Remnant 2 - már úton van a crossplay

  • Írta: szlav
  • 2023. augusztus 8.
  • Hír
Link másolása
Habár a Remnant 2 fantasztikus sikert aratott, sajnos nem minden funkciója készült el a megjelenés napjára. Ilyen a crossplay lehetősége is, amin a Gunfire Games csapata már aktívan dolgozik.

Bőven egymillió játékos felett, széleskörű kritikai és felhasználói elismerésekkel a háta mögött elmondható, hogy a Remnant 2 már most fantasztikus sikert aratott. A procedurális pályafelépítéssel és lőfegyverekkel megfejelt soulslike egyedül is remek móka, de mindenképp megéri ránézni kooperatív módban is. Csupán egy a baj: a játék nem támogatja az elmúlt évek egyik legfontosabb új funkcióját, a platformok közti játékot.

Azt leszögezhetjük, hogy a crossplay széleskörű elterjedése az egyik legjobb dolog, ami a videojátékokkal történt a közelmúltban, ez a funkció azonban a legtöbb játékban még továbbra sem garantált. Technikai fronton nem triviális egy játéktérre hozni a PC, Xbox, PlayStation és esetenként a Nintendo vagy akár a mobilplatformok játékosait, szerencsére azonban a Gunfire Games van annyira elszánt a Remnant 2-vel kapcsolatban, hogy ezt a játékuk megjelenése után is összehozzák.

A Redditen zajló fejlesztői Q&A során merült fel legutóbb a crossplay kérdése, a játék direktora és a Gunfire Games elnöke, David Adams pedig készségesen válaszolt a rajongóknak. Az úriember elárulta: a feladat nem egyszerű, de a csapat már aktívan dolgozik azon, hogy platfromoktól függetlenül együtt játszhassanak majd a Remnant 2 játékosai. Ez a hivatalos megerősítés minden rajongó számára örömhír lehet.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...