Oculus Rift / Oculus Quest

PC

VR-szemüveg
Kiadó: _No Company, Fejlesztő: _No Company
Az Oculus VR-szemüvegeinek adatlapja.
Értékelés: Nincs még értékelve

Ez történt a tegnapi Facebook Connect-eseményen

Tegnap nem csak a Sony, hanem a Facebook is megtartotta a maga kis online rendezvényét, amely alatt rengeteg VR-játékkal kapcsolatos bejelentést kaptunk, valamint hivatalosan is bemutatkozott az Oculus Quest 2.
 • Írta: Baloo
 • 0 komment

Idő előtt leplezte le a Facebook az Oculus Quest 2-t

Igaz, hogy az Oculus Quest 2 bemutatását erre a hétre tervezte a Facebook, most mégis idő előtt került ki pár videó és a részletes termékleírás a mobilis VR-eszköz legújabb kiadásáról.
 • Írta: Baloo
 • 5 komment

Új elnevezés alatt fut a Facebook AR/VR-divíziója

A jövőben a cég összes olyan csapata a Facebook Reality Labs név alatt működik majd, amelyik az AR- vagy VR-technológiával foglalkozik. Az egységesítés jegyében az Oculus Connect rendezvény is új elnevezést kap.
 • Írta: fojesz
 • 0 komment

Befellegzett az Oculus Gónak

Két év után véget ér az Oculus Go árusítása. A Facebook alá tartozó Oculus biztonsági frissítéseken kívül nem fordít több erőforrást a belépőszintűnek tervezett VR-eszközre, helyette a Questre és a Riftre koncentrál.

Jövőre jöhet az Oculus Quest utódja

Jövőre kerülhet boltokba az Oculus kábelmentes és gépfüggetlen VR-eszközének, az Oculus Questnek az utódja. Habár a cég már az idei évben előrukkolna a masinával, a járvány miatt jó eséllyel el kell tolnia a premiert.

HWSW: Operációs rendszert fejleszt a Facebook

A The Information beszámolója szerint a Facebook olyan saját fejlesztésű operációs rendszeren dolgozik, ami a VR-szemüvegeket és okoskijelzőket célozza meg. A cél, hogy a cég függetlenedni tudjon az Androidtól.

Már bétatesztelhető az Oculus Link

Mindenki számára kipróbálhatóvá tette az Oculus az Oculus Linket, amely lehetővé teszi, hogy összekössük az Oculus Questet egy PC-vel, és így az Oculus Riftre megjelent játékokat is futtathassuk rajta.

John Carmack már csak tanácsadó az Oculusnál

A videojátékos legenda mostantól csak konzultánsként vesz részt a vállalat irányításában, helyette elsősorban a mesterséges intelligencia kutatására fog fókuszálni.
 • Írta: sirdani
 • 4 komment

A Rift-játékokat is viszi majd az Oculus Quest

A tegnapi Oculus Connecten bemutatkozott az Oculus Link, amely lehetővé teszi, hogy PC-re kössük a kábel nélküli Oculus Questet, ami így támogatni fogja az Oculus Rift játékait is.
 • Írta: Shifty
 • 1 komment

HWSW: Erőre kap a VR/AR-eszközök piaca?

Az IDC szerint látványosan növekedtek az eladások a területen az idei első negyedévben, leginkább a PC-hez csatlakoztatható eszközök népszerűsége növekszik - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Májusban jön az Oculus Quest és a Rift S

Az Oculus megerősítette, hogy tegnap óta előrendelhető a május végére datált Oculus Quest és a cég zászlóshajójának számító Oculus Rift leváltását szolgáló Rift S. Mindkét VR-szemüveg 399 dollárba fog kerülni.

GDC 2019: A Rift S váltja fel az Oculus Riftet

Bemutatkozott az Oculus legújabb VR-szemüvege, az Oculus Rift S, amely lényegében az Oculus Rift leváltására hivatott. A kábel és a PC marad, a külső érzékelők viszont mennek.

Megválogatja a játékait az Oculus Quest

Magasabbra teszi a lécet az Oculus a Quest headsetre megjelenő játékok minőségét illetően. A vállalat bírái korai koncepciótervek alapján válogatják majd ki a megfelelőnek ítélt címeket.

Megduplázódott a VR-headsetek száma a Steamen

Ugyan még mindig rendkívül kis százalékát teszik ki a VR-játékosok a Steam-felhasználóknak, ám a számuk 2018 során megduplázódott. Komoly fellendülést hozhat a továbbiakban az idei év?

Véget ért a Facebook és a ZeniMax pereskedése

Lezárult a Facebook és a ZeniMax pereskedése, ami az Oculus Rift, illetve John Carmack munkássága miatt kezdődött 2014-ben. A két cég peren kívül állapodott meg, de az egyezség részletei nem láttak napvilágot.

A Facebook lelőtte az Oculus Rift 2 fejlesztését

Először a TechCrunch írta meg, hogy lelépett az Oculus társalapítója, Brendan Iribe, miután a Facebook állítólag törölte az Oculus Rift következő generációjának fejlesztését.

Lezárult Carmack és a ZeniMax pere

Véget ért a jogi vita John Carmack és a ZeniMax között. A fejlesztőpápa azért fogta perbe egykori munkáltatóját, mert szerinte a kiadó az id Software felvásárlásakor nem teljesítette kötelezettségeit, azaz nem adta meg neki a kívánt összeget.

Oculus Quest - szintet lép az Oculus VR-szemüvege

Bejelentették az Oculus új, önmagában működő komplett VR-szemüvegét, az Oculus Questet. Az előzetes alapján pedig nem kisebb feladatot vállaltak a készítők, mint elhozni a következő szintjét a videojátékoknak.
 • Írta: sirdani
 • 4 komment

HWSW: Zuhanórepülésben a VR-piac

Több mint harmadával zsugorodott a piac az idei második negyedévben, a vállalati felhasználók lehetnek a mentőöv az IDC frissen közzétett jelentése szerint - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Enyhítették az Oculus korábbi büntetését

Fellebezett a februári döntés ellen a Facebook-tulajdonban lévő Oculus, így egy újonnan hozott döntés értelmében mégsem félmilliárd dollárt, hanem ennek a felét kell majd megfizetnie a Bethesdát is birtokló ZeniMaxnek.