Fable Heroes

Xbox 360, Xbox 360 Live Arcade

Akció, Arcade, RPG, Fantasy
Kiadó: Microsoft Game Studios, Fejlesztő: Lionhead Studios
Letölthető részt kap a Lionhead-féle Fable.
Értékelés: 7.7

Felsorakoznak a Games with Gold februári játékai

A Microsoft bejelentette, hogy milyen játékokat kapnak majd az Xbox Live Gold-előfizetők a következő hónapban. Ezúttal két Xbox One-os és egy-egy Xbox 360-as, illetve xboxos címre számíthattok.

Fable IV - elbúcsúzunk a ködös Albiontól?

Egyre biztosabb, hogy a Microsoft idei E3-as konferenciáján bemutatkozik a Forza Horizon-sorozatért felelős Playground Games legújabb játéka, a következő számozott Fable-epizód, amiről most kiszivárgott néhány apró részlet.

Simán folytatódhat még a Fable-sorozat

Annak ellenére, hogy a Microsoft legutóbb alaposan belerúgott a sorozatba, Phil Spencer, az Xbox-részleg vezére egy Twitter-kérdésre adott válaszában elárulta, rengeteg irányba vihetik a szériát.

Új címen dolgozik a Lionhead

Ahhoz képest, hogy korábban a Lionhead arról beszélt, hogy nem lesz belőle Fable-stúdió, nyolc éve jelent meg az utolsó olyan játéka, ami nem kapcsolódott a sorozathoz. Most viszont tényleg újítanának a srácok.

Megvan a Lionhead új fejese

A Lionhead atyaúristene, Peter Molyneux tavaly márciusban hagyta el a fejlesztőcéget, és most sikerült utódot találni neki. John Needham, a Cryptic Studios egykori vezérigazgatója veszi át a helyét.

Leépítések a Lionhead Studiosnál

A Microsoft soha nem látott mértékű létszámcsökkentésbe kezdett a Fable fejlesztőinél, a Lionhead Studiosnál. A brit csapat összlétszámának 10 százaléka került lapátra. A Fable: The Journey munkálatainak végeztével az anyacég nem tart rájuk igény, a szerencséseket átcsoportosították.

Holnap jön a Fable Heroes, látnivalókat kaptunk

A szokottnál gyorsabb ütemben bővül a Fable-sorozat, igaz, nem feltétlenül úgy, ahogy azt a rajongók korábban várták. Ősszel jön a kinectes Fable: The Journey, holnap pedig belevághatunk a Fable Heroes címen érkező letölthető kalandba, ahol az arcade élményé és a kooperatív módé a főszerep.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Most sem leszünk túlzottan eleresztve játékmegjelenések szempontjából, de nem panaszkodhatunk: ha nagyon akarunk, fogunk találni olyan anyagot, amivel játszhatunk a napokban. Amúgy is itt a jó idő, tudjátok: legalább addig hagyjátok ott a gépet, amíg ki nem cipelitek a szabadba!

Jönnek az új Fable-olvasnivalók

Ha a sorozat Wikipedia-oldalát nem számítjuk, a Fable-rajongók nem kaptak túl sok olvasnivalót a múltban, azonban miután hamarosan két új epizód is megjelenik, ideje megtolni egy kicsit az írásos Fable-nyalánkságok szekerét is. Három novella, két regény, egy átfogó "biblia" és kézikönyvek érkeznek.

Traileren az Xbox Live Arcade Next felhozatala

Trials Evolution, Bloodforge, Fable: Heroes és Minecraft - ez a négy játék zárja a tavaszt az Xbox Live-on, és annyi már most biztos, hogy mindenki talál majd fogára való anyagot. A Microsoft a minap kiadott egy trailert az Arcade Next felhozataláról, csekkoljátok le az új címeket mozgásban is!

Trials, Minecraft 360 és Fable dátumok érkeztek

Április közepén rajtol el az Xbox Live Arcade következő kiemelt játéksorozata Arcade Next néven, április 18. után minden héten kapunk egy kiválónak mondott letölthető címet. A felhozatal első résztvevője a Trials Evolution lesz, őt a Bloodforge, a Fable: Heroes és végül a Minecraft 360 követi.

Peter Molyneux elhagyja a Lionheadet

Peter Molyneux elhagyja az általa alapított Lionheadet, és egyúttal lemondott a Microsoftnál betöltött pozíciójáról is. A Fable: The Journey munkálataiban továbbra is részt vesz majd tanácsadóként, egyébként pedig egy független vállalkozást indít, és ott folytatja pályafutását az 52 éves mester.

Fable: Heroes - az első videó

Végre mozgásban is megcsodálhatjuk a tegnapi napon hivatalossá vált letölthető Fable-mellékágat. A négyfős kooperatív élménnyel kecsegtető cím hűen ötvözi a kalandozás élményét, a harcrendszer pedig teljesen hack & slashnek néz ki. Egy próbát azért megér.

GDC 2012: Az első képek a Fable: Heroes-ból

Igaznak bizonyultak a múlt hétvégén napvilágot látott találgatások az Xbox Live-exkluzív Fable-ről - a Microsoft francia részlege erősítette meg a felvetéseket, s ennek tetejébe az első látnivalók is befutottak a letölthető játékból, mely már csak a címében emlékeztet a korábbi fejezetekre.

Jöhet az Xbox Live-exkluzív Fable

A Microsoft állítólag zárt ajtók mögött jelentette be a minap a Fable legújabb felvonását, ami egyelőre még nem a valódi negyedik rész, és nem is a tavalyi E3-on leleplezett kinectes anyag. A Gamasutra korábban azt írta: a Fable: Heroes kizárólag az Xbox Live Arcade-en teszi majd tiszteletét.