Firewatch

PC, PlayStation 4, Xbox One

Kaland
Kiadó: Campo Santo, Fejlesztő: Campo Santo
Belső nézetes kalandjáték, amely egy rejtélyes történetre épül.
Értékelés: 8.5

Újra sínen a Firewatch-film

A Campo Santo már 2016 óta azt tervezi, hogy filmvászonra viszi a Firewatch történetét, most pedig úgy tűnik, ismét sínre került a projekt. Az ötletet a Snoot Entertainment filmgyára karolta fel.

Bajban van a Firewatch készítőinek új játéka?

A Firewatchért felelős Campo Santo csapata még 2017-ben mutatta be az In the Valley of Gods című játékát. A projekt körül azonban nagy a csönd és több, a játék készülésére utaló jelet is eltüntettek az internetről.

Firewatch - dátumot kapott a Switch-verzió

A remek narratív struktúrának, a varázslatos atmoszférának és az egyedi látványvilágnak köszönhetően a Campo Santo stúdió fejlesztői komoly sikereket értek el a Firewatch alkotásukkal, melyet pár hét múlva Switchen is élvezhetünk.

Tízéves a GOG, szavazz az ingyenes játékra!

A digitális áruház idén ünnepli tizedik születésnapját. Az ajándékot persze mi kapjuk, október 4-ig kell megszavaznunk, hogy melyik játékot fogadnánk el ingyen a Firewatch, a Shadow Warrior 2 és a Superhot közül. Siessetek!

A Valve-hoz csatlakozik a Firewatch csapata

A videojátékóriás felvásárolta a Campo Santo fejlesztőstúdiót. A tizenkét fős team továbbra is játékfejlesztéssel fog foglalkozni, és tovább dolgozhatnak majd a jelenlegi projektjükön is.

Nintendo Switch-re költözik a Firewatch

A játék hivatalos oldalán található legfrissebb bejegyzésből derült ki, hogy a Campo Santo sétaszimulátora, a Firewatch Nintendo Switch-re költözik. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor.

Tarolt az Inside a brit filmakadémiánál

Tegnap este adta át a videojátékos díjait a British Academy of Film and Television Arts. Habár az Uncharted 4 lett a tavalyi év játéka, a legtöbb díjat az Inside zsebelhette be.

GDC 2017: Itt vannak a fejlesztői szavazás jelöltjei

Hagyomány, hogy a játékfejlesztők is megszavazzák az elmúlt év legjobb játékait, a díjátadót idén is a Game Developers Conference keretei között rendezik meg, immár tizenhetedik alkalommal. Lássuk a jelölteket!

Firewatch - megvan az egymillió

Jót tettek a Firewatch eladásainak az év végi akciók, elvégre a Campo Santo játékából mára egymillió kópia talált gazdára. A tavaly februárban megjelent sztoriközpontú alkotás három platformon hódít.

Íme, az idei Golden Joystick Awards győztesei!

Harmincnegyedik alkalommal rendezték meg a Golden Joystick-díjátadót, az elmúlt év játékai összesen huszonhat kategóriában mérethették meg magukat. Az év játéka a Dark Souls harmadik része lett.

TGA 2016: Itt vannak a jelöltek

December 1-jén újra megrendezik a The Game Awardsot, ahol a szakma díjazza a legjobb játékokat és fejlesztőket. Idén összesen 63 játékot jelöltek különböző kategóriákban - a legtöbb jelölést a Sony címei kapták.

Dobozos kiadást kap a Firewatch

A Limited Run Gamesszel kötött megállapodásnak hála dobozos kiadást kap a Firewatch PlayStation 4-en. A lemezes változat azonban csak limitált mennyiségben lesz elérhető.
  • Írta: barackostej
  • 7 komment

Mozifilm készül a Firewatchból

Keresve sem találnánk jobb filmes alapot a Firewatchnál, hiszen a Campo Santo belső nézetes címe roppant erős narratívával volt megáldva. A készítők a minap partnerséget kötöttek a Good Universe hollywoodi céggel.
  • Írta: zoenn
  • 3 komment

Csúszik az xboxos Firewatch

Pedig annyira közel volt! Amerikában már kapható a játék xboxos átirata, az európaiaknak és az ausztráloknak azonban még várni kell rá néhány napot. A korhatár-besorolásnál jött közbe valami bibi.
  • Írta: fojesz
  • 3 komment

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Folytatódik az őszi játékőrület, igaz, ezúttal mérsékeltebb tempóban iparkodtak a kiadók és a fejlesztőcégek. Kiegészül a Destiny, folytatódik a Batman, és a kosárlabda-rajongók is melegíthetik a kontrollereiket.
  • Írta: fojesz
  • 5 komment

Firewatch - hamarosan itt az xboxos változat

A Campo Santo bejelentette, hogy szeptember végén érkezik Xbox One-ra a Firewatch, ráadásul két új funkciót kapnak az új és a meglévő játékosok. Részt vehetünk egy "audiotúrán", és jön a free-roam mód is.

Félmilliónál tart a Firewatch

Örömmel jelentette be a Firewatch kiadója, a Panic, hogy a játékból nagyjából félmillió példányt adtak el az első hónapban. Ez remek hír, főleg egy olyan kis fejlesztőcsapat számára, mint a Campo Santo.
  • Írta: barackostej
  • 8 komment

Firewatch - térkép nélkül ne indulj sehova!

Ha autentikusabbá vagy közösségi élménnyé tennéd a Firewatch erdei bóklászását, van egy jó hírünk: a fejlesztők kinyomtathatóvá tették a játékbeli térképet, így többen is belevághattok a kalandba.

Firewatch - megkaphatod az ingame fotóidat

Ma jelent meg a Campo Santo belső nézetű kalandjátéka, a Firewatch. Ha a PC-s verziót választod, akkor egy exkluzív fotónyomtatási szolgáltatásra is befizethetsz: a játékban exponált képeidet elküldik neked.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Sűrű hétnek nézünk elébe, szerencsére azonban az igazán ígéretes címek nyomott áron futnak, így akár több vétel is beleférhet a napokban. Buggyval csapatjuk a Dying Light DLC-jében, és végre Yarny kalandjaiba is beleugorhatunk.