Hellblade: Senua’s Sacrifice

PC, PlayStation 4

Kiadó: Ninja Theory, Fejlesztő: Ninja Theory
A Hellblade Senua történetét mutatja be egy romlott, pokoli világban, melyet a kelta mitológia ihletett.
Értékelés: 8.5

Xbox Series-kiadást kapott a Hellblade

Az Xbox Series X- és Xbox Series S-tulajok tegnap óta megszépített formában is végigélhetik a pszichózisban szenvedő Senua érzelmekben gazdag kalandját a Hellblade: Senua's Sacrifice-ban.

Humble Monthlyban a Hellblade és a Moonlighter

A múlt havi, némileg vegyes fogadtatású Black Ops 4-gyel kecsegtető ajánlat után ismét a kevésbé mainstream játékoké a főszerep; érkezik a kínálatba a Ninja Theory hack and slash alkotása, illetve a Moonlighter is.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Nos, kétségtelen, hogy nem az olyan hetek miatt ruház be az ember egy új konzolra vagy egy videokártyára, mint ami előttünk áll. A nagy pangás közepette legalább jön az Earth Defense Force új része, és VR-be lép a Nintendo Switch is.

A jövő héten jön Switchre a Hellblade

A Ninja Theory még februárban jelentette be, hogy tavasszal Nintendo Switchre költözik a Hellblade: Senua’s Sacrifice, ma viszont már napra pontos dátummal szolgálhatunk. A premierig csak pár napot kell aludni.

Ezek a külsős címek költöznek Switchre

Hellblade: Senua's Sacrifice, Assassin's Creed III Remastered, Dead by Daylight. Ezekkel és sok más nyugati címmel játszhatunk hamarosan a Nintendo konzolján, összeszedtük a legutóbbi Nintendo Directben említett third-party bejelentéseket.

Elindult a Steam őszi vására

Kezdetét vette a Steam évről-évre visszatérő őszi akciója, mely során november 27-ig nemcsak több ezer játékra tehetjük rá a kezünket komoly kedvezményekkel, de még a Steam Awards jelöltjeire is szavazhatunk.
  • Írta: sirdani
  • 8 komment

16 új cím az Xbox Game Pass kínálatában

A szolgáltatás nagy dobása, a PlayerUnknown's Battlegrounds mellett további játékok landolnak a Game Passben az ünnepi szezon folyamán. Egészen pontosan 16 címről van szó, rögtön el is áruljuk, melyek ezek.

Hellblade - úton a dobozos kiadás

Ha még nem szerezted be a Ninja Theory legutóbbi játékát, az emberi elmét játékszernek használó Hellblade: Senua’s Sacrifice-t, akkor itt a remek alkalom, decemberben ugyanis jön a dobozos kiadás.

Hellblade: Senua’s Sacrifice - elrajtolt a VR-verzió

A Ninja Theory zseniális alkotása a megjelenésekor váratlan sikerként robbant be a köztudatba, és a fejlesztők azóta is mindent megtesznek, hogy fenntartsák az érdeklődést a cím körül. Most például VR-átiratot kapott a játék.
  • Írta: sirdani
  • 2 komment

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Vége az ínséges júliusnak, a következő hónap már jóval termékenyebb lesz játékmegjelenések terén. Erre már a heti megjelenési listánk is elég bizonyítékot szolgáltat, csekkoljátok!

Bemutatkozik a Hellblade VR Edition

A Ninja Theory igyekszik minden lehetőséget kisajtolni a Hellblade: Senua’s Sacrifice-ból, így a mai napon bemutatkozott a játék VR-kiadása, ami HTC Vive-ra és Oculus Riftre jelenik majd meg.

Hellblade: Senua's Sacrifice - túl az egymillión

Hatalmas mérföldkőhöz érkezett a Hellblade: Senua's Sacrifice. A Ninja Theory játéka átlépte az egymilliós példányszámot, ezzel jókora profitot hozva a cambridge-i stúdiónak. A remek teljesítményt leárazással ünnepelhetjük!

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Újabb hét, újabb játékmegjelenések. Habár az áprilisi felhozatal lényegesen szerényebb, mint a márciusi, azért a következő napokban is akad egy-két cím, amire érdemes lehet odafigyelni.

Előzetest kapott az xboxos Hellblade

A hét elején érkezett hivatalos leleplezés mellé sajnos semmilyen látnivaló nem érkezett, de a Ninja Theory most pótolta ezt a hiányosságot, így befutott az Xbox One-ra költöző Hellblade: Senua’s Sacrifice első előzetese.

Hivatalos: Xbox One-ra is megjelenik a Hellblade

A Ninja Theory a hétvégén bejelentette, hogy hamarosan Xbox One-on is tiszteletét teszi a Hellblade: Senua's Sacrifice, amely sokak szerint a tavalyi év egyik legjobb játéka volt.

Közeledik a Hellblade xboxos verziója?

A minap két országban is új értékelést kapott a Hellblade: Senua’s Sacrifice a helyi korhatár-besorolásért felelős szervezettől, az egyik pedig konkrétan az Xbox One-os változatra vonatkozik.

TGA 2017: A Zelda lett az év játéka

Egy fontos hírünk maradt még a The Game Awards kapcsán, következzen az esemény idei díjazottjainak listája! Az év játéka a The Legend of Zelda: Breath of the Wild lett a szavazatok alapján.

Félmillió eladott példánynál jár a Hellblade

A Ninja Theory bejelentése szerint a premier óta eltelt három hónap alatt több mint félmillióan szavaztak bizalmat a Hellblade: Senua’s Sacrifice-nak, ami így közel 13 millió dollárt termelt eddig.

A vártnál jobban fogyott a Hellblade

Úgy látszik, bejött a Ninja Theory húzása, miszerint saját maga adja ki a Hellblade: Senua's Sacrifice-ot. A mentális betegségben szenvedő hősnő kalandja visszahozta a fejlesztés költségét, és innen már profitot termel.

Frissítve: Hellblade - ha sokszor halsz meg, vége?

A képviselt műfajhoz képest szokatlanul szigorú játékelem került a ma megjelent Hellblade: Senua’s Sacrifice-ba. Ha túl sokszor halsz meg menet közben, a program törli a mentésedet, és kezdheted elölről a kalandot. Legalábbis úgy tűnik.