Több mint 8500 Yuzu-példányra csapott le a Nintendo

Link másolása
A japán cég egyetlen DMCA-vel töröltette a Nintendo Switch emulátor 8535 példányát a GitHub több tárolóiból. A lépés mögött a Yuzu és a Nintendo közti gyors lefolyású per és az emulátor még gyorsabb meghunyászkodása állhat.

Február végén fogta perbe a Nintendo az egyik legnépszerűbb Switch emulátor, a Yuzu készítőit, a fő érvük az volt, hogy a program komolyan hozzájárult a kalózkodáshoz. Talán ha a fejlesztők nem adják fel bírósági eljárás nélkül és állapodnak meg a Nintendóval egy 2,4 millió dolláros kártérítésben, akkor máshogy alakult volna a dolog, viszont ez a lépésük felért egy beismeréssel.

A japán cég pedig ezen felbátorodva megkezdte a takarítást, és most egyetlen DMCA értesítéssel töröltetett 8535 darab GitHub tárolót, amelyekről a Yuzut az emulátor fejlesztését és annak hivatalos törlését követően is elérhettük. Bár hivatalos bírósági döntés nem született az ügyben, a Yuzu példájából kiindulva a Nintendo valószínűleg más emulátorokat is megtámadhat a közeljövőben, az már más kérdés, hogy azok a fejlesztők vajon beleállnak egy bírósági eljárásba, vagy beadják a derekukat.

3.
3.
crytek
Vicces cég ez a shittendo.... eleve a szarjait legyen az a konzoljuk vagy a játékaik a legdrágábbak az univerzumban.. Azt szarakodnak ilyenekkel... úgy csinálnak mintha azzal hogy itt keménykednek hirtelen mindenki gépéről elpárolognak a warez nintendo cuccok. Ezek szerint kamu az amit a világ felé jelentenek az eladások meg minden ha ez a pár fillér is kell nekik amikkel nyomiskodnak?

A játékipar legalja ez a cég a szememben
2.
2.
gegory
#1: A Nintendo már tudja, hogy az csak pénzégetetés! Az van, ha beperli az adott céget másnapra bezárják azt és nyitnak egy újat más néven. Mire lemegy a per akkor már nincs gazdája a cégnek, ha meg van, akkor a tulajdonosnak papíron nincs pénze.
Egy szóval az egy igazi szélmalomharc. A neten még el tudja hitetni a részvényesekkel, hogy van befolyása az ilyen ügyekre de szerencsére a Git-ről törölt dolgok a legtöbb embernek a fizikai drive-ján is meg van. Na ezért f0s csak cloud-on tárolni az adatokat mert onnan egy kattintással le lehet törölni.
1.
1.
Grabowsky30+
Nekem furcsa, hogy a japók keménykednek mindenkivel nehogy a szellemi tulajdonukon kevesebbet keressenek! Kivéve a kínaiakkal akik a világ összes kamu Nintendo cuccát árasszák magukból a világra. Felmész az alira vagy bármelyik hasonló kínai szarra és tudsz venni minimum 100féle cuccot aminek van köze a Nintetndohoz! Ott mi a helyzet?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...