Xenoblade Chronicles

Nintendo 3DS, Wii, Nintendo Switch

JRPG
Kiadó: Nintendo, Fejlesztő: Monolith Software
Végre Európába is ellátogat a Nintendo és a Monolith Software zseniális JRPG-je, a Xenoblade Chronicles.
Értékelés: Nincs még értékelve

Nintendo Switch - közel a 70 millió

Remekül sikerült a Nintendo elmúlt féléve a cég legfrissebb pénzügyi jelentése alapján. A Switch eladásai szárnyaltak, a cég most ötmillióval több eladott konzolra számít az üzleti év végéig, mint korábban.

Amerikai toplista: erős lett a május a járvány miatt

Hiába voltunk híján nagy megjelenéseknek, és hiába tapossuk az aktuális konzolgeneráció utolsó hónapjait, rendkívül erősen sikerült az amerikai játékpiac májusa az NPD Group jelentése szerint.

Brit toplista: élen a definitív Xenoblade Chronicles

Több érdekes változást is hozott a legutóbbi brit játékeladási toplista, így például a Xenoblade Chronicles: Definitive Edition érkezésével az Animal Crossing: New Horizons három hete tartó uralma is véget ért.

Launch traileren a definitív Xenoblade Chronicles

Péntek óta kapható az eredetileg Wii-re megjelent Xenoblade Chronicles újrakiadása, ennek apropóján pedig egy launch trailert is összeállított nekünk a Nintendo és a Monolith Soft.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A héten befut végre a Minecraft: Dungeons, megjelenik a Mortal Kombat 11 sztorikiegészítője és a Those Who Remain című horrorjáték is. A Nintendo Switch-tulajdonosok külön jól járnak, mert sok klasszikus elérhetővé válik a platformon.

Minden, amit a definitív Xenoblade-ről tudnod kell

Május végén jelenik meg Nintendo Switchre a Xenoblade Chronicles felújított és egyúttal kibővített kiadása. A minap kaptunk egy videót a készítőktől, amely minden fontosabb aspektusából bemutatja nekünk a játékot.

Xenoblade Chronicles - új sztori a Definitive-ben

A Xenoblade Chronicles switches remake-je nemcsak vizuálisan frissíti az eredeti játékot, hanem egy teljesen új epilógust is ad a történethez. Ebben újfajta szörnyekkel harcolhatunk, de vadiúj segítők is rendelkezésünkre állnak.

Nintendo Direct Mini - félórányi bejelentés érkezett

Bármiféle előzetes csinnadratta nélkül új Direct-adással jelentkezett a Nintendo. A majd' félórás műsor számos megjelenési dátummal, pár azonnali megjelenéssel és egy halom hírrel kedveskedik a Switch-tulajoknak.

Ez történt a tegnapi Nintendo Directen

Tegnap késő este lement egy új Nintendo Direct, a közel negyvenperces előadás alatt pedig elég sok érdekességet jelentettek be, amiket most egy csokorba gyűjtve össze is foglaltunk.
  • Írta: Shifty
  • 8 komment

Új RPG-n dolgozik a Monolith Soft

Programozókat, dizájnereket és egyéb fejlesztőket keres a Monolith Soft egy eddig nem bejelentett szerepjátékhoz. A tokiói stúdió korábban első sorban a Xenoblade Chronicles-sorozaton dolgozott.

Brit toplista: megint a Battlefield: Hardline az első

Kissé megkésve, de szállítjuk a legutóbbi brit játékeladási toplistát, amely ezúttal is a Battlefield: Hardline-t dobta ki aranyérmesként. A From Software-nek jelenleg két címe is a legjobb tíz között szerepel.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Esősen és álmosan fordulunk rá az áprilisra, és véletlen, de a játékmegjelenések terén is lassabb lesz ez a hét. Vannak persze jó címek, de ezeket elsősorban az ínyencek fogják értékelni.

25 perc a Xenoblade Chronicles X-ből

Nagy adag Xenoblade Chronicles-infó és látnivaló érkezett: 25 percig nézegethetjük a Wii U-exkluzív Xenoblade Chronicles X-et, de a New 3DS-re készülő Xenoblade Chronicles 3D-ről is vannak friss anyagaink.

Megújul a Nintendo 3DS, új gombok a fedélzeten

A Nintendo Direct legutóbbi, japán nyelvű adásában hullott le a lepel a 3DS és a 3DS XL új modelljeiről, amik jobb kijelzőt, új gombokat és egyéb újdonságokat kaptak. Európa csak 2015-ben kap belőlük.

Két Zelda is készül Wii U-ra, jön az új Yoshi

A Nintendo Direct elsősorban az új játékbejelentésekről szólt, és ahogy azt korábban sejteni lehetett, a kiotóiak egy raklapnyi first-party címmel várják majd a rivális konzolgyártók next-gen fejlesztéseit.

Metacritic: gyenge volt a tavalyi év

A játékok pontszámait átlagoló Metacritic idén is elkészítette a maga évösszegzését, amiből az is kiderül, hogy 2012-ben jóval kevesebb játék kapott kiváló értékelést, mint 2011-ben.

Második helyen nyitott itthon Red Orchestra 2

Rögtön a megjelenése után a második helyre küzdötte fel magát a Red Orchestra folytatása: a második világháborús FPS-ek tucatjai közül realizmusával kitűnő játékot imádták a magyarok, csak éppen a Dead Islandet nem tudta lenyomni, ami még jobban szerepelt, mint a múlt héten.

Élen nyitott itthon a Dead Island

Bár nem indult problémamentesen a Dead Island rajtja, a játékosokat látszólag meggyőzte a Techland: a lengyel-magyar barátság jegyében a hazai gamerek is alaposan bevásároltak a trópusi hangulatot zombiirtással megvadító akció-szerepjátékot. A Resistance 3 is szépen nyitott, de neki nem futotta dobogóra.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Mennyiség tekintetében még mindig nem leszünk eleresztve játékmegjelenések terén, de ezúttal legalább számos nagy név kerül majd boltokba. A legnagyobb cím egyértelműen az új Deus Ex: Human Revolution, amelyben a sorozat előzményeire derül fény, miközben Adam Jensennel kalandozunk.