autó jelenlétét, illetve a KERS-ről és az állítható hátsó szárny játékbeli funkciójáról is megtudhatunk ezt-azt.

TGS 2011: Így néz ki az F1 2011 PS Vitán

Azt már eddig is tudtuk, hogy a PC, Xbox 360 és PS3 mellett a Sony újgenerációs kézikonzoljára is elkészül az idei Formula 1-es szezont feldolgozó játék, ám a Codemasters eddig várt az első vitás játékmeneti felvételekkel. Szerencsére látvány terén nem sokban marad le a nagytestvéreitől.

F1 2011 - fejlesztői napló a kooperatív módról

Két hét múlva jön az idei Formula 1-es szezont feldolgozó videojáték a Codemasters jóvoltából. Fejlesztői fejtágításokból viszont nincs megállás, az új gyöngyszemben olyan titokra derül fény, melyet eddig homály fedett a rajongók körében. A co-opról van szó, mely egy vadonatúj funkció az F1 2011-ben.

GC 2011: Safety Car az új F1 2011 előzetesben

Nagy titokban tartotta a Codemasters az F1 2011 egyik leginkább várt újdonságát, csak a most megjelent GamesCom-trailer után vált bizonyossá, hogy az idei részben végre biztonsági autó is lesz majd a játékban. A fejlesztők tényleg nem lazsáltak, az új rész csak jobb lehet az elődjénél!

F1 2011 - magyar feliratos videóinterjú érkezett

A német Gameswelt magazin közel negyedórás videóinterjút készített az F1 2011 vezető fejlesztőjével, Paul Jeallel, s bár a beszélgetés angolul folyt, a szigetország nyelvével küszködőknek sincs okuk aggodalomra: az F1 Game Hungary munkatársai lefordították az anyagot, amit rögtön meg is leshettek!

F1 2011 - némi "ereszd el a hajam"

Ha már Palik László nélkül éljük át hétről hétre a Formula 1-es közvetítéseket, akkor legalább a játékadaptációról szóló hír címe legyen egy örökzöld mondás a nevezett úriembertől. Bizony, két új hosszabb gameplay felvételhez jutottunk az F1 2011-ből, a kanadai és a török GP lesz most terítéken.

Egyelőre nem lesz GP2 az F1-es játékokban

Sokan úgy gondolják, hogy ha már kész a fizikai a motor, s a pályák is le vannak modellezve, vajon mennyi munkába kerülne a Codemasters kódmestereinek, hogy a GP2-es autókat is elérhetővé tegyék valamelyik jövőbeli F1-es játékban. Nos, egyelőre erre nincs sok esély.

F1 2011 - jönnek a klasszikus versenyek és pilóták?

Minden jel arra utal, hogy a Codemasters igen serényen szorgoskodik azon, hogy legalább egy DLC formájában visszahozza a történelmi versenyeket és pilótákat a Formula 1-et feldolgozó játékukban. Akinek a modern szezon nem lenne elég ütős, az visszatérhet Senna, Mansell és Prost korába.