GC 2022: A Dead Island 2 támogatja, de mi az az Alexa Game Control?

  • Írta: fojesz
  • 2022. augusztus 25.
  • Hír
Link másolása
A szemfülesek elcsíphették a Dead Island 2 előzetesének végén, hogy a játék az Alexa Game Control támogatásával érkezik - de mi is az pontosan?

A Gamescom nyitóceremóniáján újra bemutatták a Dead Island 2-t, ráadásul a játék megjelenése már nincs is messze: február 3-án jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re. A szemfülesek figyelmét azonban egy másik részlet is megragadhatta a trailer végén, az új Dead Island ugyanis már támogatni fogja az Alexa Game Control funkciót is.

Mint kiderült, elsőként: az Alexa Game Control az Amazon videojátékos fejlesztése, és lényegében arra használhatjuk, hogy hanggal adjunk utasításokat a játékokban. Ez jól jöhet a navigációnál vagy az irányításnál ("Swap to my best weapon!"), de akár az NPC-kkel is cseveghetünk így. Az Alexa Game Controlhoz nem szükséges majd Echo-eszköz (ezek az Amazon Alexát futtató hardverei), egy mezei mikrofonnal már beszélhetünk is a játékhoz, ha be van kapcsolva a funkció - még csak meg sem kell szólítani Alexát, ahogy az a hasonszőrű megoldásoknál lenni szokott.

Egyelőre nem világos, hogy mely címek támogatják még a fícsört; az Alexa Game Control jelenleg bétatesztelés alatt áll, és folyamatosan várják a fejlesztők jelentkezését az alkalmazásához.

Ez a hír a Gamescom-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...