Broken Age

PC, Macintosh, Unix/Linux, Mobil

Kalandjáték
Kiadó: Double Fine, Fejlesztő: Double Fine
Tim Schafer csapatának új kalandjátéka, ami két fiatal történetét meséli el.
Értékelés: 8.1

Double Fine-címek az új Humble Bundle főszereplői

A rendkívül különleges játékokat készítő Double Fine huszadik évfordulóját ünnepeljük a legújabb Humble Bundle akcióval, ahol most nevetségesen kicsi összegért csaphatunk le rengeteg minőségi játékra.

Gamer youtubernek állt Jack Black

A népszerű színész és komikus, Jack Black megirigyelte PewDiePie, Ninja és mások sikereit, ezért elindította saját gamer csatornáját a YouTube-on. A mérleg: egy videó után máris egymillió feliratkozója van.

E3 2018: Double Fine-játékok jönnek Switchre

Az E3 Coliseum adásában jelentette be a Double Fine, hogy két sikerjátékuk, a felújított Grim Fandango és a Broken Age is ellátogat majd a Nintendo aktuális masinájára, a Switchre.

Xbox One-ra költözhet a Broken Age

A Double Fine kalandjátéka szinte napra pontosan, két évvel ezelőtt jelent meg (illetve fejeződött be), és most úgy tűnik, végre Xbox One-ra is megjelenhet. A PEGI buktatta le az új jövevényt.

Humble Bundle a jó történetek kedvelőinek

Újabb akcióval jelentkezett a Humble-csapat, ezúttal olyan játékokra csaphattok le, amelyeknél a sztoriközpontúság a közös nevező. A Her Story is része a felhozatalnak, a nagy sikerű indie fejlesztés már fillérekért vihető.

Itt vannak a PlayStation Plus októberi játékai

A Microsoft után a Sony is lerántotta a leplet a PlayStation Plus előfizetőinek havi rendszerességgel kínált ingyenes játékok októberi kínálatáról. Ezúttal is kapunk PS4-es, PS3-as és PS Vitás címeket is.

Broken Age - az utolsó trailer

Végre elérhető a Broken Age második epizódja, ami azt is jelenti, hogy most már egyben is megvásárolható a kétfelvonásos játék. A premier alkalmából a fejlesztésért felelős Double Fine csapatától kaptunk egy utolsó trailert.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A nagyobb megjelenésekről ezen a héten is le kell mondanunk, ami persze nem jelenti azt, hogy nem kapunk majd ígéretes játékokat a héten. Az indie fejlesztők például dézsával öntik majd az anyagot a Steamre.

Egy hónap múlva jön a Broken Age folytatása

Tényleg jó előjel volt a tegnapi gameplay videó, a Double Fine ma bejelentette, hogy április végén érkezik a Broken Age második fejezete, és vele együtt a PlayStation-verziók is letölthetővé válnak.

Végre belenézhetünk a Broken Age folytatásába

Ha abból indulunk ki, hogy most közel negyed órán át bámulhatjuk a Broken Age második felvonását, akkor nem lövünk nagyon mellé, ha kijelentjük: most már tényleg nem kell sokat várni a folytatásra.

Broken Age - Tavasszal jön a dobozos változat

A Double Fine Productions megerősítette, az eddig csak letölthető formában elérhető Broken Age idén tavasszal dobozos formában is beszerezhető lesz. Így biztossá vált, hogy hamarosan érkezik a játék második felvonása is.

PS4-re és Vitára is megjelenik a Broken Age

A Double Fine alaposan kivette a részét a tegnapi PlayStation Experience-ből, Tim Schafer a színpadon bejelentette, hogy 2015 elején érkezik a legújabb kalandjátékuk PS4-es és PS Vitás változata.

Csak 2015 elején jön a Broken Age: Act II

Noha a Broken Age: Act II-t eredetileg az év végére ígérte a Double Fine, a fejlesztők most megerősítették, hogy csak 2015 elején érkezik a kalandjáték második, befejező epizódja. Cserébe egy polírozott, hibamentes alkotást kapunk.

A jó, a rossz és a csúf

Új rovatot indítunk ezen a héten, melyben értekezünk kicsit a hét fontosabb videojátékos eseményeiről. A kattintás után megtudhatjátok, milyen témák kerültek az eheti epizódba.
  • Írta: barackostej
  • 5 komment

Leépítések a Double Fine-nál

Miután egy be nem jelentett projektet törölt Tim Schafer csapata, kénytelen volt elbocsátani 12 fejlesztőt. A vezető szerint egy ilyen döntés balszerencsés, de kénytelenek voltak meglépni, hiszen nem találtak hozzá kiadót.

The Game Awards 2014 - íme, a jelöltek listája

Két hét múlva rendezik meg a Video Game Awards utódjának tartott díjátadót, a The Game Awards 2014-et, Geoff Keighleyék pedig belevágtak az esemény teaselésébe. Itt van a jelöltek listája.

Hol van már a Broken Age második epizódja?

Teljes csönd honolt az elmúlt hónapokban a Double Fine epizodikus kalandjátékának folytatása felől, ám egy új fejlesztői bejegyzésben végre némi információhoz jutottunk Tim Schaferéktől. A sztori már elkészült, de kb. ennyi.

Launch traileren a Broken Age

A támogatók után végre a nagyközönség is belekóstolhat a Broken Age első fejezetébe. A Double Fine régóta várt kalandjátéka tegnap óta érhető el a Steamen, ennek apropóján itt a launch trailer.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A heti játéktermés már majdnem megüti az elégséges szintet: megjelenésből ugyan a korábbiakhoz képest viszonylag sok van, valódi újdonságot csak elvétve találunk. Nézzük!

Trailereken a Broken Age

Mégsem a Steam Early Access programjában lát napvilágot a Broken Age, hanem egy két részből álló, teljes értékű játékként. Az első fejezet január 28-án érkezik, a támogatók viszont már most nyomulhatnak vele.