Vampyr

PC, PlayStation 4, Xbox One

Kiadó: Focus Home Interactive, Fejlesztő: Dontnod
Jonathan Reid orvosként lett vámpír, a spanyolnátha pedig Londonban tombol. Megannyi nehéz döntést kell meghoznia hősünknek.
Értékelés: 7.0

Íme, a PlayStation Plus októberi kínálata

Mindjárt itt az október, és ennek örömére a Sony nem is titkolja tovább, hogy melyik játékokat teszi ingyenesen letölthetővé a PlayStation Plus előfizetőinek a hónapban. Száguldozás és vérszívás vár minket az ősz közepén.

Kanadában nyit új stúdiót a Life is Strange csapata

A francia Dontnod Entertainment hazai ajkú, de mégis észak-amerikai stúdiót nyit. A csapat második irodája Kanadában, Montréal városában fekszik majd, ezzel a fejlesztők még közelebb kerülhetnek a fő célközönségükhöz.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Újabb hétfő reggelre, és ezzel együtt egy újabb hét izgalmas játékmegjelenéseire virradt. Ugyan a legnagyobb durranások ezúttal a különböző átiratok és portok lesznek, de azért Luigiban bízhatunk, aki jön, és megmenti a hetet.
 • Írta: sirdani
 • 4 komment

Ez történt a tegnapi Nintendo Directen

Tegnap késő este lement egy új Nintendo Direct, a közel negyvenperces előadás alatt pedig elég sok érdekességet jelentettek be, amiket most egy csokorba gyűjtve össze is foglaltunk.
 • Írta: Shifty
 • 8 komment

Szárnyalnak a Focus Home Interactive játékai

Megérkezett a francia kiadó előző évi pénzügyi beszámolója, amely alapján 20 százalékkal lépték túl az előzetes becsléseket, ezzel együtt pedig rekordévet zártak. A legsikeresebb címük egyébként a Farming Simulator 19 lett.

Vampyr - túl az egymillión

A Focus Home Interactive és a Dontnod Entertainment hivatalosan is bejelentette, hogy az együttműködésükből születő első játék átlépte az egymillió példányos eladási mérföldkövet.
 • Írta: sirdani
 • 1 komment

Újra együtt a Dontnod és a Focus Home Interactive

Ismét valami közösbe vágnak a Dontnod fejlesztői és a Focus Home Interactive kiadói csapata. A két vállalat korábban a Vampyr kapcsán kollaborált, az itt kiépített kapcsolat pedig jövedelmezőnek bizonyult.

Két bejelentetlen játékon is dolgozik a Dontnod

Egy sajtólevélben összegezte tavalyi pénzügyi esztendejét a Dontnod, de már a jövőt illetően is elhintettek pár érdekességet. Többek között azt is, hogy két, eddig be nem jelentett játékon is dolgoznak.

Újabb hat cím érkezik az Xbox Game Passbe

Tempósan bővül az Xbox Game Pass felhozatala, a következő két hétben még öt játékot kapunk, és áprilisra is belengetett egy újabb címet a Microsoft. Holnap a Deus Ex: Mankind Divided és a What Remains of Edith Finch lesz terítéken.

Elindult a halloweeni vásár a Steamen és a GOG-on

A következő napokban feltűnően sok töklámpás keresztezi az utunkat, vámpírok, zombik és kísértetek törnek az életünkre. A két legnépszerűbb PC-s digitális áruház is akciózik, így most olcsón juthatunk remek horrorjátékokhoz.

Nintendo Switchre is jön a Vampyr

Miután az eredeti platformokon meggyőző sikert aratott a Dontnod vámpíros címe, nincs akadálya a Switch-verziónak. Ezt maga a kiadó erősítette meg a legfrissebb pénzügyi jelentésében. Konkrét dátummal még nem szolgálhatunk.

Nyilvános teszten a Vampyr-magyarítás

Mindig is szeretted a történetközpontú játékokat, de hadilábon álltál az angollal? Régóta belevágnál a Vampyr végigjátszásába, de hiányzik a magyar nyelv? Nos, jó hírünk van a számodra! Végre tölthető a Vampyr magyarításának első verziója.
 • Írta: sirdani
 • 6 komment

Vampyr - a héten jönnek az új nehézségi szintek

A Focus Home Interactive megerősítette, hogy a nyár elején bemutatott két új nehézségi szint ezen a héten érkezik egy friss javítás kíséretében. Így most sokkal jobban skálázódik majd a kihívás.
 • Írta: Shifty
 • 0 komment

Sorozat készülhet a Vampyr alapján

A Dontnod játékaiban mindig is központi szerepet kapott a történet és az atmoszféra, melyeket adott esetben a televízió képernyőjére is remekül át lehet ültetni. Nem csoda, hogy a Fox 21 máris bejelentkezett a filmes jogokért.
 • Írta: sirdani
 • 9 komment

Két új nehézségi szintet kap a Vampyr

A Vampyr egyértelmű mintapéldája az olyan játékoknak, melyek nehézségi szintje kizárólag a játékostól függ. A nyár folyamán azonban a Dontnod két választható opcióval bővíti majd a vámpíros kalandot, ezzel választ adva jópár játékos gondjaira.

Készülőben a Vampyr-honosítás

Egy rajongói projekt keretében a NightVisionSoftware elkezdte elkészíteni a Dontnod vámpíros alkotásának magyar fordítását. A munkálatok jól haladnak, viszont a segítség mindig jól jön.

Vampyr - eddig jól teljesít a kasszáknál

A Focus Home Interactive és a Dontnod bejelentése szerint eddig egészen jól szerepel a Vampyr, a játékból ugyanis a premiert követő első hónapban 450 ezer darabot adtak el.

Brit toplista: tarolt a Vampyr

Hiába tombol múlt hét óta az E3-láz, a brit vásárlókat ez nem feltétlenül hatotta meg, így a Vampyr megjelenésének alkalmából bátran a pénztárcájukba nyúltak. A Dontnod vérszívós kalandja egyből az élen nyitott.

Így kezdődik a Vampyr

Ma jelent meg a Dontnod vérivásra kihegyezett akció-szerepjátéka. Jonathan Reid kálváriájának első 40 percét most ti is átélhetitek, ha nem véltek a spoilerektől. A sebészből vámpírrá vedlett főhős komoly dilemmákkal szembesül.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Miközben kapkodjuk a fejünket az E3-at megelőző teaserrengetegben, ne feledkezzünk meg a következő napok játékmegjelenéseiről sem! Szerencsére kellemesen sűrű lesz a felhozatal.