PC-re is eljöhet a Resident Evil: Village VR?

Link másolása
Bár hivatalos bejelentés még nem érkezett, a Capcom számos nyomot elszórt már szerte az interneten. Vajon tényleg várható PC-re a VR-verzió?

Még júniusban jelentette be a Sony, hogy a Resident Evil: Village kap egy PS VR2-kiadást, hogy igazán bele tudják magukat élni a játékosok Ethan Winters történetébe. Jogosan szeretnénk tehát, ha ugyanezt a változatot megkapnánk PC-re is, miután azonban a Resident Evil 7 VR-kiadása még nem tette meg ezt az ugrást, ezért a Village esetében is szinte esélytelennek tűnt a dolog.

De miért gondolhatjuk másként?

Október 28-án a Capcom frissítette a Resident Evil: Village steames címkéit, amivel a "VR" fület is hozzáadták a leíráshoz. Ez fontos része lehet a marketingnek, mivel ezek a címkék határozzák meg, hogy egy játék megjelenik-e a "még több ilyen" részben, valamint hogy kiemelik-e a "neked ajánlott" fülek alatt és így tovább.

Mindez tehát biztató, azonban ezek mellett az információk mellett érdemes megjegyezni, hogy a Capcom 2017 júniusában a Resident Evil 7-hez is hozzáadta a VR taget, és még mindig várunk arra, hogy ebből legyen valami. Mi több, ha átnézzük a SteamDB előzményeit, akkor azt látjuk, hogy a VR címkét először 2021 májusában adták hozzá a Village-hez, majd többszöri eltávolítás után újból és újból hozzáadták különböző más kétes relevanciájú címkékkel együtt, mint a "hentai" és a "dating sim".

Feltehetőleg van logika a címkékkel való állandó játszadozás mögött, azonban amíg nem érkezik hivatalos bejelentés, addig be kell érnünk a már meglévő játékverziókkal, vagy a Resident Evil: Village VR-támogatásával bővülő moddal. Ez egy Praydog nevű modder munkája, és a Resident Evil 2, a Resident Evil 3 és a Resident Evil 7 játékokkal is kitűnően működik.

A Resident Evil: Village egyébként nemrég kapott új DLC-t, a Winters Expansion egy újabb kameranézetet, extra karaktereket a Mercenaries módhoz, és egy rövid sztorit is tartalmazott, amelyben Ethan lányát, Rose-t alakíthatjuk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...