Jeff Minter legendás karrierjét mutatja be a Llamasoft: The Jeff Minter Story

  • Írta: osan
  • 2023. december 7.
  • Videó
Link másolása
A 80-as és 90-es években tevékenykedő fejlesztőnek olyan címeket köszönhet a brit videójátékipar, de igazából mindenki, mint a Tempest 2000 vagy a Gridrunner. Most újra eljönnek ezek az alkotások egy interaktív dokumentumfilm képében.

A Digital Eclipse csapata visszahozza a videójátékipart meghatározó klasszikusokat egy kedves kis kezdeményezésben. A Gold Master Series lényege, hogy interaktív dokumentumfilmeket csinálnak, melyek egy-egy prominens szereplő karrierjét mutatják be az iparból. Az első rész Jordan Machner kultikus játékának fejlesztését, a Karateka létrejöttét járta körbe. Most viszont Jeff Minter van terítéken.

Minter olyan játékokért felelős, mint a Gridrunner, a Revenge of the Mutant Camels vagy a Tempest 2000. Fénykorában még kanyarban sem voltak a ma jelenlévő óriáscégek és leginkább Commodore-gépekre vagy kezdetleges Atari-konzolokra érkeztek a játékok, de ez nemsokára megváltozik, hiszen jelengenerációs masinákra költözik az impozáns játékkönyvtár mind a 42 címével. A teljes listát a játék hivatalos weboldalán megtaláljátok.

A Llamasoft: The Jeff Minter Story valamikor 2024-ben érkezik PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, Nintendo Switch-re és PC-re.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...