Chernobylite

PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X

Kiadó: All in! Games, Fejlesztő: The Farm 51
Túlélőjáték a Zónában.
Értékelés: 7.0

Pár hetet csúszik a konzolos Chernobylite

Habár a PC-sek már nagyban nyüstölhetik a The Farm 51 legújabb játékát, a konzolosoknak még az eredetileg tervezettnél is tovább kell várniuk arra, hogy beszabadulhassanak a Zónába.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Július utolsó hetére is tartogat még érdekességeket a játékipar. Végre szárnyra kelhetünk az újgenerációs Xbox-konzolokon, viking törzsfőnöknek vagy futurisztikus pisztolyhősnek állhatunk, de elidőzhetünk pár régi klasszikussal is.

Ősszel érkezik a konzolos Chernobylite

Idén végre elhagyja a korai hozzáférést a The Farm 51 játéka, ám nem vethetjük rá magunkat egyből minden platformon. Első körben a PC-sek kaparinthatják meg, de a konzolosoknak sem kell sokkal tovább várni.

Sztorielőzetesen a Chernobylite főhőse

Vészesen közeledünk a Chernobylite megjelenéséhez, és ezzel együtt a játékból érkező előzeteseknek a száma is érezhetően megszaporodott. Ezúttal a játék főszereplőjéről, Igorról hozott nekünk egy trailert a The Farm 51.

Vadonatúj videónaplót kapott a Chernobylite

A The Farm 51 és a All In! Games egy újabb fejlesztői videónaplóval jelentkezett az elmúlt napokban a Chernobylite-hoz, amiben a Zónában alkalmazható túlélési trükkökről mesélnek nekünk egy keveset a játék készítői.

E3 2021: Ez történt a Future Games Show adásán

A GamesRadar jóvoltából idén is visszatért a Future Games Show. Igen tartalmas volt az éjszaka levetített műsor, de egy könnyen emészthető csomagban ezúttal is összeszedtük a látnivalókat.

E3 2021: Ez történt a PC Gaming Show-n

Az éjszaka folyamán lezajlott az idei PC Gaming Show, amely a műsorvezetők szokásos ökörködése mellett egy nagy rakás trailert és bejelentést hozott. Összefoglaltuk nektek a történéseket!

E3 2021: Infó- és trailercunami az IGN Expóról

World War Z, Death's Gambit, Tunic, Chernobylite, Sherlock Holmes: Chapter One, Steelrising és Two Point Campus: csak néhány cím, amely új hírekkel vagy kedvcsinálóval jelentkezett az IGN Expo műsorában.

E3 2021: Ezekkel készül a PC Gaming Show

Természetesen a PC Gaming Show sem hagyja ki a nyári eseménydömpinget, és vasárnap este jelentkezik a saját műsorával, ahol exkluzív látnivalókkal, illetve meglepetésekkel várják majd a nézőket.

E3 2021: Ezt mutatta ma a Guerrilla Collective

A Guerrilla Collective csapata nem hazudtolta meg magát, egy raklapnyi független és kisebb kaliberű fejlesztést mutatott a mai streamje alkalmával. Összeszedtük nektek a bejelentéseket és a látnivalókat.

Chernobylite - főszerepben a Zóna

Nemrég egy vadonatúj videóval jelentkezett a The Farm 51 a korai hozzáférést hamarosan elhagyó Chernobylite-ból, amiben ezúttal a nukleáris katasztrófa által sújtott játéktér, Csernobil és Pripjaty került a rivaldafénybe.

Júliusban elhagyja az Early Accesst a Chernobylite

Habár pontos megjelenési dátumot nem kaptunk, azt már tudjuk, hogy valamikor júliusban végre kilép majd a korai hozzáférésből a Chernobylite, és ezzel együtt megjelenik PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra is a The Farm 51 játéka.

Konzolokon is megjelenik a Chernobylite

A PC-s játékosok már egy ideje nyúzhatják a Chernobylite korai hozzáférésű változatát, de a jelek szerint nincs már túl messze a hivatalos megjelenés sem. További jó hír, hogy erről nem maradnak le a konzolosok sem.

Chernobylite - indulhat az expedíció!

Igaz, még csak Early Access-státuszban, de a mai napra virradóan élesedett végre a játék, és még egy megjelenési előzetest is kaptunk hozzá. Az eddigiek alapján igazán kitett magáért a The Farm 51 csapata.
  • Írta: sirdani
  • 1 komment

Chernobylite - alternatív valóságok

Jövő héten rajtol el a Chernobylite korai hozzáférésű változata. Ennek az apropójából befutott egy friss előzetes, ami bemutatja, mennyire tökéletesen sikerült lemásolni Csernobil valós helyszíneit.

Chernobylite - októberben jön a korai verzió

Habár a végleges változat megjelenése még odébb van, a The Farm 51 októbertől bárki számára játszhatóvá teszi a Chernobylite-ot. Az Early Access-verzióhoz természetesen folyamatosan érkeznek majd a frissítések.
  • Írta: fojesz
  • 6 komment

GC 2019: 17 perces erőműtúra a Chernobylite-ban

A The Farm 51 csapatának hála felkerült az internetre egy gameplay videó arról a demóról, melyet a látogatók próbálhattak ki a kölni Gamescom során. Annyi már biztos, hogy a horrorisztikus hangulatra nem lesz panasz.
  • Írta: sirdani
  • 6 komment

GC 2019: Chernobylite - fegyverek és sugárzás

A HBO Csernobil-sorozata után a fél világ atomkatasztrófa-lázban ég, így nem csoda, hogy a videojátékok piacán is megpróbálják kiaknázni a témában rejlő lehetőséget; titkos küldetésekkel és atomkatasztrófákkal jön a Chernobylite.
  • Írta: sirdani
  • 1 komment

Chernobylite - 30 perc túrázás a lezárt Zónában

Egyelőre nagyon jól halad a S.T.A.L.K.E.R. inspirálta Chernobylite Kickstarter-kalapozása, a The Farm 51 hamarosan eléri a kitűzött célösszeget. A gyűjtés határideje azonban még nem járt le, így ösztönzésnek kaptunk egy friss bemutatót.

Elindult a Chernobylite Kickstarter-kampánya

Hiába a remek ötlet, a The Farm 51 csapata a rajongók segítéségét kéri a Csernobilban játszódó hideglelős kaland befejezéséhez. Százezer dollár kell ahhoz, hogy még több helyszínt járhassunk be a játékban.