Túl a 125.000 egyidejű játékoson a V Rising

A készítők még a pénteken elért 100.000 főt ünnepelték meg, de idő közben a játék újabb magasságokba szökött, lassan megközelíti a korai hozzáférésben két évvel ezelőtti csúcsát.

A Legóval közös projekten dolgozhat a PlayStation

A bennfentesek pedig azt is tudni vélik, hogy melyik franchise-zal kapcsolatos a kollaboráció, a pletykák szerint pedig a májusra tervezett eseményen jelenthetik be a dolgot hivatalosan is.

Betiltották a Steamet Vietnámban

Hivatalos nyilatkozat vagy döntés ugyan még nem született, viszont az internetszolgáltatók már elérhetetlenné tették a program weboldalait. A dolog mögött a helyi fejlesztők versenyhelyzetének javítása állhat.

Szárnyal a Hi-Fi Rush és a The Evil Within értékelése Steamen

A játékosok egyre aktívabban reagálnak az iparban történt változásokra és egyre több online „tüntetésnek” lehetünk szemtanúi az utóbbi időkben. Míg a Helldivers II negatív, addig a Hi-Fi Rush és a The Evil Within-játékok pozitív review bombingot kaptak.

Kiszivárgott a Transformers: Reactivate nyitánya

A 2022-ben bejelentett Transformers-játékban az Autobotok és az Unicronok összefognak az emberiséggel, hogy megvédjék a Földet egy új fenyegetéssel szemben. Az online akciójáték első 2 perce kiszivárgott.

A Ghost of Tsushima PC-s verziója is elérhetetlen több országban

Ahogy a Helldivers 2 is elérhetetlen azokban a régiókban, melyekben nincs PlayStation Network, úgy a Ghost of Tsushimát is korlátozta a Steam és több, mint 177 országban nem lehet megvásárolni a játékot.

Mégsem válnak elérhetetlenné az Adult Swim-játékok

Pár hónapja reppent fel a hír, miszerint a Warner Bros. számos olyan játékot tesz elérhetetlenné és von ki a piacról, melyek az Adult Swim égisze alatt, segítségével jelentek meg. Most kiderült, hogy a cégóriás visszakozik, sőt az eredeti fejlesztőkre szállhatnak a jogok.

Ingyenes Steamen az eredeti Marathon

Nem elég, hogy megjelenhetett az eredeti Marathon, a Bungie egyik, ha nem a legmeghatározóbb FPS-e, de még ingyenes is, sőt már készülőben van a Marathon 2 és a Marathon Infinity is.

Stray Gods - Orpheusra fókuszál a készülő DLC

A közönségsiker szerepjáték-musical egy történet fókuszú kiegészítőt kap, melynek főszerepében ezúttal a mitikus bárd, Orpheus fog állni. A hírt természetesen egy videóval jelentették be, és már a megjelenési dátumot is tudjuk.

Korhatár-besorolást kapott a Visions of Mana

Ami azt jelentheti, hogy az eddig csak rendkívül tágan "majd valamikor nyáron érkező" játékhoz előfordulhat, hogy hamarosan konkrét megjelenési dátumot is tudunk majd kötni.

Újabb leépítések a CI Games háza táján

A Lords of the Fallen és a Sniper: Ghost Warrior mögött álló cég újabb leépítéseket jelentett be, alig pár hónappal a legutóbbi karcsúsítás után, ezúttal 30 munkavállalótól válnak meg.

Együttműködik a Dungeons & Dragons és a Dead by Daylight

A Dead by Daylight fejlesztője valamint a kiadója megegyezést kötött a Wizards of the Coasttal. Bár egyelőre nem erősítették meg, hogy pontosan mi a terv, nagyon úgy tűnik, hogy D&D-szörnyek érkeznek a horrorjátékba.

Játékfejlesztők: "A felvásárlás a stúdió bezárásának első lépése"

Ez a hét stúdió bezárásokról szólt, ennek apropóján egy külföldi lap játékstúdiók alapítóit és vezetőit kérdezte az ipar állapotáról. A megszólalók nem voltak túl pozitívak.

Hamarosan bejelenthetik a God of War: Ragnarök PC-s verzióját

Egy szivárogtató szerint még ebben a hónapban bejelentik a népszerű játék PC-s portját, ezzel folytatva azoknak a címeknek a sorát, amelyek lemondanak a platform-exkluzivitásról.

A Hades II miatt csúsztatják a Rogue Prince of Persiát

Eredetileg május 14-én érkezett volna a The Rogue Prince of Persia, azonban a héten váratlanul elérhetővé vált a Hades II és annyian játszanak fele, hogy az Evil Empire inkább eltolja a saját címét, egyelőre nem tudni mennyivel.

Jól megy a Konami szekere, 70 százalékkal nőtt a nyeresége

A japán kiadó nagy lépéseket tett a játékfejlesztési részlegének felvirágoztatásába, az elmúlt teljes üzleti évben 70 százalékkal több profitot ért el el, mint egy évvel ezelőtt. Pedig még Metal Gear Solid Delta és a Silent Hill 2 meg sem jelent.

Edgerunners kiegészítőt kap a Cyberpunk RED szerepjáték

Sajnos nem készül a Cyberpunk Edgerunners második évada, de aki szeretne ismét elmerülni a Cyberpunk világban, annak jó kikapcsolódást jelenthet az asztali szerepjátékhoz érkező kiegészítő, mely a 2077 és Edgerunners eseményeit köti össze.

Havi előfizetést is válthatunk az Assassin’s Creed Infinity-hez?

Az ismert szivárogtató szerint az Assassin’s Creed Infinity havi előfizetéses rendszert is kínál majd, amellyel hozzáférhetünk a frencsájz régebbi játékaihoz, DLC-khez és exkluzív ingame tartalmakhoz is.

Fallout 76 - elektromos viharokkal és mutáns pulykákkal vár Skyline Valley

Úton van már a Fallout 76 következő nagy frissítése, a Skyline Valley, amely egy teljesen új régióval bővíti az MMO térképét. A Shenendoah-völgy persze eddig sosem látott veszélyeket is tartogat.

További tartalmak jönnek a Dead Island 2-be

Egy éves lett a Dead Island 2, és a múlt hónapban futott be a második sztori DLC hozzá, amiről azt hittük, hogy az utolsó tartalmi bővítés lesz, de a Dambuster Studios ránk cáfolt, nem állnak le a támogatással.

HWSW: Júliusban indul az Xbox mobilos játékáruháza

Most már a bevezetés hónapját is tudni, de egyelőre natív app formájában még nem lesz elérhető a Microsoft új szolgáltatása - írja a HWSW a régóta pedzegetett mobilos játékáruházról.

Kiderült, bekerül-e a Game Passbe a Call of Duty

Lapértesülések szerint a Microsoftnál nincs egyetértés abban, hogy a jövőbeli Call of Duty-játékok bekerüljenek-e a Game Pass katalógusába. A vita már egy jó ideje folyik, az ügy végére most Sarah Bond tett pontot.

Egy harmadik Jurassic World-játékot is készít a Frontier Developments

A Jurassic World Evolution első és második része után is visszatér a frencsájzhoz a stúdió, bár azt nem tudjuk biztosan, hogy az új játék a parkmenedzser harmadik része lesz-e, vagy más műfajban próbálnak szerencsét.

Csupán az aksi üzemidejében javult az új Asus ROG Ally

Nem az igazi Asus ROG Ally 2-t jelentette be a tajvani vállalat, hanem csak egy revíziót, amely jobb akkumulátor-üzemidővel és szerelhetőséggel bír. Az Asus ROG Ally X teljes bemutatója június 2-án várható.

Demót kapott a Banishers: Ghosts of New Eden

Három hónappal a teljes változat megjelenése után próbálhatjuk ki a Banishers: Ghosts of New Eden-t, hiszen megérkezett a szellemvadászós anyag demója. Az első komplett küldetést játszhatjuk végig benne.