Megszavazták a Sega amerikai szakszervezetét

  • Írta: pandaril
  • 2023. július 11.
  • Biznisz
Link másolása
Még áprilisban jelentették be a dolgozók, hogy minden társosztályt érintő közös érdekképviseletet akarnak létrehozni, a szavazáson elsöprő többség támogatta a szakszervezet létrehozását.

Akárhogy is nézzük, a Sega igen jó időszakot tudhat maga mögött, akár a játékokat nézzük, akár az üzleti mozgásokat, most pedig a munkavállalóknak kedvező változás köszönt be, legalábbis az Egyesül Államokban.

A dolgozók még áprilisban jelentették be abbéli terveiket, hogy egy közös, társosztályokon átívelő szakszervezetet hozzanak létre, most pedig ezt meg is szavazták. A több mint 200 dolgozót tömörítő szakszervezet létrehozását a szavazáson 91-en támogatták, 26-an pedig ellenezték, így létrejött az Egyesült Dolgozók Segát Fejlesztő Céhe (Allied Employees Guild Improving Sega – AEGIS). Az új szakszervezet Amerikában az ötödik ilyen, videójátékos tömörülés, azonban a teljes játékipar legnagyobb, több terültet magába foglaló szervezete lett.

Céljuk természetesen a dolgozók alapbérének és egyéb juttatásainak fejlesztése, a munkakörülmények javítása és szinten tartása, és a dolgozók jogainak védelme lesz. Hogy melyik kiadó vagy fejlesztő stúdió dolgozói fogják a következő szakszervezetet létrehozni, még természetesen kérdéses, azonban várható, hogy a Zenimax, a Blizzard és most már a Sega példáját követve más cégeknél is felmerül az igény a közös érdekképviseletre.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...