Xbox Series X

Xbox Series X

Kiadó: Microsoft, Fejlesztő: Microsoft
2020-ban vadonatúj konzollal jelentkezik a Microsoft.
Értékelés: Nincs még értékelve

Az Xbox Series-konzolok a legjobban fogyó Xboxok

Az Xbox első embere, Phil Spencer újságolta el egy interjúban, hogy időarányosan az Xbox Series-konzolok az Xbox-család legjobban fogyó darabjai. Becslések szerint 12 millió eladott példánynál járhat az X és az S együttvéve.

Megérkezett az Xboxról szóló dokumentumfilm

Megérkezett, és akár itt helyben is megnézhetitek az Xbox történetéről szóló dokumentumfilmet. Azért csomagoljatok némi hidegélelmet is, ugyanis a teljes játékidő négy órára rúg!

Szebb lesz PC-n az Xbox Cloud Gaming

Újabb okot kapunk arra, hogy kipróbáljuk a Microsoft Edge böngészőjét, a redmondiak ugyanis itt vezetik be először a Clarity Boost nevezetű opciót az Xbox felhős játékszolgáltatásához.

Phil Spencer: meg kell őriznünk a régi játékokat

Ahogy jönnek és mennek az újabb generációk, annál komplikáltabbá válik a régi videojátékok lejátszása. Az Xbox fejese is egyetért abban, hogy a gyakran jogi szürkezónában tevékenykedő emulátorok jelenthetik a megoldást erre.

Konzolokon is elrajtolt az Xbox Cloud Gaming

Jutott még meglepetés az Xbox huszadik a születésnapjára, hiszen a Microsoft a minap az Xbox One és az Xbox Series X/S konzolokon is elindította az Xbox Cloud Gaming szolgáltatását.

Nem lesz több visszafelé kompatibilis játék Xboxra

A héten jelentette be a Microsoft, hogy 76 régi klasszikussal bővül az Xbox visszafelé kompatibilitás szolgáltatása. Ez viszont az utolsó alkalom volt, mert a technikai limitációk mellett jogi problémák is akadályozzák a kezdeményezést.

Phil Spencer: jelenleg is nyereséges a Game Pass

Sokan úgy gondolják, hogy az Xbox Game Pass óriási játékkönyvtára és viszonylag alacsony havidíja komoly üzleti bukta a Microsoftnak, ez azonban távol áll az igazságtól. Phil Spencer elárulta, hogy a szolgáltatás nagyon is nyereséges.

Játékkölcsönzőnek indult az Xbox Game Pass

Ma ünnepli huszadik születésnapját az Xbox, a jeles alkalomból pedig a GQ magazin interjút készített az Xbox-részleg prominens szereplőivel. Köztük Sarah Bonddal, aki elárulta, eredetileg játékkölcsönzőnek tervezték a Game Passt.

Itt nézd élőben az Xbox születésnapi műsorát!

A Microsoft ma egy különleges online adással ünnepli az Xbox huszadik évfordulóját, amelyet az Xbox hivatalos YouTube-oldalán nézhettek majd élőben. Nagy bejelentésekre sajnos nem kell számítani, inkább visszatekintések lesznek.

HWSW: Óriásit inflálódott egy év alatt a Black Friday

A fogyasztói társadalom ünnepnapjának közeledtével ismét akciókra lehet számítani többek közt a magyar e-kereskedők körében is, ám az idei Black Friday-akciók még akkorát sem fognak szólni, mint a tavalyiak.

Már több mint 13 millió PlayStation 5 talált gazdára

A Sony bejelentette, hogy mára több mint 13 millió PlayStation 5 talált gazdára. Noha a Microsoft továbbra sem oszt meg eladási számokat, becslések szerint a redmondiak jócskán le vannak maradva.

Visszatér Xboxra a Twitch-integráció

Habár az Xbox One megjelenésekor közvetlenül streamelhettük a játékunkat Twitchre, ezt a funkciót a Microsoft később elvette a játékosoktól. A legújabb rendszerfrissítéssel visszakapjuk ezt a lehetőséget.

Xboxhoz tervezett monitorokat jelentett be a Philips

A Philips a mai nap folyamán két, kifejezetten az Xboxhoz készített gaming monitort mutatott be. Mindkét modell 4K felbontással, 120 Hz frissítési rátával és a HDMI 2.1 szabvány támogatásával felruházva érkezik.

Felhőalapú MMO-n dolgozik a Microsoft?

A The Xbox Two vendége volt a Windows Central szerkesztője, Jez Corden, aki elárulta, hogy a Microsoft beállt a finn-izlandi Mainframe Industries 2019-ben bejelentett MMO-játékának a fejlesztése mögé.

Xbox dashboard - jön az éjszakai mód és a 4K

Az Xbox Insider tagjai már augusztus óta tesztelhették, de a publikum számára csak ma vált elérhetővé az Xbox új dashboard-frissítése, aminek köszönhetően éjszakai módot, Series X-en pedig 4K-s felbontást kapott a kezelőfelület.

Hivatalos: új memóriakártyák jönnek az Xboxhoz

Október elején még csak pletyka volt, tegnap viszont hivatalosan is bemutatkoztak a Seagate által gyártott új memóriakártyák, amelyekkel az Xbox Series X/S konzoljaink alaptárhelyét tudjuk bővíteni.

PlayStation-féle blockbustereket akar a Microsoft is

Matt Booty, az Xbox Game Studios vezére a Kinda Funny Gamesnek adott interjúban elárulta, hogy azt szeretnék, ha Xboxon is egyre több PlayStation-stílusú blockbuster játékuk lenne.

Phil Spencer: nem törünk VR-os babérokra

Habár a Sony, a Facebook és a Valve nagy lehetőségeket lát a VR-os hardvergyártásban, a Microsoft látványosan elkerüli ezt a versenyt. Az Xbox fejese, Phil Spencer továbbra is kitart az álláspontja mellett.

Streammel ünnepli a Microsoft az Xbox szülinapját

Idén tartja a huszadik születésnapját az első generációs Xbox, és így maga az Xbox márka, illetve a Halo-franchise is. A Microsoft egy livestreamet is betárazott az alkalom megünneplésére.

Íme, az idei Golden Joystick Awards jelöltjei

Idén már harminckilencedik alkalommal rendezik meg a Golden Joystick Awards díjátadót, amelynek a minap kihirdették a jelöltjeit. Már lehet szavazni, az eredményeket pedig november végére várhatjuk.