Super Mario Maker

Wii U

Akció, Platform
Kiadó: Nintendo, Fejlesztő: Nintendo
A Super Mario Makerben saját Mario-pályákat készíthetünk.
Értékelés: 8.5

Lelövik a Super Mario Maker online funkcióit

A 2015-ben Wii U-ra megjelent Super Mario Maker online részlegének támogatása jövőre megszűnik. Újabb saját készítésű pályákat már nem fogunk tudni feltölteni, sőt a Wii U eShop digitális polcairól is eltűnik a játék.

Hivatalos: Mario újra vízvezeték-szerelő

Nem sokáig volt életművész Mario, a Nintendo egyik legsikeresebb játékhőse. A sorozat hivatalos japán weboldalán újra vízvezeték-szerelőként hivatkoznak az olasz úriemberre. Helyreállt a világ rendje!

Mario már nem vízvezeték-szerelő

A Nintendo a hivatalos oldalán pontosította Mario életrajzát, így derült ki, hogy a háttértörténet szerint már nem vízvezeték-szerelő. Persze hogy is lenne az, ha állandóan Peach hercegnő megmentésével van elfoglalva?
 • Írta: fojesz
 • 6 komment

Nagyon pörögnek a Nintendo Switch eladásai

Lezárult a Nintendo aktuális pénzügyi esztendeje, így a kiotóiak megtartották az ilyenkor szokásos, befektetőknek szánt beszámolójukat, amiből kiderült, nagyot ment eddig a Switch és az új Zelda-játék is.

Hivatalosan is elbúcsúztatta a Wii U-t a Nintendo

Tartalmas pénzügyi jelentést tett közzé a Nintendo, a cég profitja kilőtt az elmúlt negyedévben, miután megszabadult a baseballcsapatától és a Pokémonnak is rendkívül jól ment. A Wii U katasztrofális számokkal búcsúzott.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A premiert felvezető csinnadrattából ítélve nemcsak mi, de a Square Enix is tűkön ülve várta már a Final Fantasy XV elkészültét - holnap kiderül, megérte-e ennyit böjtölni a JRPG-sorozat legfrissebb felvonásáért!

Mit tud 3DS-en a Super Mario Maker?

Hamarosan megérkezik a Super Mario Maker 3DS-es portja, amely valamivel szegényebb, mint az eredeti Wii U-s verzió. A legjobb funkció, hogy a barátainkkal közösen készíthetünk pályákat hozzá.

Super Mario Maker - száz érv a 3DS-változat mellett

A Super Mario Maker a 3DS-en is tiszteletét teszi, azonban azok számára, akik már megvették a Wii U-s játékot, nem sok újdonságot tartogat első blikkre. A fejlesztők egy új videóval szeretnének meggyőzni ennek az ellenkezőjéről.

3DS-re is megjelenik a Super Mario Maker

A ma délután tartott Nintendo Directen jelentette be a vállalat, hogy 3DS-re is elhozza a népszerű Super Mario Makert. Sajnos azonban komoly megkötéseket kap a cím online része.
 • Írta: barackostej
 • 4 komment

Közel 13 millió Nintendo Wii U talált gazdára eddig

Közzétette a Nintendo a legfrissebb pénzügyi helyzetjelentését. Kiderült, hogy mennyi Wii U és 3DS fogyott eddig, és azt is megtudtuk, hogy a kiotóiak is érdeklődnek a VR iránt.

Vajon meddig húzza a PC-s Super Mario Maker?

Miután a Nintendo valószínűleg soha nem fogja elkészíteni a Super Mario Makert PC-re, egy rajongó fogta magát, és egyedül ugrott neki a számítógépes átiratnak. A demója már tölthető, lehet tippelni, hogy mikor jelentkeznek be a cég ügyvédei.

TGA 2015: Ezek az év játékai

Hiába a bejelentések és az előzetesek, a The Game Awards az év legjobb játékainak díjazásáról szólt elsősorban. Összegyűjtöttük az összes kategória győztesét, és egy listában vonultatjuk fel őket.

TGA 2015: Megvan a jelöltek listája

Már csak kevesebb, mint három hét van hátra az idei The Game Awardsig, a show atyja, Geoff Keighley pedig bejelentette a jelöltek listáját, így a szavazás is kezdetét veheti. A The Witcher 3-at hét kategóriában is jelölték.

Megérkeztek a Nintendo számai is

A Nintendo is helyzetjelentett, ez alapján a cég pénzügyi évének első fele viszonylag eseménymentesen alakult. A Wii U-ból hat hónap alatt több mint 1 millió darab fogyott, a kiotóiak szerint tartható az idei évre kitűzött 3,4 milliós cél.

Így áll most a brit és az amerikai toplista

Két toplista is érkezett a héten. Menetrendszerűen futott be a legfrissebb brit toplista, amit megint a FIFA 16 vezet, és az NPD is közzétette az amerikai piac szeptemberi teljesítményéről szóló összesítését.

30 éves a Super Mario-sorozat

Habár a Nintendónak az egész éve Super Mario-lázban telt/telik, napra pontosan csak tegnap töltötte be a harmincadik születésnapját a népszerű sorozat. Még ennyit kívánunk neki!
 • Írta: fojesz
 • 3 komment

Brit toplista: továbbra is vezet a Metal Gear Solid V

Hiába estek vissza az átlagosnál jobban a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain eladásai az első hét után, még mindig ő vezeti a brit toplistát. A Super Mario Makernek így csak az ezüstre futotta.
 • Írta: fojesz
 • 4 komment

A Super Mario Bros. 3 valójában meg sem történt

Az elmúlt évtizedekben több teória is született a Mario-játékokkal kapcsolatban, és az egyik legérdekesebbet most meg is erősítették a készítők: a Super Mario Bros. 3 valójában meg sem történt.
 • Írta: fojesz
 • 6 komment

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Folyatódik a szeptember, és ezzel együtt menetrendszerűen érkeznek a friss játékok is. Habár a hét címei nem kaptak olyan hírverést, mint a Metal Gear Solid vagy a Mad Max, mindenképpen megérdemlik a figyelmeteket.
 • Írta: fojesz
 • 4 komment

Így készíts pályát a Super Mario Makerben

Szeptemberben érkezik a Wii U következő nagy first-party címe - naná, hogy Marióval a főszerepben. Mint ismert, a játék a felhasználó által generált tartalmakra épül, voltaképpen ez a Nintendo LitteBigPlanetje.