The Magister - paklit építve keressük a gyilkost

  • Írta: gorien
  • 2020. október 9.
  • Bejelentés
Link másolása
Elődünket megölték, és csak rajtunk, a magiszteren áll, hogy megtalálják a gyilkosát. A nyomozás során árulkodó jeleket és bizonyítékokat keresünk, embereket vallatunk, a megoldáshoz pedig kártyacsatákon keresztül vezet az út.

A Nerdook Productions által fejlesztett The Magisternek már az alapgondolata is szokatlan: egy pakliépítős, nyomozós szerepjátékról beszélünk. Mi egy magiszter szerepét öltjük magunkra, és tizennégy napunk van arra, hogy Silverhurst minden zugát felfedezve és a lakóit kikérdezve rájöjjünk, ki az elődünk titokzatos gyilkosa.

Ebben egyrészt segítségünkre lesznek azok a képességek, amelyeket a kiválasztott magiszterünk hoz magával, de a nyomozás lényegi eseményeit kártyacsatákon keresztül éljük meg. Ahogy a hasonló játékokban, így itt is mindenféle „lapokat” gyűjtögetünk: a harcban fegyvereket, a beszélgetésekben kommunikációs trükköket kell bevetnünk.

A gyilkosság minden egyes alkalommal randomgenerált lesz, nem tudhatod előre, mi volt a gyilkos eszköz és ki az elkövető. Mivel a karaktered is sokféle lehet, ezért a nyomozások és a csaták sosem lesznek ugyanolyanok.

A The Magister 2021-ben jelenik meg PC-re és Nintendo Switchre. Az őszi Steam Game Festival keretében játszható a demója, ami segíthet eldönteni, mit is takar ez a „kártyagyűjtögetős-nyomozós szerepjáték” címke.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...