Több milliárd dolláros veszteség mellett is megéri a Metának a virtuális valóság

  • Írta: aronsz
  • 2024. április 26.
  • Hír
Link másolása
A Meta több mint havi egymilliárd dolláros veszteséggel működteti a VR-részlegét, de Mark Zuckerberg úgy véli, hosszútávon így is meg fogja érni. Igaz, a vállalat egésze profitábilis.

A Meta továbbra is önti a pénzt a Reality Labs névre hallgató, virtuális- illetve augmentált valósággal foglalkozó részlegébe, annak ellenére, hogy az elmúlt két évben több, mint havi egymilliárd dolláros veszteséget könyveltek el – számolt be a Eurogamer.

Legutóbbi termékük egy olyan Ray-Ban Meta szemüveg, amivel minden eddiginél kisebb hardverbe sűríthető egy mesterséges intelligencia által vezérelt asszisztens. Az eszközzel indíthatunk videóhívást, válaszol a kérdésekre az alapján, hogy merre nézünk a használata közben.

A legutóbbi negyedévben 440 millió dolláros bevétel ellenére 3,85 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el a részleg. Azonban ez túlságosan nem rengette meg a Meta egészének költségvetését, ami ugyanezen időszak alatt 12 milliárd dolláros nettó profitról számolt be.

Mark Zuckerberg elmondása alapján az új technológia kifejlesztése mindig is drága, azonban a múltban ez mindig kifizetődött a vállalata számára, így ebben az esetben is erre számít. Úgy néz ki tehát, hogy a Meta továbbra is elkötelezett a virtuális valóság mellett. A technológia népszerűsítésének egyik lépése a vállalat részéről az is, hogy megnyitják a Quest headsetek operációs rendszerét a külső hardvergyártók előtt.

1.
1.
Extol
Hogy ne lenne profit. Sok millió ember folyamatosan szolgáltatja az adatokat ennek az aljadék vállalatnak
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...