Együttműködik a Pokémon franchise és a Van Gogh múzeum

  • Írta: osan
  • 2023. szeptember 13.
  • Videó
Link másolása
Nem, nem olvastátok félre és nem, mi sem tudjuk pontosan, hogy mire is számíthatunk. Szeptember 28-án indul a felettébb meglepő kollaboráció, de addig is nézzétek meg az alig 40 másodperces kis ízelítő videót.

Az amszterdami Van Gogh múzeum és a Pokémon franchise, úgy látszik, meglepő csoportmunkába fogott. Nézzétek meg a bejelentő videót ti is!

Igen érdekes kezdeményezés és még nem tudni, hogy pontosan mire fog kifutni a dolog. A videóban Van Gogh méltán híres Napraforgók című képe elevenedik meg, ahogy a gyönyörű olasz borvidékekre hajazó tájkép előtt hőseink napraforgók között ugrándoznak. A videó végén „újjászületik” a festmény egy sokkal pokémonosabb stílusban.

Vajon Pokémon stílusú képek kerülnek majd a múzeumba, vagy valamiféle videójátékos kalandra számíthatunk? Ha új festmények kerülnek a múzeumba, akkor az mit jelent a művészvilágra nézve? Nem fognak veszteni az eredeti művek értékeikből azáltal, hogy készül belőlük egy, új kommerszebb változat? Szabad-e összemosni két művészetiágat – videójátékok és festészet – ilyen együttműködésben, vagy ez már lerombolja mindkettő mivoltát? Több kérdés is felmerülhet, de választ vagy egy iszonyatosan ráérős művészetelméleti szakember adhat, vagy maguk a kollaboráció résztvevői. Mi inkább az utóbbit hallgatnánk meg.

Szeptember 28-án láthatjuk majd az együttműködés gyümölcsét, addigra biztos minden kiderül.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...