Szabályzatok

Gyakori kérdések

Mi ez az egész?

A Gamekapocs 2000 óta működő online játékmagazin, ahol napi szinten beszámolunk a legfrissebb hírekről, eseményekről, valamint hozzáértő íróink letesztelik a legújabb játékokat. Az elmúlt években született több ezer cikk a garancia arra, hogy van tapasztalatunk tesztelésben, és biztosíthatunk afelől, hogy csak minőségi, részrehajlás nélküli cikkeket jelentetünk meg.

Hol lehet titeket elérni?

A Kapcsolat oldalon találhatod a stábtagok nevét és email címét. Sajtóközleményeket az info@gamekapocs.hu-ra várunk.

Kötelező regisztrálnom?

Egyáltalán nem, ha csak olvani szeretnél, azt regisztráció nélkül is megteheted.

Akkor mégis miért érdemes regisztrálni?

Elég sok minden miatt! Tagja lehetsz a közel 70 ezer főt számláló Gamekapocs közösségnek, kommentelhetsz, blogot vezethetsz, galériád lehet, ismerkedhetsz, barátkozhatsz, követheted a kedvenc játékaid frissítéseit, pontot gyűjthetsz, szintet léphetsz, stb, stb... Huh, hát ez jó sok minden :) Próbáld ki te is, regisztrálj! Csak 2 perc az egész és teljesen ingyen van.

Ki regisztrálhat?

Bárki, aki be tudja tartani a felhasználási feltételeket.

Mi az a felhasználói név (nick)?

Ezzel a névvel jelentkezel be az oldalra, és ezt látja a többi látogató is. NE az igazi neved és NE az e-mail címed add meg, hanem egy általad kitalált, egyedi fantázianevet! Pl. KisFarkas, vagy JooCii12, ilyesmi.

Milyen megkötések vannak a felhasználói névvel kapcsolatban?

Minden nick névegyedi, nem szerepelhet két ugyanolyan nevű felhasználó a rendszerben. A névben nem használhatsz különleges karaktereket, csak az angol ABC kis- és nagybetűit, számokat, szóközt és kötőjelet.

Utólag módosíthatom felhasználói nevem?

Nem, sajnos erre nincs lehetőség. Tehát jól válaszd ki a neved!

Régen regisztráltam, elfelejtettem a jelszavam - mit tegyek?

Kattints az elfelejtett jelszó linkre, add meg azt az e-mail címet, amivel regisztráltál, és küldünk neked egy új jelszót.

És ha nem emlékszem az e-mail címemre sem?

Akkor írj nekünk, és segítünk.

Nem találod itt a választ?

Habár a Segítség oldalt folyamatosan bővítjük, tudjuk, hogy vannak még megválaszolatlan kérdések. Ezért nyugodtan írj nekünk, vagy kérdezz a Fórumban!

Játék értékelési szempontok

A Gamekapocs 1-től 10-ig terjedő skálán értékeli a játékokat, ám sok más magazinnal ellentétben, ahol gyakorlatilag 7 pont alatt már nincs élet, nálunk az 5 pont még tényleg a közepesre sikerült anyagokat jelöli.

A Gamekapocs a tesztelés alatt, s az értékelés közben azt a bizonyos x-faktort (nem, nem az éneklős műsort) keresi a játékokban. Azt a kis pluszt, amitől igazi hangulata, szelleme lesz az adott anyagnak, amiből érezzük, hogy a fejlesztők tényleg beletették a szívüket és a lelküket minden egyes bájtba. Éppen ezért magas pontszámokat kaphat egy olyan játék is, ami ugyan nem használja a legmodernebb grafikus motort, és az összes elérhető technikát, de mégis élmény minden egyes vele eltöltött perc.

Ennek az ellenkezője is igaz: hiába kapunk a kezeink közé egy négydimenziós, még a valóságnál is szebb cuccot, ha nem varázsol el, ha a játékmenet megtapasztalva nem kezdünk el viszonylag gyakran sikítva rohangálni a nappaliban az örömtől, akkor nagypontszám bácsi sem jön.

Különösen értékeljük, ha sokat kapunk a pénzünkért: szeretjük a korrekt módon hosszú játékidőt, és a változatos multiplayer lehetőségeket, s ez utóbbi hiányát csak nagyon ütős sztori, vagy forradalmi egyjátékos rész feledtetheti el velünk.

A legjobb persze, ha a tesztalanyban minden megvan: az arcgörbítően brutális grafika, a mindent elsöprő hangulat, a fantasztikus játékmenet, s a megunhatatlan multi. Meg persze az sem árt, ha emellé még emlékezetes muzsikákkal, és király hangokkal kényeztetik el fülecskéinket.

Gamekapocs szabályzatok

Kommentszabályzat:

 • A kommentszabályzat betartása minden felhasználó számára kötelező!
 • A cikkek és hírek kommentfala azt a célt szolgálja, hogy az olvasók megoszthassák gondolataikat és véleményüket az adott témával kapcsolatban. Nem chat, és nem üzenőfal: konstruktív diskurálásoknak ad helyet!
 • Az előző pont kiegészítése: a témától eltérő (off) és a tartalmatlan (pl.: “Első!”) kommenteket azonnal töröljük.
 • Jótanács: igyekezz összeszedetten fogalmazni, figyelj a helyesírásodra, és ne felejts el lekönyökölni a Caps Lockról!
 • A kommentekben tilos a személyeskedés! Ha valaki valamit rosszul tud, más a véleménye, vagy csak más platformon játszik, attól még nem hülye, és még az anyukáját is felesleges belekeverni. A fölényeskedést szintén kerüld!
 • Legyél Te az okosabb: kerüld a flame-et, parttalan vitában felesleges részt venni, és nem kell, hogy a Tiéd legyen az utolsó szó! A rendszeres flamegerjesztők kommentelési lehetőségét megvonjuk!
 • Kerüld a káromkodást!
 • Szigorúan tilos rasszista, mások vallását, nemzetiségi és kisebbségi hovatartozását sértő megjegyzéseket tenni!
 • Tilos a kommentekben a kereskedelmi célú reklámozás!
 • A moderátoraink legfeljebb kétszer figyelmeztetnek, utána megvonják a kommentelési lehetőséged, szigorúbb kihágás esetén pedig kitiltanak az oldalról. A moderátorok ítételét felülbírálni szigorúan tilos!
 • Szabálysértésnél szólj a moderátoroknak, nem Neked kell intézkedni! Moderátoraink: hakydakillah, drakecsaj, K2 The Highest, felegyi, dareal és tjames.

Blogetikett:

 • A blogodat a profilodból érheted el, ezekbe a bejegyzésekbe azt írsz, amit szeretnél, és úgy, ahogy jól esik - bármilyen témában. Végre kiteljesedhetsz! A legjobb írásoknak a Gamekapocs stábja külön publicitást ad.
 • Mindazonáltal néhány alapvető illemszabályt be kell tartanod, és egy-két jótanácsot fogadj el tőlünk, mert egy nívót a blogokat olvasó közösségünk is megkövetel - nem hiányoznak a negatív hozzászólások, ugye?
 • Legyen a blogod tartalmas, igyekezz egyedi témában írni! Szűkös a hely a főoldali publicitást kapó írások számára, senki nem örül, ha az egész éjszakán írt bejegyzését egy kétmondatos kérdés szorítja háttérbe.
 • Ennek megfelelően: ne írj egymondatos posztokat, ez nem Twitter! Ugyanígy lehetőleg ne egyetlen linkből álljon az “írásod”.
 • A blogot felesleges segítségkérésre használni! A játékokkal kapcsolatos technikai kérdésekkel és hardverproblémákkal fordulj a fórumunk felé, csak ott fog célba találni, és ott fognak tudni segíteni!
 • A blogírás lehetőségét mások nyilvános lejáratására használni szigorúan tilos!
 • A blogok kommentjeinél az általános kommentszabályzat él.
 • Figyelem! Tilos a blogposztokat kereskedelmi célú hirdetésre használni, azokban ilyen célra szánt bannert, linket elhelyezni!

Hírbeküldés szabályai

 • Regisztrált tagnak kell lenned.
 • Ha csak rövid információról van szó, és úgy gondoljuk, hogy érdeklődésre tarthat számot, akkor írunk belőle egy hírt, és mindenképpen megemlítünk benne Téged, mint a hír forrását.
 • Amennyiben konkrét hírt írsz, akkor azt lehetőség szerint változtatás nélkül közöljük, és csak minimális (formai) változtatásokat hajtunk végre rajta. Ebben az esetben a hír szerzője Te leszel, a fejlécben a Te neved lesz látható, a dicsőség Téged illet.
 • A beküldött anyagok nem kerülnek ki automatikusan a címlapra. A szerkesztőség fenntartja magának azt a jogot, hogy értesítés nélkül törölje és/vagy ne használja fel a beküldött anyagokat, ha azok hírértéke, formája vagy tartalma nem éri el a Gamekapocs által képviselt minőségi szintet!

Adatvédelem

Adatvédelmi elveinket itt találod.