Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy próbakör

Link másolása
A Capcom jóvoltából hamarosan ismét visszaülhetünk a japánosan túltolt tárgyalótermekbe, ahol senki és semmi sem az, aminek elsőre látszik. Vagy talán mégis?

Az Ace Attorney sorozat sokáig Japán, illetve a Nintendo tulajdonosok kiváltsága volt, hiszen az eredetileg még 2001-ben indult széria részei egyáltalán nem, vagy csak jóval később jutottak át a szigetország határain. Ennek ellenére az évek alatt hatalmas rajongótáborra tett szert ez az elsőre meglehetősen furcsa és igencsak túltolt kalandjáték/vizuális novella keverék, de pont ebből az egyediségéből adódik az a bája, ami miatt milliók rajonganak Phoenix Wright és Apollo Justice kalandjaiért. És szerencsére a számuk egyre csak növekszik, ami annak is köszönhető, hogy a Capcom immáron felénk is elérhetővé tett pár epizódot, méghozzá egybecsomagolva és kissé feljavítva, ezáltal kiszolgálva az aktuális konzolok, valamint PC-k támasztotta igényeket.

Erre először 2014-ben került sor, mikor a Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy keretein belül a sorozat első három részét kaptuk meg némileg modernizálva, majd 2022-ben az eredetileg csak Japánban kiadott The Great Ace Attorney Chronicles is tiszteletét tette a nyugatibb régiókban. Ez a sorminta pedig 2024 januárjában folytatódni fog, hiszen akkor jelenik meg nálunk az Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy, ami ismét három epizódot foglal majd magában, amik az eredetileg még 2007-ben DS-re kiadott Apollo Justice: Ace Attorney, a 2013-ban szintén DS-en debütált Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies és végül a 2016-os 3DS-es Phoenix Wright: Ace Attorney – Spirit of Justice. Sőt, hogy teljesen legyen az élmény, még két DLC-t is kapni fogunk a játékokhoz csomagolva, amikkel együtt immáron 16 ügyben bizonyíthatjuk majd rátermettségünket. 

Méghozzá kedvünk szerint, hiszen egy új lehetőségnek hála bármelyik játék bármelyik ügyébe fejest ugorhatunk, azaz nem kötelező kronológiai sorrendben haladnunk, ha van egy kedvencünk, rögtön a dolgok sűrűjébe vághatunk. Mindezt természetesen feljavított látvány mellett, bár egy vizuális novella esetében nem tudom, mennyire kell ezt komolyan venni, ugyanakkor az Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy-n valóban látszódik némi extra gondoskodás. Sajnos azonban teljes szinkront ezúttal sem kapunk, cserébe viszont jóval több nyelven olvashatjuk a pötyögések alatti feliratokat. Ha pedig valaki ezek mellett nem szeretne mással foglalkozni, arra is lesz lehetősége, hiszen az újonnan bevezetett Story módban csak és kizárólag a történetre kell figyelni, minden mást megold helyettünk a játék, ezzel egy csapásra bűnügyi sorozattá változtatva a feladványokkal teli kalandokat.

A néminemű grafikai tuning mellett tartalmi bővítéseket is kapunk, méghozzá nem is keveset. A korábban már említett két DLC-én, azaz a Turnabout Reclaimeden, valamint a Turnabout Time Traveleren kívül olyan extra kosztümökben is pompázhatunk a szószékeknél, amiket korábban csak az előrendelők húzhattak fel a karakterekre. Ennél már valamivel fajsúlyosabb dolog az Orchestra Hall, ahol a játékban megtalálható összes zenét lejátszhatjuk, mindeközben pedig a képernyőnk színpadán különféle Chibi karakterek táncában gyönyörködhetünk. Külön érdekesség, hogy a hivatalos soundtracken felül további 14 dalt is kapunk, amiket annak idején csak és kizárólag az Ace Attorney 15th Anniversary Orchestra és az Ace Attorney 2019 Orchestra koncerten hallhatott a nagyérdemű.

A hangzatos tartalmakon túl eddig sosem látott képi anyagok is a csomag részét képezik, amiket az Art Library menüpont alatt találunk majd meg. Ide korábban sosem látott tervrajzokat, karakterskicceket és háttérkoncepciókat pakoltak a készítők, amiken keresztül remekül végigkövethetjük a három Ace Attorney-játék útját a tervezőasztaltól a végső megjelenésig. Ezen felül itt olvashatjuk el az előzményként funkcionáló animét, a Spirit of Justice-t is, ami kiválóan megalapozza majd a hangulatot. Végül pedig, de nem utolsó sorban belevethetjük magunkat az Animation Studio névre keresztelt szerkesztőbe, ahol teljesen szabad kezet kapva hozhatunk létre olyan jeleneteket, amik a főbb játékok történetei alatt elképzelhetetlenek lennének.

Az Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy-nak hála egy-két részt leszámítva szinte már a teljes sorozat elérhető lesz nálunk, méghozzá az összes platformon, így aztán aki kíváncsi arra, hogy milyen egy japánosan túltolt tárgyalás, az bátran tud szemezgetni a különféle epizódok között. Természetesen ez az őrület nem lesz mindenki játéka, ugyanis a harsány karakterek és az agyament helyzetek könnyedén elidegeníthetik maguktól a zöldfülű ügyvédjelölteket, viszont akit beránt ez a miliő, akárcsak egyetlen pillanatra is, azt garantáltan soha többé nem ereszti el és lépten-nyomon azt ordibálja majd, hogy „Objection!”.

Az Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy január 25-én fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re, valamint PC-re. 

Kapcsolódó cikk

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...