Házon belül is rekorder a Monster Hunter World

  • Írta: zoenn
  • 2018. február 10.
  • Biznisz
Link másolása
A Monster Hunter World volt a sorozat első nagygépes része az elmúlt évtizedben, amely így újoncokat is képes megszólítani. Bejött a Capcom húzása, elvégre a cég történetének legjobban fogyó címéről van szó.

A Monster Hunter World esete különleges, elvégre hosszú idők óta ez az első nagygépes rész a sorozatban. Úgy látszik, a közönség is rákapott a szörnyvadászatra annak ellenére, hogy a játék továbbra is bitang nehéz, ami nem jó ajánlólevél az újoncoknál.

Aggodalomra nincs ok, hiszen a Capcom bejelentette, hogy a Monster Hunter World a megjelenést követő legerősebb három napot tudhatja magáénak a sorozat történetében: 5 millió példányt szállítottak le a boltoknak PS4-en és Xbox One-on. Február 9-én ez a szám elérte a 6 millió egységet, így a Monster Hunter World lett a Capcom történetének legjobban fogyó címe. Ez a szám már magába foglalja a digitális eladásokat és a kiskereskedőknek elpasszolt kópiákat is.

A teljesítmény azért is nagyszerű, mert a széria korábban 3DS-en hódított, így a veteránoknak más platformra kellett költöznie. A történelem ismétli önmagát: a PS2-n induló frencsájz azért hagyta ki a PS3-at és költözött a Nintendo gépeire, mert a Sony előző generációs konzoljára való fejlesztést túl komplikáltnak ítélte meg a Capcom.

A Monster Hunter World tartalmi támogatása nem áll le, már megérkezett az első patch, amely a multiplayeren és a fegyverek egyensúlyán javít. Az első ingyenes szörny tavasszal landol a játékban.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...