Csak 2025-ben várható a Professor Layton and the New World of Steam

  • Írta: zoenn
  • 2023. november 29.
  • Megjelenés
Link másolása
Minden rajongó epekedve várta a Level-5 műsorát, hogy végre megtudjon némi konkrétumot a Professor Layton-sorozat következő fő részéről, amire már több mint egy évtizede várnak. Nem is okozott csalódást a stúdió.

A sorozat következő fő része csak valamikor 2025 folyamán érkezik Nintendo Switchre - erősítette meg a fejlesztő, a Level-5. Cserébe viszont kaptunk egy több mint háromperces gameplay trailert, amely alapján nincs ok az aggodalomra, lévén a játék felépítése hasonlít majd a DS-es és 3DS-es elődökhöz.

A Professor Layton and the New World of Steamben továbbra is hangsúlyos szerepet kapnak a poin 'n click-elemek, és a pályát átkutatva tippérméket gyűjthetünk. A videóban Layton és tanítványa, Luke látható, akik egy Mr. Eggmuffin nevű feltaláló műhelyéhez közelednek, de nehezen találják a bejáratot. Luke ezután elővesz egy feljegyzést és máris egy puzzle-ben találja magát.

A Professor Layton-sorozat rendkívül népszerű volt a Nintendo hordozható konzoljain, 2018 júniusáig több mint 17 millió példány talált gazdára belőle. Az első négy játék - a Curious Village, a The Diabolical Box, a The Unwound Future és a The Last Specter -, még DS-re jelent meg, a további két fő epizód, a The Miracle Mask és a The Azran Legacy azonban már 3DS-re. Sikeres volt a szériát ötvözni a Capcom hasonló detektívjátékával, ennek eredménye volt 2012-ben a Professor Layton vs Phoenix Wright: Ace Attorney.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...