Silent Hills

PlayStation 4

Horror, túlélő
Kiadó: Kojima Productions, Fejlesztő: Kojima Productions
A Gamescom 2014-en visszatért szériát ezúttal a Metar Gear Solid készítője, Hideo Kojima és a híres horrorfilm-rendező Guillermo del Toro készíti el. Hab a tortán, hogy a Walking Dead sorozat szereplője, Norman Reedus (Daryl Dixon) a főhős.
Értékelés: Nincs még értékelve

Silent Hill-játékot teasel a széria zeneszerzője?

Nemrég egy interjú során, amikor Akira Yamaokát, a Silent Hill-játékok és a The Medium zeneszerzőjét arról kérdezték, hogy milyen projekten dolgozik jelenleg, akkor a művész meglehetősen érdekes választ adott.

Tovább kínozza a Silent Hill-fanokat a Konami

Lassan praktikusabb lesz az ismert szállóige helyett a "Konami, aki Silent Hillt kiáltott" verziót használni. Ismét azt hitték a játékosok, hogy örülhetnek egy folytatásnak, de sajnos most sem ilyen egyszerű a helyzet.

Újabb Silent Hills-életjelek lennének ezek a képek?

Lassan már akkor sem fogjuk elhinni, hogy megjelent a Silent Hills, amikor azt már a saját képernyőinken fogjuk játszani. Kitartóan reménykedni azért persze még mindig szabad.

A Konami cáfolja a Silent Hill-pletykákat

A madarak azt csicseregték, hogy a Konami a Silent Hill-franchise felélesztésén dolgozik, feltehetően az újgenerációs konzolokra készülve, a japánok azonban most megcáfolták a soft rebootról és a Silent Hillsről szóló pletykákat.

Két új Silent Hill-játék van készülőben?

Újabb pletykák reppentek fel a következő Silent Hill-játék(ok) kapcsán, a hírek ráadásul megbízható forrásból érkeznek. Ha igaz a szóbeszéd, akkor egy rebootot és egy epizodikus kalandjátékot is leszállíthat a Konami.

Kojima ismét a horrorjátékok felé kacsintgat

Hideo Kojima egyszer már megpróbálkozott a horrorjátékok műfajával, akkor azonban önhibáján kívül semmi nem lett a projektből. Az úriember egyik tweetje alapján azonban jó esély van rá, hogy nem hagyta annyiban a dolgot.

Játszd végig belső nézetben a Silent Hill nyitányát!

A Zero Trace Operative fedőnevű Silent Hill-fan az elmúlt öt hónapját egy meglehetősen érdekes projekttel töltötte; elkezdte átalakítani az első Silent Hill-játékot belső nézetű alkotássá, melyet most ki is próbálhatunk teljesen ingyen.

Félkarú rablóként tér vissza a Silent Hill

A Konami nem erőlteti mostanság a nagygépes játékfejlesztést, így olyan címek hevernek parlagon nála, mint a Silent Hill. A kiadó persze nem feledkezett meg a címről, csak épp most jutott eszébe, hogy félkarú rablót is lehetne csinálni belőle.

Még ma is tartogat rémisztő újdonságokat a P.T.

Hideo Kojima 2014-es horrorkalandja még öt év után is tud olyan mutatni, amitől feláll a szőr a hátunkon. A játékot megbabráló felhasználók egyike rájött, hogy miért is annyira rémisztő Lisa szelleme.

VR-ban is játszható a legújabb rajongói P.T.

Az idő előtt lelőtt Silent Hills demója, a P.T. még manapság is foglalkoztatja a nagyérdeműt. A korábban csak PS4-re elérhető játékot egy rajongó most PC-re ültette át az Unreal Engine 4-gyel, teljes VR-támogatással megspékelve.

A Konami leállította a rajongói P.T.-t

Már majdnem elkészült az Unreal Engine 4 hajtotta rajongói P.T., de a Konami végül úgy döntött, leállíttatja a projektet. Felszólították a 17 éves Qimsart, hogy nem fejezheti be a munkáját.

PC-n is játszható a Silent Hills P.T. demója

Még mindig siratjuk Hideo Kojima és Guillermo del Toro közös projektjét, a Silent Hillst, amit a Konami sajnos elkaszált. Szerencsére a P.T., vagyis a játszható teaser egy moddernek köszönhetően már PC-n is elérhető.

Rajongók támasztják fel a P.T.-t

Egy moddercsapat azon dolgozik, hogy feltámasszák a P.T.-t a negyedik generációs Unreal Engine közreműködésével. Ha nem töltötted le időben, vagy letörölted a Silent Hills teaserét, kedvelni fogod!

Ilyen lett volna a Silent Hill: Broken Covenant

Mostanában alaposan rájár a rúd a Silent Hill-sorozatra. Nemrég a Hideo Kojima, Guillermo del Toro és Norman Reedus nevével fémjelzett rész került a kukába, most pedig kiderült, hogy egy PlayStation 3-exkluzív rész is ment a levesbe.
  • Írta: Shifty
  • 3 komment

CliffyB nem csinált volna jó Silent Hill-játékot

Legalábbis saját bevallása szerint. Hideo Kojima ugyanis őt is megkereste egyszer azzal, hogy segítsen neki elkészíteni egy Silent Hill-játékot. CliffyB azt is elárulta, hogy miért nem vállalta a munkát.
  • Írta: barackostej
  • 7 komment

Kojima új stúdiója a Sonyval kötött partnerséget

Vége az év eleje tartó rémálomnak: Hideo Kojima bejelentette, hogy új stúdiót alapított, mellyel egy új franchise fejlesztésébe kezd. A független csapat partnerséget kötött a Sonyval, így az első játékuk PlayStation-exkluzív lesz.
  • Írta: barackostej
  • 31 komment

Silent Hills - újabb ok, amiért hiányozni fog

Mint kiderült, nem csak Hideo Kojima, Guillermo del Toro és Norman Reedus nevétől lett volna ütős a Silent Hills stáblistája, ugyanis a horrormangáiról híres Junji Ito is részt vett a munkálatokban.

Az összes konzolos fejlesztését dobta a Konami?

Lapértesülések szerint a Konami tényleg befejezi az AAA-s videojátékok fejlesztését, a Pro Evolution Soccer-sorozatot kivéve. Ráadásul a Fox Engine-ért felelős direktor is elhagyta a céget - durva pletykák ezek.

Guillermo del Toro nem csinál több játékot

Kétszer próbálta meg, és mindkét projektje meghiúsult. Nem rajta múlott, de úgy néz ki, ennyi éppen elég volt neki az iparágból, és a jövőben inkább messzire elkerülné a játékfejlesztést.
  • Írta: fojesz
  • 8 komment

Már PC-n is játszható a P.T.

Egy rajongó megelégelte, hogy a Silent Hills kultikussá vált játszható teasere csak PS4-en volt elérhető, ezért fogta az egészet és átültette azt a Unity engine alá, így már PC-n is elérhető. A végeredmény magáért beszél.