Resident Evil 2 (remake)

PC, PlayStation 4, Xbox One

Kiadó: Capcom, Fejlesztő: Capcom
A klasszikus felújítása egészen az alapoktól.
Értékelés: 9.5

Brit toplista: elsőként rajtolt a Crash Team Racing

A 90-es évek versenyjátékának remake-je ráadásul az idei év harmadik legjobb kezdését tudhatja magáénak az eladások tekintetében. Olyan címeket taszított a héten maga mögé, mint a FIFA 19 és a Forza Horizon 4.

Frissültek a Capcom játékainak eladási mutatói

A japán kiadónak van mire büszkének lennie. Alig néhány héttel ezelőtt derültek ki Resident Evil 2 és a Devil May Cry 5 számai, de a Capcom a minap újra frissítette a listát, hiszen véget ért a legutóbbi üzleti év.

Nagyot mentek a Capcom játékai

A Capcom is megtartotta a március utolsó napjával zárult előző éves pénzügyi beszámolóját, és bizony nincs oka panaszkodni a japán kiadónak. A Resident Evil 2 remake-je és a Devil May Cry 5 is nagyon jól fogyott.

Resident Evil 2 - CJ és Big Smoke színre lép

Legalábbis egy rajongói készítésű modnak hála, mellyel a Grand Theft Auto: San Andreas két ikonikus karaktere és több legendás fegyver is ellátogat a Resident Evil 2-remake világába.
  • Írta: sirdani
  • 6 komment

Resident Evil 2 - Thomas és a terror

Zombijárvány tört ki, és magányos túlélőként próbálsz menedéket találni egy elhagyott épület pincéjében. A sötétség nyugalmát hirtelen egy jól ismert dallam töri meg, és tudod, hogy nincs menekvés, Thomas a nyomodban van.

Resident Evil 2 - túl a 4 millión

A megjelenés után alig egy hónappal máris újabb mérföldkőhöz érkezett a franchise, ugyanis a Resident Evil 2 felújított verziója hivatalosan is meghaladta a 4 millió leszállított példányt.

Resident Evil 2 - megjöttek a '98-as kosztümök

Az ígéreteknek megfelelően a Capcom kiadta Claire és Leon 1998-as valóját ábrázoló kosztümöket a Resident Evil 2-höz. A PlayStation 1-érát idéző skinek igazi nosztalgiabombák, és még fizetnünk sem kell értük.

Befutott a Resident Evil 2: The Ghost Survivors

Ha már végigjátszottad a Resident Evil 2 kampányát - akár többször is, eltérő karakterekkel -, de még több élményre vágysz, akkor már töltheted is az ingyenes The Ghost Survivors DLC-t! Befutott a launch trailer hozzá.

Resident Evil 2 - holnap jön a The Ghost Survivors

A Capcom megerősítette, hogy holnap érkezik a Resident Evil 2 első ingyenes letölthető bővítménye, a The Ghost Survivors. A csomag új szereplőket mutat be, ráadásul személyükben alternatív történetszálakat is megismerhetünk.

Resident Evil 2 - a múlt szemszögéből

A Resident Evil 2 remake-je az eredeti verzió fix kameraállásait a karakterünket követő TPS-nézetre cserélte, melynek köszönhetően teljesen új élmény lett az egész játék. De mi lett volna, ha maradnak az eredeti formátumnál?

Kiszivárogtak a Resident Evil 8 első részletei?

Most, hogy a Resident Evil 2 remake-je a boltokban van, ideje kicsit előretekinteni a jövőben. Egy Capcomhoz közeli megbízható forrás szerint a Resident Evil 8 már fejlesztés alatt áll, sőt, a Resident Evil 3 remake-je is.

Két vállra feküdt a PC-s Resident Evil 2

Egy héttel a megjelenés után máris sikerült a Codex crackercsapatnak feltörnie a Resident Evil 2 PC-s verzióját, pedig az osztrák szupervédelem legfrissebb verziója volt rajta. Úgy látszik, a Denuvo komoly lemaradásban van.

Érdekes statisztikák a Resident Evil 2-ről

Manapság a csapból is a Resident Evil 2 folyik, a Capcom pedig tovább dagasztja a hype-ot, hiszen megosztott pár érdekességet a játékosok szokásairól. Tudtátok, hogy a többség elsőre Leont választotta?

Hárommillió példánynál jár a Resident Evil 2

Remekül nyitott a Resident Evil 2 remake-je. A Capcom bejelentette, hogy az első héten hárommillió példányt szállítottak le a horrorjátékból világszerte. Ezenkívül dátumot kapott az első ingyenes sztori DLC, a Ghost Survivors.

Brit toplista: nagyot futott a Resident Evil 2

Bárcsak minden remake ilyen nagyszerű lenne! A játékosok meghálálták a Capcom odafigyelését, a Resident Evil 2 így a brit üzletek legnépszerűbb videojátéka lett a megjelenése első hetében.

Elképesztően népszerű a Steamen a Resident Evil 2

A Capcom második legnépszerűbb PC-s játéka lett a Resident Evil 2 a Valve rendszerében. A mindössze egy napja megjelent címmel egy időben 65 ezren játszottak, többen, mint bármelyik más Resident Evil-játékkal.

A Netflix TV-sorozatot készít a Resident Evilből

Ma jelent meg a Resident Evil 2 remake-je, és a hype a tetőfokára hágott - ennek eredménye egy élőszereplős előzetes. Emellett lapértesülések szerint a Netflix élőszereplős TV-sorozatot forgat a frencsájz alapján.

Resident Evil 2 - befutott a launch trailer

Közeleg az idő, még egyet kell aludnunk, és máris visszatérhetünk a zombiktól hemzsegő Raccoon Citybe rendet tenni. Az utolsó napra pedig íme, a megjelenése előtti utolsó előzetes a Capcom alkotásáról.

Resident Evil 2 - ezeket kapjuk a premier után

Pont tegnap reppentek fel szóbeszédek a Resident Evil 2 megjelenését követő ingyenes DLC-kről, mára azonban a Capcom tisztázta a helyzetet. Igen, kapunk frissítéseket, méghozzá klasszikus skineket és extra fejezeteket is.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Újabb hét, újabb játékmegjelenések, és ezúttal sem fogunk unatkozni! Visszatérünk Raccoon Citybe egy kis zombivadászatra, folytatódnak a Diaz-testvérek kalandjai, és a Nintendo 3DS-re is jutott egy kis finomság.