Elöntötték a negatív értékelések a Helldivers 2 Steam oldalát, a fejlesztők is reagáltak

  • Írta: aronsz
  • 2024. május 4.
  • Érdekesség
Link másolása
A játékosok hangos elégedetlenségüket fejezték ki azzal a döntéssel kapcsolatban, hogy hamarosan PSN felhasználó is kell a Helldivers 2-höz. A játék készítői elnézést kérnek, de a döntés mellett kiállnak.

A minap mi is beszámoltunk róla, hogy május 6-tól PSN-fiókkal lehet már majd csak játszani a Helldivers 2-vel. A népszerű lövölde cross-platform játszható PC-n és PlayStation-ön, a készítők azzal okolták a döntést, hogy szeretné megvédeni a játékosokat, ezért lesz szükséges a Steam fiók összekötése a PlayStation Networkkel.

A közösség viszont nem értékelte a döntést, meg is indult a review-bombing a Steamen. Ebben elég hatékonyak voltak a játékosok, a SteamDB adatai szerint két nap alatt közel 100 000 negatív értékelést érkezett a játékra, ezzel a közelmúlt értékelései már egyértelműen negatívak, de a játékon található összes vélemény is már vegyes a játék Steam oldalán.

A “hadjáratra” reagált az Arrowhead vezérigazgatója, Johan Pilestedt is. “Nos, azt hiszem, hogy ez jogos. Elnézést kérünk mindenkitől, hogy így alakult ez az egész. Remélem sikerül visszanyerni mindenkinek a bizalmát azáltal, hogy továbbra is nagyszerű játékélményt nyújtunk” írta az X-en. “Én csak jó játékokat akarok csinálni!” zárta a bejegyzést.

A játékosok elégedetlensége tehát eljutott a készítőkig is, azonban úgy tűnik, hogy a döntést nem lehet megmásítani, jövő héttel továbbra is szükséges lesz a PSN account.

29.
29.
almaspite
Úgy néz ki hogy engedett a sony és visszavonták a döntést.

Léteznek még csodák.
28.
28.
crytek
A társadalom nem birka része elérte a célját ismét...visszalépett a sony

"Helldivers fans -- we’ve heard your feedback on the Helldivers 2 account linking update. The May 6 update, which would have required Steam and PlayStation Network account linking for new players and for current players beginning May 30, will not be moving forward.
We’re still learning what is best for PC players and your feedback has been invaluable. Thanks again for your continued support of Helldivers 2 and we’ll keep you updated on future plans."
27.
27.
almaspite
#26: Hát szerintem kicsit gáz ha úgy férnek hozzá az adataidhoz kernel védelem miatt mint a microsoft windowson keresztül.
Azonban a microsoftnál még nagyobb adatlopás még nem történt, a Sonynál visszont igen.
26.
26.
Extol
#25: Az embereket ma már nem érdekli hogy kémkednek-e utánuk vagy sem. Sajnos az van hogy az emberek elhülyültek a közösségi oldalak okozta sztárillúzióban, főleg a legfiatalabb generáció
25.
25.
almaspite
#24: Ez is gusztustalan, hogy megvetted játékot majd kirugják alólad a supportot. :)

Leírtam, én egyszerűen nem akarom hogy a Sonyi is kémkedjen utánam egy kernet védelemmel... a megbízhatóságukról amúgy is odák vannak írva steamen.
Nekem ez a fő személyes okom.
Mindenki mással nem tudok vitatkozni, hogy miért pont most találták ki ezt. És teljesen igazat adok nekik arra hogy egyszerűen azt mondják hogy bocsi, de ezt már nem.
24.
24.
crytek
#23: Kár hogy nem írod le nekik, hogy miért, így agyérgörcsöt fognak kapni hogy nem tudják..:)

Nem mellesleg...

Több, mint 100 országban már le is vették Steam Store-ból a játékot, mivel ott nem lehet PSN fiókot létrehozni. Ők nem is játszhatnak tovább, megy a mass refund. Sony say: Bocsánat :)
Szép volt Sony jár a taps
23.
23.
almaspite
#19: és #20: nem mert jogos a hiszti. Steamen meg magyarázták miért, még olyan emberek is akik értenek hozzá.
22.
22.
sasncore
#5: Ha már személyeskedsz... A való életben ugass! Közösség ott kezdődik tiszteletben tartod a másik ember véleményét, ps nél voltak a legnagyobb adatlopások, amikről későn tájékoztatták a felhasználókat, kedves homoerectus!
21.
21.
crytek
#19: Hát ha neked a kötelező = a "esetleg aki akarja lehet linkelni a crossplatform miatt" dologgal akkor ott ajánlatos orvosi beavatkozás... De egyszerűbb rinyálni ja...

20.
20.
Asshya
:⁠-⁠D Hihetetlen mekkora rinya megy a semmiért,ovodás szint,ez legyen a legnagyobb bajotok az életben!
19.
19.
daenath
Ugye tisztaban van az itt meg jellent nagyerdemu hogy eleve igy indult a game!Csak manapsag egyszerubb rinyalni...
18.
18.
almaspite
#16: Ha beleolvasol a kommentekbe, akkor találsz közöttük egy párat amik logikusan levezeték mi a gondjuk a döntéssel és igazság szerint nehéz nekik nem igazat adni.
17.
17.
almaspite
#5: Nem igaz. A launch napon se kérték, hogy regisztráljunk. A fejlesztőket is meglepte, hogy ilyen népszerű lett a játékuk, szóval ez egyszerűen nem igaz. Most döntöttek mellette, mert nem első nap ömlött be a rengeteg játékos ha nem utána. Három nappal a megjelenés után leállt a matchmaking(Amikor Asmong elkezdte promozni a játékot, hogy milyen jó)... lekapcsolták a crossplay. Igen tűzoltásként szolgált intézkedések nem az első nap jöttek. Tisztán emlékszem a barátommal, hogy 3-4 napig normálisan tudtunk játszani, utána nem működött a matchmaking kb 1 hétig alig tudtunk haladni ketten. A szerverrel kvóta volt a belépésre, este lehetlen volt bejutni stb.

#7:
- A gond nem a launcherel van, ha nem hogy a sony adatot akar gyűjteni. Ne felejtsük a játék alatt kernel alapú védelem szolgál(Ha akarják látnak bármit a gépeden). Illetve többször is kifejtették a véleményüket, hogy a Sony bizonyította hogy nincs a kezeik között biztonságba az adataid.

- Utolsó dolog, Sony bannal fenyeget ha nem regisztrálsz felhasználót. Ami mocsok undorító kommunikáció tőlük, még ha nem is igaz.
16.
16.
sanada
#15: Szóval te is síró csecsemő lettél volna egy 5 perces mutatvány miatt.
15.
15.
Extol
Jó látni, hogy a játékos társadalmat nem lehet azért teljes egészében megvezetni.
Sehol a világon nincs úgy, hogy ha veszel valamit, pl egy kocsit, az eladó utólag azt mondja, hogy hé az autódat átfestem hupikékre, jó lesz ha belenyugodsz.

Már láttunk olyat, hogy egy játék DRM szerver hiányában meghalt, szimplán azért, mert a DRM mint szolgáltatás megszűnt. Részese voltam ennek. Én nem játszom a játékot, de én is kinyilvánítottam volna a véleményem egy piros kéz mellett.
14.
14.
zoli12i
#12: Menjél töltsél le pár módot, majd lenyugszol. Bár csoda, hogy egy teljes mondatot le tudtál írni, amiben nem szerepel a “modding”.
Azért nyomasztó ha már crytek seggébe próbálsz bujkálni.
13.
13.
hedzsooo
#11: ...Vicces a srac azert, meg kell hagyni, na. XD
12.
12.
hedzsooo
#10: Szerintem ahhoz kellene inkabb csak hozza irnod, amirol van fogalmad. :D XD
11.
11.
crytek
#10: Nem lehet értékelni játékot megvétel nélkül.
10.
10.
zoli12i
#9:
2. Elvileg ahol nincs PSN, ott lehet tolni nélküle is, de erről nincs teljes infó. Kínát meg hagyjuk.
3. Ez meg szimplán paranoia. Nem muszáj igazi adatokat megadnod, másfelől mindenkit feltörtek már...

Plusz ráadás, hogy Steamen úgy is lehet értékelni (tudtommal), hogy nincs meg a játék. Ez nem tudom, hogy tényleg így van-e még mindig, mert rég nem néztem ott értékeléseket.
9.
9.
Gariss
A játékosoknak az a problémája, hogy:

1 Amikor kijött a játék a Sony felhasználói feltételei között mint opcionális funkcióként ajánlották fel a PSN összekapcsolását a PC játékosoknak a crossplay érdekében. Ezt a Sony a napokban átírta kötelezővé.

2 Rengeteg ország van ahol a PSN nem elérhető illetve a VPN használata sem segít, kínai játékosok próbálták az utóbbit és ki lettek bannolva. Gyk van egy szoftvered amit legálisan megvásároltál, de egy hét múlva nem tudod használni mert a kiadó átírja a szabályzatot, aminek amúgy 0 kihatása lenne a játékra. Ha előre lett volna jelezve, hogy a PSNt nem supportáló országokra ez nem kötelező, elkerülhető lett volna ez a szarvihar, de a játékosok az Arrowheadre, az AH meg Sonyra mutogat mivel megoldás még nem lett belengetve erre.

3 Sony nem az adatbiztonságáról ismert, százmilliós adatszivárgás történt az utóbbi húsz évben és nagyon rosszul kezelték az incidenseket.

4 Ez már csak konteó egyesek felől, de a Sony pont mostanában lengette be a Paramount felvásárlását, és a PSN felhasználói számok felboostolása esetleg befolyásolhatná a cég értékét ami kihatással lehet az előbbi megvételére.
8.
8.
Spazz Maticus
#5: Te miről beszélsz ember ? XD...
Véleményt írtam a saját nevemben.

Ki is hisztizik itt most ?
Olvasd már el mit írtam és mire reagálva, még mielőtt majd te eldöntenéd a "közösség" nevében hogy ki való és ki nem, és miért a "közösségbe"...XD

A magánvélemény szó értelmét azért vágod ugye ?

Meg hogy ugyanezen " közösség" jelentős része akinek a nevében te itt "jól megmondod nekem" most fejezte ki épp hasonlóan nemtetszését az ügyben mint én ? XD...

Hasonlóan gunyoros stílusban mint az 1hsz.-ban, én is oldalakat tudnék írni azokról, akiknek "nem jelent gondot" az hogy gondolkodás nélkül regisztrálgassanak/adják adataikat mindenhová akár egy sz@ros "virtuális bizb@sz ajándékért, skinért lóf@szért is" is, vannak sokan ám -mint ebből az esetből is látszik- akik szerint ez ugyanolyan szánalmas, mint neked az, hogy ennyi idő alatt míg ezt beírom "már 10x meglett volna az az acc."...

De én meg akkor se csinálnám meg ha 0,1 mp.-ig tartana, ennyi.
Csak különbözőek vagyunk, ne lihegd túl a dolgot. ;)

A "közösség" nevében beszélés helyett pedig javasolnám neked is, pl. a "szerintem" szó használatát.

Azzal együtt 100%-ban respektálom a véleményed ha máshogyan is gondolom, de így, "közösség" nevében csak mulatok rajta... ;)
7.
7.
zoli12i
#3: Good-bye!
Eggyel kevesebb!
5.
5.
deepestdeep
#3: Eredetileg is kellett volna a PSN linking, csak lelőtték mert nem bírták a szerverek. Ez egy egyszeri dolog egyébként, nem kell telepítened hozzá semmit, csak egy accot csinálni és egyszer megadni a játékban. Amennyi idő alatt beírtad az anyázást, már 10x meglett volna az az acc. De biztos megéri inkább hisztizni és nem játszani egy remek játékkal, az írásod alapján nem fogsz hiányozni a játék közösségéből :P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...