Project Gotham Racing 3

Autóverseny
Kiadó: Microsoft, Fejlesztő: Bizarre Creations
A PGR című fantasztikus autóversenyzős sorozat legújabb része, mely az Xbox 360 egyik nyitójátékaként debütállt 2005. novemberében.
Értékelés: 9.8

Az érdeklődés hiánya ölte meg a Bizarre-t

Az Activision Publishing vezérigazgatója, Eric Hirshberg mossa kezeit a Bizarre Creations bezárása kapcsán, mely szerinte azért következett be, mert csökkent az érdeklődés az arcade autóverseny műfaja iránt, és ez vezetett a Blur és a Project Gotham Racing alkotóinak menesztéséhez.

Új stúdiót alapítottak a Bizarre fejlesztői

Alig pár napja sirattuk a srácokat az Activision tisztogatásainak áldozataiként, azonban szerencsére nem eszik olyan forrón a kását, a fejlesztők nem törődtek bele sorsukba, hanem egy vadi új stúdiót alapítottak Lucid Games néven. A régi projektek szellemiségének megőrzése a cél Seattle-ben és Kanadában.

A Bizarre Creations bezárásáról bővebben, belülről

Sokakat megdöbbentett, felbőszített a Bizarre Creations bezárásáról szóló bejelentés, de igazság szerint vajmi keveset tudunk arról, hogy mégis miért döntött úgy az Activision, hogy az egyébként jó játékokat készítő csapatot bezárja. A Eurogamernek az egyik volt vezető nyilatkozott.

Búcsúzunk a Bizarre Creations-től

A Project Gotham Racing fejlesztői a közelmúltban hivatalosan is lehúzták a rolót, tegnap egy megható videó került fel a netre, ahol egy együtt érző rajongó, Eamon Urtone búcsúzik a játékiparban 17 éve jeleskedő stúdiótól. Most tényleg egy olyan csapatot nyírtak ki, ami nem érdemelte meg.

Bezárt a Bizarre és a Propaganda Games

Egy nap alatt két stúdió is lehúzta a rolót, a Bizarre Creations-t az Activision, míg a Propaganda Games-t a Disney Interactive építette le. Az előző hónapokban már mindkét csapat csak vegetált, és bár befejezhették utolsó munkáikat, a kard végig ott lengett a fejük fölött.

Megszűnik a Bizarre Creations?

Az Activision állítólag fontolgatja a brit székhelyű Bizarre Creations bezárását. A hírnek egyáltalán nem örülnek az iparág többi résztvevői, bírálják a kiadót, ami érthető is, hiszen az a csapat, kiknek a Project Gotham Racinget és a Blurt köszönhetjük, egyáltalán nem érdemli meg, hogy a múltba vesszen.

Visszatér a Project Gotham Racing sorozat?

A játékipari történésekkel foglalkozó Develop magazin értesülései szerint a Project Gotham Racing sorozat feltámasztásán szorgoskodik a Microsoft. Konkrétumok még nincsenek, állítólag a redmondi óriás egyelőre azon fáradozik, hogy megtalálják az ideális fejlesztő csapatot a folytatáshoz.

Mi lesz veled Project Gotham Racing?

Az Activision bejelentette, hogy felvásárolta a Project Gotham Racing-sorozatot jegyző Bizarre Creations-t - kérdés: mi lesz a széria sorsa?
  • Írta: fojesz
  • 4 komment

Lezárult a küzdelem - PGR3 döntő a Pólusban

Április 14-én, szombaton, a legjobb 16 versenyző pontot tett a közel egy hónapig tartó Project Gotham Racing 3 versenysorozatra.

PGR3 Road Show döntő a Pólus Centerben

A Microsoft szeretettel meghív mindenkit az országszerte nagy sikerrel megrendezésre került Project Gotham Racing 3 Roadshow rendezvénysorozat döntőjére.

PGR3 Roadshow Magyarországon

Ha szereted az őrületes sebességet és a füstölgő gumabroncsok illatát, akkor a PGR3 Roadshow versenyzői között a helyed! A száguldás elkezdődött!

Botrányos bakit követett el a Sony

Vicces és egyben szánalmas a Sony legutóbbi baklövése: a Gran Turismo HD-t egy Project Gotham Racing 3 kép segítségével reklámozták. Ennyire tetszene nekik az új PGR?

Karácsonyi Xbox 360 kínálat

Az idei év karácsonyi szezonjára a Microsoft több mint százhatvan darabosra növeli az Xbox 360-on elérhető játékok kínálatát. Lesz mit a fa alá tenni!

Decemberben érkeznek az új X360-kiegészítők

Legfrissebb értesüléseink szerint december elsején jelenik meg az X360 HD-DVD-lejátszó, illetve a speciális, külön a géphez fejlesztett kormánykerék.

Angliában továbbra is a FIFA 07 irányít

Harmadik hete, hogy a FIFA 07 a brit toplisták dobogójának első helyén tanyázik - kezdhetünk persze lázongani, hogy Pro Evolution Soccer így-úgy, de ezek szerint felesleges.

A briteknél még mindig a FIFA 07 a menő

Még mindig a FIFA 07 uralja a brit összesített, vegyes toplistát, amelyen sok változás nem történt a legutóbbi hét óta. Nézzük a legfrissebb eredményeket!

GC 2006: Microsoft konferencia blog

Technikai okokból sajnos csak csúszva tudjuk Nektek publikálni a délelőtti Microsoft konferencián írt jegyzeteinket. Ezúton is elnézést kérünk Tőletek a késésért.
  • Írta: fojesz
  • 2 komment

Golden Joystick Awards - A 2006-os jelöltek

Idén is megrendezésre kerül a Golden Joystick Awards nevű díjátadó gála: a jelöltek között olyan címek szerepelnek, mint például a The Elder Scrolls IV: Oblivion.

Project Gotham Racing 3: Style Pack - hamarosan

Az Xbox Live! hamarosab újabb Project Gotham Racing 3-hoz készített autókkal gazdagodik, persze mondanom sem kell, hogy a Microsoft-nál semmi sincs ingyen.

Xbox Live! toplisták - Xbox és X360 TopTen

Egyenesen az egyik Microsoft munkatársától érkeztek meg a legnépszerűbb Xbox-, illetve Xbox 360-játékokat szemléltető listák tíz-tíz kitűnő címmel.