Elképesztő sikert aratott Kickstarteren a Stormgate

  • Írta: szlav
  • 2024. január 17.
  • Biznisz
Link másolása
A Blizzardból kivált fejlesztők stratégiai játéka (most kapaszkodjatok meg!) 1890%-kal lépte át a Kickstarteren belőtt gyűjtési célt, a kampány pedig még nem is ért véget. Ezzel minden adott, hogy remek minőségben készüljön el a Stormgate.

Az egykori Blizzard-fejlesztőkből alakult Frost Giant stúdió korábban már többször is belengette a Stormgate névre keresztelt stratégiai játékát - legutóbb a The Game Awardson láttunk róla trailert -, a projekt anyagi fedezete azonban egyáltalán nem volt még biztosítva. Független stúdióként úgy határoztak, hogy a múlthónapban elindult Kickstarter-kampány szolgáltatja majd a fejlesztés jelentős részéhez szükséges pénzmagot, az ekkor belőtt célokat pedig azóta sokszorosan túlszárnyalták az érdeklődők adományai.

A Frost Giant csapata eredetileg 100 000 dollárt tűzött ki a gyűjtés céljának, ezt elérve már sikernek könyvelhették volna el a Kickstarter-kampányt. Nos, a gyűjtés még a hónap végéig tart, a cikkünk írásának pillanatában azonban már 1 891 564 dollárt előlegeztek meg a leendő játékosok. Ez azt jelenti, hogy az összeg már több mint 1890%-kal lépte át a korábbi, jóval szerényebb célkitűzést, nyilvánvalóan rárúgva az ajtót szinte az összes stretch goalra is.

Hivatalos megjelenési dátumról még korai beszélnünk, az azonban már garantálható, hogy a játék korai verziója idén nyáron játszható lesz, korai hozzáféréssel. Ha minden igaz, akkor egy korai bétát/demót is kapunk február elején, így ekkor számíthatunk majd az első lényegi visszajelzésekre is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...