Bemutatkozott a Madden NFL idei része

  • Írta: fojesz
  • 2021. június 18.
  • Bejelentés
Link másolása
Izgalmas újdonságokat ígér a Madden NFL-sorozat idei része, a korábbiak alapján már csak abban kell bíznunk, hogy az EA Sports mindezt hibátlanul meg tudja valósítani. Lássuk a részleteket és az első látnivalókat!

Teaserek formájában már utalt rá az Electronic Arts, hogy a Madden NFL 22 borítóján két sztár feszít, és így is lett: a legutóbbi Super Bowl nagyágyúi, Tom Brady és Patrick Mahomes pózolnak majd az augusztus 20-án PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, Stadiára és mobilokra megjelenő játék dobozán.

A kiadó nem kevesebbet állít, minthogy a Madden NFL 22 ígéri "a legautentikusabb virtuális futballélményt", amiről két főbb újdonság gondoskodik majd. Egyfelől az új részben helyet kapott egy teljesítményalapú "lendületmérő", amely a pályán történtektől függően ingadozik, és befolyásolja a játékélményt, másrészt érkezik egy funkció, amellyel a hazai pályán játszó csapatok különféle passzív előnyökre tehetnek szert.

Mind a harmincként csapat más-más adottságokkal bír ezen a téren, a Seattle Seahawks például megnehezíti az ellenfeleinek az akciók végrehajtását, Chicagóban a rúgásokat lesz nehezebb eltalálniuk az idegenben játszóknak "a hideg és a szél miatt", míg Denverben "a tengerszint feletti magasság" teszi fáradékonyabbá a riválisokat.

Miután a Madden NFL 21 meccseit 80 százalékban a gép ellen játszották a játékosok, a mesterséges intelligenciára is rágyúrtak állítólag, a hitelességet erősíti továbbá, hogy a játék idén is az NFL hivatalos játékosstatisztikáit használja majd: a bajnokságban a valódi játékosoknak valós időben mérik a teljesítményét a pályán, ezeket az adatokat pedig az EA is megkapta, amik alapján ő realisztikusabb animációkat tud készíteni, és finomhangolhatja a játékmenetet is.

A prezentáció is sokat fejlődik, a készítők újrakeverték a közönség hangját, valamint a játékosok ünneplése és a csapat többi tagjának reakciója is jobban emlékeztet majd a tévés közvetítésekre. A csavar sajnos mindebben az, hogy bármennyire is jól hangzanak a fent leírtak, ezek már a next-gen konzolokra szánt verziók sajátosságai lesznek - a többieknek be kell érniük a játékmódok újdonságaival.

Az EA állítólag rengeteg energiát tesz a Franchise mód fejlesztésébe, a legnagyobb és régóta várt újdonság a stábtagok testreszabásának és fejlesztésének lehetősége, emellett most már akár heti szinten is beállíthatjuk, hogy milyen stratégiát kövessen a csapatunk, és a központi felület is megújul. A kiadó később sem engedné el a játék kezét, és a megjelenés után is folyamatosan frissítené a Franchise módot: a játékosfigyelés lehetősége például egy szeptemberi frissítéssel élesedik majd.

Visszatér majd az árkádos játékélményt ígérő The Yard, amelyről egyelőre annyit lehet tudni, hogy új helyszíneket és narratívaelemeket hoz majd magával, emellett jobban elmozdul a live service irányába. A sztorimód idén a United We Rise nevet viseli, de erről egyelőre szándékosan nem árultak el semmit a fejlesztők, mert szeretnék, ha a játékosok maguk fedeznék fel minden részletét. Ja, és persze az Ultimate Team is visszatér, de talán ez a legkisebb meglepetés.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...