Open Season

Link másolása
Az Ubisoft kiadta a Nagyon Vadon (Open Season) animációs filmből készült játékát minden platformra, ami jelenleg kapható a piacon. Habár mindegyik akció-kaland játék és a film alapján készült, a játékok még is különböznek minőségükben. A kérdések elkerülése végett most a PC-s platformra készült játékról fogok beszámolót írni számotokra.
A játék sajnos a filmet, úgy kiheréli, hogy 25 hátulnézetes pályát kapunk, amelyeken egyszerre csak az egyik főhőssel játszva, idétlen tárgyakat kell gyűjtenünk, lopakodnunk kell, és borzokat és nyulakat kell neki dobálnunk a gyanútlan vadászoknak. Hogy még fájdalmasabb legyen a helyzet, a karakterek élettelenek a darabolt egyszerű szövegeikkel és a béna kinézetükkel, akiket a színészek érdektelen és unalmas hangjukkal szólaltatnak meg. Ezek után nem tudom, hogy a film rajongói és az akció-kalandjáték kedvelői akarnak e még a Nagyon Vadon-ról hallani.


Mint ahogy minden játék-film átiratban, a játék lényegében arról szól, amit a filmben is láthattunk már egyszer. A történet a háziállatként élő medvéről, Boog-ról szól, aki összebarátkozik a gyenge szarvassal Elliot-tal, miután szerencsétlen okok folytán mindketten a vadonban ragadnak távol Boog kényelmes otthonától. Hogy hazajussanak, Boog-nak és Elliot-nak az erdő különböző részein kell keresztül jutniuk, más állatok segítségét kell kérniük, és Boog-nak használnia kell a vadon képességeit, hogy elkergesse a vadász idényre érkező vadászokat. A játék 25 pályáján, Boog-ot vagy Elliot-ot fogod irányítani, hogy megkeresd az állatok által kért tárgyakat, miközben elkergeted a vadászokat a hősies duó egyedi erejével és a különleges állati fegyverekkel, melyet Boog a barátaitól kap. A pályák között néha kapunk egy-egy egyedi akciós részt, ahol ágyúval kell lövöldöznünk vagy le kell mennünk a hely oldalban egy kocsival vagy a folyón kell leereszkednünk a völgybe.


Habár úgy hangzik, hogy sok dolgunk van a játékban, a játék igazából csak ugyan azt csináltatja velünk újra és újra, és a különleges képességek megszerzése és azok használata is túl sok időbe telik. Ezeknek, a küldetéseknek a teljesítése után lehetőségünk lesz, arra, hogy Boog-gal felvegyük és neki dobjuk az állatokat a vadászoknak. Az egyetlen állat, amelyet Boog-gal felvehetünk de, nem támadhatunk vele az Elliot, akit csak érem felvételre és a vadászok elterelésére használhatunk. Az állatok emellett megtanítják Boog –ot, hogyan szaglászhat kaja után, úszhat, és gurulhat át a vadászokon. Mielőtt Boog megtanulná ezeket a képességeket, a cselekvés amit tud, hogy Elliot.ot dobálja, bujkálni tud, ráüvölthet a vadászokra, és felkaphat és dobálhat dolgokat.


Amint minden képességét és fegyverét megszerezted Boog-nak, a játék tényleg beindul. Sajnos, ekkor már, szinte minden küldetést teljesítettél. Az első 20 küldetés a képességek megszerzésével és azoknak a gyakorlásával telik. Csak az utolsó négy vagy öt pálya tartalmaz már mindent. Szégyen, hogy ezen verzió készítői, miért nem tudták, úgy megoldani a játékot, min ahogy a PSP-és verzióban láthattuk (ott egy nagy területen szaladgálhattunk és vissza mehettünk régi küldetéseinkhez is).


A karakterek bemutatkozása és a történet elmesélése rengeteg párbeszéden keresztül zajlik. Ezek a jelenetek néha a történet szerint történnek meg, de ezek sajnos nem a filmben látott jelenetek videói. Sokszor, használják a motort, hogy jeleneteket képezzenek a pályák között. Ezzel van pár gondom. A látványvilág terén, a karakterek és a környezet nem csak béna, de még lapos is. A karakterek nem elég kidolgozottak, az animációjuk nem természetes, és a környezetben sincsen semmi cselekvés csak néha elszáll előttünk egy-egy lepke. A beszélgetős jelenetek alatt, ezek a lapos idétlen lények egy helyben toporogva kezükkel gesztikulálva mondják el mondandójukat egymásnak. Eközben, A hangfelvételeknél Martin Lawrence, Ashton Kutcher, és más színész is a filmből közreműködött, ami sajnos a látványt nem bírja feljavítani, sőt inkább gúnyosan humorossá teszi az egészet. Egyedül csak az akció részeknél volt látványosak az átvezető jelenetek, ahol Boog és Elliot lövik a vadászokat, vagy a kocsijukkal száguldoznak le a hegyoldalban.


A grafika és a hangok tűrhetőek. A pályák hatalmasak és néha jól is néznek ki, és még néha a karakterek is jól vannak elhelyezve, de sajnos látszik, hogy a környezet nem eléggé kidolgozott. Boog és Elliot az irányításod szerint mozognak, és az állatok és a vadászok azonos úton haladva járkálnak fel-alá. A környezet azért fogott meg inkább, mert a fű nagyon kidolgozottra sikerült és amikor hozzáérünk, az elkezd lengedezni és a vízbe csobbanva az hullámzik és néha visszatükröződik. A hang effekteket nem a filmből szedték, de elég jóra sikerültek. A háttérzene általában a környezet hangjai, mert szinte nincs semmiféle zene a játékban, kivéve, ha Boog-ot észreveszik. Végül is, a Nagyon Vadon hangzása és kinézete aranyos hőseivel való kalandozásának ez a technika tökéletesen megfelel.


Sajnálatos dolog, hogy a játékmenet ennyire gyengére sikerült, mert emellett sok extrát szerezhetünk a filmből a játékban. A játék főszálának végigjátszása négy órámba telt, de néhány pályát újra lehet játszani, hogy összegyűjts minden extra tartalmat. A 25 fő pályán kívül, van még hét szórakoztató mini-játék is, melyekben farönköket kell görgetnünk, és virágot kell szednünk. A mini-játékok tehát tökéletesek pár percig, ha unnánk magunkat játék közben. Az extrákról is ejtve pár szót az állatok viselkedéséről, vázlatokat, és filmeket tekinthetünk meg megfelelő mennyiségű érem összegyűjtésével.


Összegezve a fenti pozitívumokat és negatívumokat a Nagyon Vadon nem hiszem, hogy bárkit is napokig le tudna kötni. Az akció béna és egyszerű, szinte a játékmenet minden pályán azonos, ami egy idő után unalmassá válik, és szinte örökké valóságnak tűnhet, mire sikerül Boog összes képességét megszereznünk. Hozzá teszem, még a megjelenítés annyira lapos és egyszerű, hogy fel sem ér, ahhoz, hogy visszaadja az amúgy jól sikerült Nagyon Vadon című film hangulatát.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...