2019-ben bezár a Wii Shop Channel

  • Írta: zoenn
  • 2017. október 1.
  • Gyászhír
Link másolása
A Nintendo bejelentette, hogy a Wii alkalmazásboltja, a Wii Shop Channel 2019. január 31-én végleg bezárja a kapuit, és jövő márciustól már nem is tudunk pontokat adni a profilunkhoz. Csoda, hogy ilyen sokáig húzta a digitális bolt.

A 2006 decemberében indított Wii Shop Channel egy digitális áruház, ahol a Wii- és a később a Wii U-tulajok különféle alkalmazásokat vásárolhattak és tölthettek le konzoljukra. Ugyanitt érhettünk el olyan szolgáltatásokat, mint a WiiWare, a Virtual Console, illetve olyan fontos programokat is találtunk a kínálatában, mint a Wii U Transfer Tool.

A Nintendo a minap hivatalosan is megerősítette, hogy a bolt 2019. január 31-én bezár, és 2018. március 26-tól már nem is tudunk pontokat hozzáadni a Wii Shop accountunkhoz.

A már megvásárolt WiiWare- és Virtual Console-címeket továbbra is letölthetjük, illetve átvihetjük Wii U-ra, de ezek a szolgáltatások is le fognak állni valamikor a jövőben. A pontos dátumot még nem ismerjük. A legjobb az, ha a konzol háttértárán tartjuk a játékokat.

A Wii U-felhasználók továbbra is vásárolhatnak és tölthetnek le címeket a Nintendo eShopból.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...