PlayStation 5 - rekordeladásokra számít a Sony az ünnepi szezonban

  • Írta: zoenn
  • 2023. október 27.
  • Biznisz
Link másolása
A idei esztendő hihetetlenül sikeres volt a Sony számára, annak ellenére, hogy a PlayStation 5 csak nem három éve a piacon van, mégis 2023 lehet a legsikeresebb év a konzoleladásokat tekintve.

A Sony operatív műveletekért felelős vezetője, Eric Lempel a CNBC-nek adott interjújában nemrégiben elárulta, hogy a cég arra számít, hogy az idei évben további 25 millió PlayStation 5-öt szállítanak le a boltoknak.

"Ez az ünnepi szezon az első, amikor a minden földrajzi régióban teljesen fel fogjuk tölteni a PlayStation 5-készleteket." - Lempel arra utalt, hogy a konzol piacra dobása óta a masina komoly ellátási problémákkal küzdött a világjárvány és a chiphiány miatt. Ezek a problémák mostanra megoldódtak.

"Még 2020-ban indítottuk útjára a PS5-öt. Ugyanolyan ellátási problémákkal küszködtünk, mint mindenki más. Sajnos nem tudtuk minden fogyasztóhoz eljuttatni a masinát.". A kereslet-kínálat egyensúlyba állításával végre "rekordot döntő eladásokra" számítanak az ünnepi szezonban, a 2023-as év végére pedig 25 millió konzolt szeretnének szétszórni a boltoknak.

Érdekes módon a novemberben piacra kerülő PS5 Slim modellek nem kerültek szóba, nyilván karcsúbb verziók iránt is nagy lesz a vásárlóerő.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...