A PlayStation 5 átlépte a 30 millió eladott darabszámot

Link másolása
A Sony bejelentette, hogy a PlayStation 5 konzolja mostanra átlépte a 30 milliónál is több eladott darabszámot, és a konzolhiány lényegében véget ért.

A Sony bejelentette, hogy a PlayStation 5 átlépte a 30 millió eladott példányszámot, és hogy 2022 decembere volt a PS5 eddigi legsikeresebb hónapja. A Sony Interactive Entertainment elnöke, Jim Ryan a Sony CES technológiai konferenciáján hozta nyilvánosságra az új számot, ami ötmillióval haladja meg a két hónappal korábban, november 1-jén nyilvánosságra hozott 25 milliós számot.

"Igazán nagyra értékeljük a PlayStation közösség támogatását és türelmét, hiszen az elmúlt két év globális kihívásai közepette példátlan keresletet kezelhettünk." - nyilatkozott Ryan. 

Bízva abban, hogy az ellátási problémák mostanra teljesen megoldódtak, Ryan hozzátette: "Mostantól kezdve mindenkinek, aki PS5-öt szeretne az otthonába, sokkal könnyebb dolga lesz világszerte".

A félvezetőchip-hiány komolyan korlátozta az új PS5 konzolok gyártását, de ez sem volt elég probléma ahhoz, hogy megakadályozza a PS5-öt: 2021 júniusában meghaladja a 20 millió eladott darabszámot. Veronica Rogers, a vállalat vezetője ekkor jelentette be, hogy jelentősen fel fogja futtatni a PS5 gyártását. Úgy tűnik, sikerült nekik. 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...