DOOM Eternal

PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Kiadó: Bethesda Softworks, Fejlesztő: id Software
Folytatást kapott az újkori DOOM.
Értékelés: 9.0

Frissítve: Az új DOOM is bekerül a Game Passbe

A Microsoft legutóbbi beruházása után várható volt, hogy hamarosan felbukkannak a Bethesda újabb játékai is az Xbox Game Pass kínálatában, és egy nemrég szárnyra kapott pletyka szerint a DOOM Eternal lehet az első jelentkező.

A Microsoft felvásárolta a Bethesdát

Senki sem számított a nap legnagyobb hírére. A Microsoft felvásárolta a ZeniMax Mediát, ezzel a saját zászlaja alá hajtva a Bethesda Softworksöt és annak összes fejlesztőstúdióját. Az ide tartozó játékok mind Xbox Game Passre tartanak majd.

DOOM Eternal - mindig van egy nagyobb démon

A Gamescom Opening Night Live-on hosszabban is belenézhettünk a DOOM Eternal első nagy sztorikiegészítőjébe, a The Ancient Gods, Part One-ba. A csomag megjelenésére októberig kell várnunk.

DOOM Eternal - mozgásban az első sztori-DLC

Habár a teljes bemutatóra csak a hónap végén, a Gamescom adásán kerül sor, már most belekukkanthatunk a DOOM Eternal következő fejezetébe. A kampány bővítménye a The Ancient Gods, Part One nevet viseli.

Két Bethesda-játék is ingyenesen "next-genesedik"

Ahogy közeledünk a következő generációs konzolok megjelenéséhez, egyre több stúdió és kiadó jelenti be, hogy ingyenesen frissíthetjük majd a játékaikat a next-gen verzióra. Nos, nemrég pontosan ez történt két Bethesda-címmel is.

DOOM Eternal - nincs elfelejtve a Switch-port

Már a játék megjelenése előtt tudtuk, hogy a DOOM Eternal előbb-utóbb ellátogat Nintendo Switchre is, pontos megjelenési dátumot azonban a mai napig nem kaptunk. Ez hamarosan megváltozik.

DOOM Eternal - kikerül belőle a Denuvo Anti-Cheat

Egy frissítéssel nagyjából egy hete került bele, most pedig távozik is a Denuvo csalás elleni megoldása a DOOM Eternalból. Nem hinnénk, hogy a vitatott rendszer túl sok mindenkinek fog hiányozni.

DOOM Eternal - megjöttek a felturbózott démonok

Már úton van a DOOM Eternal első sztori DLC-je, de nem maradunk újdonságok nélkül a nagy kiegészítő megjelenése előtt sem. Ezúttal olyan szuperdémonokkal szállhatunk szembe, akik mancsain más játékosok vére szárad.

DOOM Eternal - képeken az első DLC

Nem ért véget a DOOM Eternal története. Ahogy azt a Bethesda és az id Software korábban megígérte, idén legalább két sztoriexpanzióval bővül az őrületes lövölde. Ma végre szemügyre vehetjük az első DLC helyszíneit.

DOOM Eternal - új zeneszerző dolgozik a DLC-ken

Hivatalossá vált Mick Gordon és az id Software szakítása, így a DOOM Eternal későbbi tartalmaihoz már nem az ausztrál zeneszerző készíti az aláfestést. A játék producere elárult néhány részletet a múltbéli eseményekkel kapcsolatban.

Amerika toplista: mindent vitt a Nintendo

Az Egyesült Államokban is felpörgette a játék- és konzoleladásokat a koronavírus-járvány: az NPD Group jelentése szerint az amerikai játékpiac forgalma több mint harmadával nőtt éves szinten.

Dráma a DOOM Eternal soundtrackje körül

A napokban a játékon kívül is megjelent a DOOM Eternal soundtrackje, Mick Gordon eszelős riffjei azonban meglepően lapos végleges audiomixet kaptak az albumon. Az ausztrál zeneszerző igyekszik elhatárolódni a Bethesdától.

DOOM Eternal - letölthető a soundtrack

Az id Software közölte a jó hírt, hogy a DOOM Eternal ütős aláfestő zenéjét most már külön is letölthetjük és hallgathatjuk. Igaz, első körben csak a Collector's Edition tulajdonosai, de a többieknek sem kell sokat várniuk már.

Brit toplista: szárnyalnak a dobozos eladások

Egy dologban biztosak lehetünk: a koronavírus és a vele járó bezárkózás jót tesz a videojáték-eladásoknak. Valószínű, hogy szárnyalnak a digitális tranzakciók is, de a brit toplista konkrét adatokat is tud közölni a dobozos eladásokról.

Brit toplista: a Doomot is előzte az Animal Crossing

Ahogy megjött a tavasz, hozta magával a nagyobb érdeklődésre számot tartó címeket is. A brit toplista számai alapján háromszor annyi játék kelt el az elmúlt héten, mint előtte, a listát pedig a Nintendo új Animal Crossingja vezeti.

Néhány boltban már kapható a DOOM Eternal

A külföldi üzletek némelyike, különösképp az amerikai GameStop egy nappal korábban piacra dobta a DOOM Eternalt, mégpedig biztonsági okokra hivatkozva. A premier napján komoly sorokra számítottak a vírusveszély közepette.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Most, hogy mindnyájan bezárkóztunk az otthonainkba, végre engedhetünk egy kicsit a bűnös élvezeteknek is. Ehhez pedig nem találhatnánk jobb társat a hónap egyik legjobban várt játékánál, a DOOM Eternalnál.

Elérhető a DOOM Eternal launch trailere

Friss és ropogós, 4K minőségű videón tekinthetjük meg az új DOOM-ot, melyet hamarosan már a kezünkben is tarthatunk. A rövid trailer alapján sok újdonságban lesz része a sorozat rajongóinak, ez különösen a multiplayert érinti.

DOOM Eternal - íme, a hivatalos gépigény

Úgy néz ki, hogy a legutóbb ideiglenesen közzétett gépigénnyel ugyan nem lőttünk túlságosan mellé, a hivatalosan közzétett specifikációk azért némileg talán barátibbak. Persze még így is nevetségesen nagyok az elvárások.
  • Írta: sirdani
  • 8 komment

DOOM Eternal - idő előtt lelőtték a gépigényt?

A Bethesda csapata felrakta a játék gépigényét a DOOM Eternal steames adatlapjára, amit aztán pár perccel később le is töröltek. Még nem tudni, hogy a végleges gépigény látott-e napvilágot, de ha igen, akkor felköthetjük a gatyánkat.