Szakszervezetbe léptek a Starfield tesztelői

  • Írta: osan
  • 2023. december 9.
  • Biznisz
Link másolása
Sok érdekességet találhat az ember, ha mélyebben beleássa magát a videójátékipar mindennapjaiba. Az egyik ilyen a játéktesztelés folyamata, ami iparszerte nincs eléggé megbecsülve, de most egy nagy lépés történt előre.

A Starfielddel kezdődött történetünk lényeges része, ugyanis a napokban a Microsoft beleegyezett abba, hogy 77 idénymunkás csatlakozzon a nemrég felállított minőségért felelős szakszervezetbe a ZeniMax stúdiónál. 23-an közülük teljes munkaidőbe lettek bejelentve, de a többiek is kaptak fizetésemelést, sőt a Starfield egyik példányával mehettek haza – amit nem kaptak volna meg alapból, pedig ők feleltek, illetve felelnek a játék teszteléséért, hogy hozzánk már a lehető legkevesebb problémával érkezzen.

Gyakori az idénymunkások alkalmazása a videójátékiparban és sokszor ők kevesebb bért, kevesebb juttatást kapnak és nagyobb instabilitással kell szembenézniük, mint azoknak, akiket direktbe alkalmaznak... Azzal, hogy a szakszervezet tagjává váltak most, a ZeniMax és a Microsoft menedzsmentje új standardot állított iparszerte.” – nyilatkozta a Communications Workers of America egyik munkatársa a Kotakunak.

A Bloomberg értesülései szerint jelenleg folyik az első tárgyalás a tech óriás és a szakszervezet között, de azt már lehet tudni, hogy akiket teljesmunkaidőbe raktak, azok 22,2 százalékos fizetésemelésre számíthatnak, míg a többiek 15,3 százalékkal fognak több pénzt kapni, illetve most már fizetett betegszabadság és ünnepi bónusz is jár nekik, sőt hazavihetik a Starfieldet is, aminek fejlesztésében segítettek.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...