Naruto: Ultimate Ninja Heroes 2 - The Phantom Fortress

  • Írta: Ca$h
  • 2008. július 11.
Link másolása
Gondolom emlékeztek rá, hogy tavaly írtam egy tesztet a játék első részéről, ami a nem véletlenül elhíresült Japán Anime sorozatból lett adaptálva. Akkor még teljesen lesokkolt a stuff grafikája, hangulata és egyébként is minden, amit nyújtani tudott. Igazából nem értem, hogy miért adtam rá ilyen kevés pontot, de most már nem számít, mert itt van nekünk a második rész, ami remélhetőleg szebb, jobb és élvezetesebb lesz, mint az elődje. Lássuk hát!
Ahogyan az a címből is kiderül ezúttal sejthető, hogy valami történettel is meg fognak minket örvendeztetni a készítők. Aki így gondolta azt nem fogja csalódás érni, lévén a játék kiegészült egy kampány-szerű opcióval, de ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor majdnem teljesen újra lett gondolva az egész, illetve kivettek és hozzátettek pár opciót, ami miatt a játékélmény még az első résznél is többet nyújthat az egyszeri gamernek. Először is ki lett véve a tekercses karaktert gyúrható opció, ehelyett lesz nekünk a Ninja útja lehetőség, ahol a különböző helyeken összeszedett ninja pontokkal szerezhetünk egy csomó extra tartalmat. Olyanokat mint zenék, képek, kisfilmek, de ezek közül is a fényképek a legélvezetesebbek, lévén ezekre „kattintva" egy visszaemlékezést láthatunk az eredeti Anime sorozatból, amikből rögtön ki fog derülni mire ez a nagy hírnév. Természetesen mindenki kedvence, a Heroes Mode megmaradt érintetlenül, olyan szinten, hogy semmit sem változott. De sebaj, lévén itt lehet a legtöbb ninja pontot szerezni, úgyhogy csak ajánlani tudom mindenkinek. Ha további információkra vágysz ezzel az opcióval kapcsolatban, akkor keress rá a korábbi cikkemre. Ahogyan azt már írtam, a legnagyobb újdonság a kampányban rejlik, lássuk hát mit is rejt ez a dolog.

The Mugenjo, avagy a Phantom Fortress, tehát a Fantom erődös opció


Ezt választva egy rendkívül élvezetes élményben lesz részünk, ami azon felül, hogy egy képregény stílusban készült néhol átvezető filmekkel megspékelt történet, természetesen rengeteg játéklehetőséget is rejt magában. Ez tulajdonképpen egy kampány, ahol megtudhatjuk, hogy mi is az a Fantom erőd, miért jelent meg mindenki kedvenc titkos ninja városa felet, és hogyan lehet megakadályozni, hogy úrnője megtegye azt amit akar. Természetesen krízis helyzetben mikor a pórnép sorozatosan csak elhull és szenved, mindig akadnak kósza hősök, akik éppen arra járnak és megmentik a világot. Ahogyan az is egyértelmű, hogy mindig van legalább egy valaki, aki tudja, hogy ezt miként lehet megakadályozni. Ez a dolog most sem lesz másképpen, szerencsére Naruto és csapata éppen arra jár, ami nem is csoda, hiszen otthonukat fenyegeti a halálos veszély. De ennyit a történetről, jöjjön hát a lényeg.


Adott lesz nekünk egy kísértet kastélyhoz hasonló erőd, ahol csak szellemek és kellemesnek éppenséggel nem nevezhető környezet fog minket körülvenni. A cél az, hogy elérjük a 99. emeletet, és közben megtaláljuk mind a 8 idéző tekercset, amit elpusztítva az erőd el fog tűnni. Persze azzal senki sem foglalkozik, hogyha az erőd eltűnik, akkor minden élő lélek, aki benne van, jó nagyot fog zuhanni. De az ilyesmire nem adnak kedvenc ninjáink. Maga a játékmenet a jól megszokott egyszerű ütemben fog haladni. Felülnézetből láthatunk egy kis térképet középen egy pici Narutóval, és egyik szobáról kell majd lépkedünk a másikra. Természetesen a dolgunk azért nem lesz ilyen egyszerű, hiszen mindig jól át kell majd gondolnunk, hogy mi legyen a következő lépés. Lesznek olyan segítőtársaink, akik a minket akadályozó romhalmazokat, illetve láthatatlan utakat járhatóvá teszik, ezzel nem kevés energiát és időt spórolva nekünk. Összesen három alap szoba van, az első ahol a történet tovább szokott zajlani, ez a DR – Drama Room, avagy a dráma szoba. A második a TR – Tresure Room, avagy a kincses szoba, ahol egy csomó hasznos dolgot lehet majd találni, ezeknek a nagy része a csatákban lesz majd hasznosítható, de nagy ritkán olyan könyveket is fogunk zsákmányolni, amikkel a kiválasztott karaktert gyúrhatjuk egyre erősebbre. Végül pedig, de nem utolsó sorban lesznek a HE – Healing Room, avagy a gyógyuló szobák, ahol minden képességünk és életerőnk fel fog töltődni, illetve itt tudjuk a 4 fős csapatunkat is összeállítani. De vigyázat! Mert ez a felállás egészen a következő gyógyszobáig megváltoztathatatlan lesz. Végül pedig ott lesznek a feketén jelölt termek, amiket mi magunk tudunk majd változtatni, annak fejében, hogy éppen milyen idéző tekercsek állnak a rendelkezésünkre. Lássuk hát ezeket:


  • Famászás – itt nem lesz más dolgunk, mint Narutóval, akinek egyébként a fára való felfutás a kedvenc időtöltése, eljutni a fa tetejére, ha lehet anélkül, hogy bármilyen kinövésnek nekimennénk, és közben érdemes minden gyorsaságnövelő cipőt is felvenni.
  • Klón próba – itt igazán egyszerű lesz a dolgunk, nem kell mást tennünk, mint amolyan itt a piros hol a piros módon, megtalálni három körben azt, aki nem klón, ha elvesztenénk a fonalat érdemes a középsőt megjelölni, lévén 75%-ban ez szokott lenni a jó megoldás.
  • Árnyék teszt – itt ugyancsak Narutóval kell klántársunknak a mozdulatait követni természetesen három körben, a megfelelő gombok és irányok megnyomásával.
  • Játékterem – ez talán az egyik legidegesítőbb lehetőség, lévén abszolút semmi logika nincsen benne, csupán a szerencsénkre tudunk hagyatkozni. A feladat viszont igencsak egyszerű, félkarú rablózni kell, ha lehet minél több nyereményt elérve a végén. A három 7-es és a „Naruto" feliratok érnek a legtöbbet.
  • Kérdezz-Felelek – itt egyik cimboránk kérdéseire kell helyesen válaszolni, ugyancsak három körben. Ez a mini-játék azoknak fog különösebben nagy örömöt okozni, akik ismerik magát a sorozatot. A többieknek csak a vak szerencse marad.
  • Harc – idővel, amikor már halálra untuk a többi lehetőséget, ez lesz mindenki kedvence. Nem csak azért mert ez mégiscsak egy verekedős játék, hanem azért is mert ez a legélvezetesebb lehetőség, főleg mikor már szét vannak fejlesztve a karaktereink.

Ahogy haladunk felfelé a toronyban, egyre több barátunkkal fogunk találkozni, akik természetesen csatlakoznak majd a nagy csapathoz, és minél többen leszünk annál több képességet tudunk majd hasznosítani a térképen. Szerencsére több lehetőségünk is lesz arra, hogy megváltoztassuk a tekercseket, és ezzel a fekete termeknek a tartalmát, úgyhogy nem kell aggódni a végefelé szinte már csak verekedni fogunk, szobáról szobára.


Természetesen a játék grafikája továbbra is sokkolóan gyönyörű, ha lehet, akkor még szebb, mint az első részé volt, érezhetően javítottak rajta egy keveset. Sajnálatos módon a zenék szinte ugyanazok, persze ez nem olyan nagy baj, hiszen már az első részben is nagyon jók voltak. Ninja pontokat gyűjtögetve rengeteg extra tartalmat tudunk majd megszerezni, amik kellően inspirálják az embert ahhoz, hogy újra és újra elővegyük a stuffot. Rövidre zárva a témát úgy gondolom, hogy a Naruto Ultimate Ninja Heroes 2 – The Phantom Fortress (ilyen hosszú címet még sosem látott a világ), egy igazán jó folytatása lett az elődjének, SŐT igazából szerintem még jobb is lett annál. A pontozásnál igyekeztem nem túl elfogult lenni, pedig többet szerettem volna rá adni. De azt hiszem ennyi is elég lesz ahhoz, hogy mindenki lássa ezt a játékot egyszerűen be KELL szerezni. Ennek a nyárnak mindenképpen ez a gamma a jelenlegi sztárja, persze csak PSP-n. Semmiképpen se hagyd ki! Chakra recovering… megyek is vissza tovább tolni!
Memóriakártya: 352KB
Wireless  Kompatibilis: Igen
Game Share: Igen
Wireless Network: Nem
PSP Danger:  * * *


5.
5.
Ca$h
Nem gond... =) No harag!!!! =)))
4.
4.
Batri
ohh na mind1 akk wifi(nemvok otthon psp-ben :P)

16? o_O az jó sok :D amúgy végigolvastam, de akkor elkerülte a figyelmem...mind1
3.
3.
Ca$h
látom nem olvastad végig a cikket... =) igen lehet egymás ellen tolni, és nem blue tooth-on mivel ez PSP, hanem wifin keresztül. akár 16 cimboráddal együtt is lehet tolni egy jó nagy tournamentet... =)
2.
2.
Batri
majd kiakarom, csak rákell szednem a haveromat hogy vegye meg xD

a képek alapján kiköpött ultimate ninja, ami amúgy rengeteg felejthetetlen pillanatot nyújtott ps2n :P

amúgy bluetooth-on lehet tolni?mmint a verekedős részt...
1.
1.
Ca$h
fúúúú gyerekek... úgy látom nem sokan ismerik közületek ezt a fantasztikus játékot. kár, nagy kár! ezt mindenképpen be kell pótolnotok, legalább az én kedvemért! =)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...