Sol Cresta - shoot 'em up a PlatinumGamestől

Nem csalás, nem ámítás és nem is a Bayonetta 3. A PlatinumGames újraéleszti a 80-as évek árkádgépeinek egyik klasszikus shoot 'em upját. A Moon Cresta és Terra Cresta után idén megérkezik a Sol Cresta.

Egy évvel ezelőtt, április 1-jén a PlatinumGames egy furcsa bejelentéssel rukkolt elő. Csak legyintettünk a "hír" hallatán, miszerint a stúdió egy új árkádgépet készít, vele együtt pedig a Sol Cresta című játékot, a Moon- és a Terra Cresta folytatását.

Ma ismét bolondok napja van, de nagyon úgy tűnik, hogy a japánok legújabb bejelentése nem vicc: tényleg érkezik a Sol Cresta, habár árkádkabinet helyett PC-re, PlayStation 4-re és Nintendo Switchre.

Ahogy azt láthatjuk, a Sol Cresta minden porcikájával a 80-as években bemutatott elődjeit idézi. Egy klasszikus, vertikálisan mozgó shmupról van szó, azzal az egyedi mechanikával, hogy az ütközetek során több űrhajó erejét egyesíthetjük, dokkoltatva azokat.

A hírek szerint ráadásul nem ez az első retro franchise, amit a Platinum újraélesztene, a Sol Cresta csak az első cím a stúdió úgynevezett Neo-Classic Arcade szériájában. Kíváncsian várjuk, hogy mivel rukkolnak elő legközelebb!

0 komment - szólj hozzá!