HTC Vive

PC

Kiadó: Valve, Fejlesztő: Valve
A Valve és a HTC is bemutatta a saját VR-szemüvegét.
Értékelés: Nincs még értékelve

Így képzeli el a HTC a jövő VR-szemüvegeit

Project Proton munkacím alatt kezdett el dolgozni a jövő VR-szemüvegein a HTC. A gyártó két prototípust már be is mutatott, amellyel az a célja, hogy visszajelzéseket gyűjtsön a játékosoktól a formatervek kapcsán.

Három új Cosmos-modellel rukkolt elő a HTC

A tavaly bemutatkozott HTC Vive Cosmos jelenleg a HTC mainstream közönségnek szánt VR-szemüvege, az igazi érdekessége azonban az, hogy az előlapja moduláris, és így cserélhető. A gyártó ezt igyekszik is kihasználni.

Árat csökkent a HTC, olcsóbb lesz a Vive Pro

A HTC hivatalosan is bejelentette, hogy végérvényesen csökkenti a Vive Pro-termékek árát. Ugyan messze még a felhasználóbarát árazás, viszont közel a 200 euró lenyesése mindenképpen üdvözölendő lépés.

Európában is kapható lesz a HTC Vive Cosmos

A HTC megerősítette, hogy októbertől Európában is kapható lesz a Vive-család következő tagja, a HTC Vive Cosmos, aminek az itthoni javasolt fogyasztói ára 299 990 forint lesz.
  • Írta: Shifty
  • 1 komment

HWSW: Erőre kap a VR/AR-eszközök piaca?

Az IDC szerint látványosan növekedtek az eladások a területen az idei első negyedévben, leginkább a PC-hez csatlakoztatható eszközök népszerűsége növekszik - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Újabb infókat kaptunk a HTC Vive Cosmosról

A következő hetekben a HTC állítólag friss részleteket oszt meg az idei Consumer Electronics Shown leleplezett HTC Vive Cosmosról, amiről egyelőre annyit lehetett tudni, hogy szélesebb réteg számára teszi majd elérhetővé a VR-élményt.

CES 2019: Rengeteg újdonságot jelentett be a HTC

A HTC továbbra is lelkesen kitart a VR-szegmens mellett, így az idei Las Vegas-i Consumer Electronics Shown nemcsak új szolgáltatásokat, de a Vive-család új darabjait is bemutatta.

Megduplázódott a VR-headsetek száma a Steamen

Ugyan még mindig rendkívül kis százalékát teszik ki a VR-játékosok a Steam-felhasználóknak, ám a számuk 2018 során megduplázódott. Komoly fellendülést hozhat a továbbiakban az idei év?

HWSW: Zuhanórepülésben a VR-piac

Több mint harmadával zsugorodott a piac az idei második negyedévben, a vállalati felhasználók lehetnek a mentőöv az IDC frissen közzétett jelentése szerint - írja nagytestvérünk, a HWSW.

GC 2018: Drága lesz a HTC Vive vezetékmentesítése

Ha nem szeretnénk kompromisszumokat kötni és vezeték nélküli, ám gyengébb VR-szemüveget vásárolni, a már meglévő HTC Vive-unkat is használhatjuk kábelmentesen, ehhez azonban egy méregdrága kiegészítőre lesz szükségünk.
  • Írta: fojesz
  • 0 komment

Megérkezett a HTC Vive Pro Starter Kit

Szuper felbontás, szuper hangzás, szuper élmény, és szupermagas ár. Megjelent a HTC új VR-szemüvegének Starter Kit változata, melyet az alapkiszereléshez hasonlóan április 5-től lehet megvásárolni.

GDC 2018: Világszerte kapható lesz a Vive Focus

Habár az eredeti tervek szerint csak Kínában került volna boltokba, most már globális premierre készülődik a HTC, és a világon mindenhol kapható lesz a HTC Vive Focus. A VR-szemüveghez még PC sem szükséges.

Méregdrága lesz a HTC Vive Pro

Április elején kezdik el kiszállítani az első HTC Vive Pro szemüvegeket, azonban arra nem árt felkészülni, hogy a HTC Vive felturbózott kiadása borzasztó drága lesz. Jó hír azonban, hogy az alapmodell ára csökken.

CES 2018: Bemutatkozott a HTC Vive Pro

Bár a tavalyi esztendő mintha kicsit csendesebb lett volna a VR-szemüvegek piacán, a HTC mostani bejelentése jó eséllyel új lendületet adhat az egész szegmensnek.

CES 2018: Nagy bejelentésre készül a HTC

Ugyan a tavalyi esztendő kicsit visszafogottabb volt VR-fronton, azért a nagyobb gyártók továbbra sem ülnek a babérjaikon. A jövő héten kezdődő Consumer Electronics Show-n a HTC biztosan bejelent valamit a Vive kapcsán.

HWSW: A HTC is bemutatta önálló VR-szemüvegét

Az új Vive Focus headsethez a gyártó saját VR-szoftverplatformot is bejelentett, a Daydream kezét pedig, úgy tűnik, egyelőre elengedi a cég. Fókuszban a kínai piac, írja nagytestvérünk, a HWSW.

HWSW: Drasztikusan nő a SteamVR játéktere

Elkezdte megszellőztetni VR-platformjának következő generációját a Valve. Akár 100 négyzetméterre is feltornázhatják a játékosok mozgásterét az új szenzorok - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Leválasztanák a Vive-ot a HTC-ről

Lapértesülések szerint kiszállna a VR-bizniszből a HTC, a tajvani gyártó több forgatókönyvet is lehetségesnek tart ennek megvalósítására. Lehetséges, hogy külön cégként fut tovább a Vive, de az eladás sem kizárt.

GC 2017: Olcsóbb lett a HTC Vive

Nem is kevéssel, egészen pontosan 200 dollárral karcsúsította meg a HTC Vive árcéduláját a gyártó. Nem kizárt, hogy a hirtelen árváltozásnak köze van az Oculus Rift árcsökkenéséhez.

Palmer Luckey 2000 dollárral támogatta a ReVive-ot

A ReVive egy HTC Vive-hoz készült hack, amely lehetővé teszi az Oculus Rift-exkluzív játékok futtatását. Ennek tükrében különösen érdekes, hogy a projektet épp Palmer Luckey, az Oculus egykori alapítója támogatta meg egy nagyobb összeggel.