Vaják - 2. évad sorozatkritika

Második évadjához érkezett a Netflix égisze alatt fogant Vaják-sorozat, amely minden eddiginél jobban elrugaszkodik az alapművektől, és tisztán jelzi a rajongók felé, hogy Lauren S. Hissrichék a saját útjukat szeretnék járni a feldolgozás helyett.

Húsz film, amit látnod kell 2022-ben

A vírushelyzet ellenére azért akadtak olyan alkotások, amelyekre megérte tavaly jegyet váltani. Ez idén sem lesz másként, így összegyűjtöttük azoknak a filmeknek a listáját, amelyekre érdemes lehet odafigyelni 2022-ben.

Ne nézz fel! filmkritika

Egy, a dinoszauruszok kipusztulását okozó meteoritnál is hatalmasabb üstökös közelít a Föld felé. Hiába fedezi fel két csillagász a közeledő veszélyt időben, senki sem veszi őket komolyan, így elkerülhetetlenné válik az emberiség veszte.

Mátrix: Feltámadások filmkritika

A Warner Bros. kijelentette: folytatja a Mátrix-sorozatot, a Wachowski-testvérekkel, vagy nélkülük. Így születhetett meg a Mátrix: Feltámadások - egy kerek trilógia felesleges negyedik része, ami még az eredeti történetet is aláaknázza.

8 bites karácsony filmkritika

Jake-nek minden vágya, hogy karácsonyra kapjon egy NES-t, azonban a szülők nem vevők az ötletre. Ő és a barátai viszont nem adják fel, és minden követ megmozgatnak, hogy szert tegyenek a kor legmenőbb játékkonzoljára.

King’s Man: A kezdetek filmkritika

Matthew Vaughn úgy gondolta, jó ötlet lenne megmutatni, hogyan is alakult meg a különböző titkos ügynökségek és kormányok felett álló King's Man. Mindenki jobban járt volna, ha ehelyett inkább Töki újabb küldetését kaptuk volna meg.

Cowboy Bebop sorozatkritika

A Netflix minden idők egyik legikonikusabb animéjének adaptálására adta a fejét, a végeredményt látva viszont nem lepődnénk meg, ha már a Naprendszer összes űrcowboya a készítőket üldözné a vérdíjért cserébe.

Pókember: Nincs hazaút filmkritika

Pókemberre élete eddigi legnagyobb kihívása vár. Amikor az egész világ számára egyértelmű lesz kiléte, régi életét csak Dr. Strange varázslatával kaphatná vissza. Az viszont félresikerül, így más Pókemberek gonoszait kapja a nyakába.

Szellemirtók - Az örökség filmkritika

Közel negyven éve már, hogy a New York-i események óta egyetlen szellemet sem látott senki. Akad azonban valaki, aki tudja, a túlvilági lények visszatérése csak idő kérdése. Aztán egy nap Summerville kisvárosában minden a feje tetejére áll.

Különösen veszélyes bűnözők filmkritika

John Hartley az FBI különleges ügynöke komoly galibába keveredik, miután fülön csípi a világ egyik legkeresettebb profi műkincstolvaját, Nolan Bootht. Hogy tisztára moshassa a nevét, kénytelen szövetkezni ellenlábasával.

Venom 2 - Vérontó filmkritika

A Venom végére Eddie Brock és Venom egymásra talált, és halálos védelmezőként közösen oltalmazzák San Francisco lakóit. Az idillnek azonban vége szakad, amit csak tetéz a Vérontó nevű szimbióta felbukkanása.

What If...? sorozatkritika

Megannyi párhuzamos világ él egymás mellett, amelyek mindegyike a Marvel Filmes Univerzum eseményeit tartalmazza, csak kisebb-nagyobb módosításokkal. És mindezeken túl él a Szemlélő, aki néma tanúja a számtalan valóságnak.

Örökkévalók filmkritika

Az Örökkévalók már az emberiség hajnala óta védelmezik a Földet. Amikor azonban a rég elveszettnek hitt Deviánsok rejtélyes körülmények között visszatérnek, összegyűlnek, hogy ismét az emberek segítségére siessenek.

Star Wars: Visions sorozatkritika

“Ez már nem is igazi Star Wars!” Hányszor hallottuk ezt a mondatot az elmúlt években, amikor valaki röviden megindokolta, hogy miért nem éli igazán a franchise Disney-éráját. A Star Wars: Visions ennek tükrében különösen bevállalós kísérlet.

Dűne filmkritika

Az Arrakis felszínét borító fűszer a világegyetem legfontosabb nyersanyaga. A császár parancsára az Atreides család kap felhatalmazást a kiaknázására, de akadnak uralkodóházak, akik nem nézik jó szemmel a döntést.

LEGO Star Wars: Terrifying Tales filmkritika

Tavaly a legósított Star Wars-figurák karácsonyozni hívtak minket, idén pedig borzongatással készültek. A LEGO Star Wars: Terrifying Talesben három hidegrázós históriát hallhatunk – a LEGO-mesékhez hű, hebehurgya hangvételben.

The Witcher: Nightmare of the Wolf filmkritika

A Netlfix folytatja a The Witcher-univerzumban való lubickolást, ugyanis az élőszereplős sorozat után már tető alá is hozták a Nightmare of the Wolf animációs filmet, amiben Vesemir bácsi fiatalkori kalandjaiból kapunk egy kis ízelítőt.
  • Írta: Baloo
  • 6 komment

Mortal Kombat Legends 2 filmkritika

Folytatódik a Mortal Kombat történetének Warner Bros. Animation-féle feldolgozása. Az új animációs film mindenben rátromfol az elődjére: amiben az jó volt, ez még jobb, amiben az gyenge volt, ez gyengébb.
  • Írta: gorien
  • 0 komment

Star Wars: The Bad Batch sorozatkritika

A klónok háborúja ugyan már véget ért, de a klónoktól még nem kell elbúcsúznunk. A Star Wars: The Bad Batch átveszi a stafétát Dave Filoni előző szériájától, hogy egy különleges klóncsapattal a főszerepben meséljen el új történeteket.
  • Írta: gorien
  • 6 komment

Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája filmkritika

Shang-Chit közel tízévnyi bujkálás után éri utol a múltja. A szembenézéskor nem csak édesapjával és az általa irányított Tíz Gyűrű nevű terrorszervezettel, de gyerekkori traumáival is le kell számolnia.
  • Írta: Shifty
  • 7 komment